Uzticamas organizācijas, caur kurām var palīdzēt Austrālijā cietušajiem cilvēkiem un dzīvniekiem

Ugunsnelaime Austrālijā ir radījusi tik lielu postu gan cilvēkiem, gan dabai un dzīvniekiem, ka citu valstu palīdzība ir ļoti nepieciešama. Pirms veic ziedojumu, pārliecinies, vai organizācija, kurai plāno veikt pārskaitījumu, ir uzticama!

Ugunsgrēku sezona Austrālijā vēl nav pusē un meži turpinās degt vairākus mēnešus, tāpēc palīdzība no citu valstu puses šobrīd ir ļoti aktuāla.

FOTO: Shutterstock.com

Ugunsgrēku sezona Austrālijā vēl nav pusē un meži turpinās degt vairākus mēnešus, tāpēc palīdzība no citu valstu puses šobrīd ir ļoti aktuāla.

Austrālijā dzīvojošā vides eksperte no Latvijas Linda Romanovska norāda, ka ugunsgrēku sezona vēl nav pat ne pusē un meži turpinās degt vairākus mēnešus. Tāpat eksperte dalās informācijā, kā vislabāk palīdzēt Austrālijai: "Vistiešāk var palīdzēt ar ziedojumiem. Te gan jābrīdina, ka diemžēl visā pasaulē netrūkst iedzīvoties kāru neliešu, kas veido viltus ziedojumu kontus it kā Austrālijā cietušajiem un piesavinās līdzekļus. Līdz ar to, pirms ziedot, ir rūpīgi jāizvēlas labi zināmas un pārbaudītas organizācijas."

Saraksts ar vairākām pārbaudītām organizācijām, kas pieņem ziedojumus:
Jaundienvidvelsas ugunsdzēsības dienests, kas ir veicis pārcilvēcisku un varonīgu darbu cilvēku un māju glābšanā un uguns kontrolēšanā un turpina to darīt, lai gan šie ugusndzēsēji ir brīvprātīgie, kas par to nesaņem atalgojumu. Dienesta galvenais komisārs preses konferencē pirms dažām dienām skaidroja, ka saņemto ziedojumu izmantojums tiks apspriests ar lielākajiem un regulārajiem ziedotājiem, lai apzinātu viņu konkrētos ziedojumu nolūkus un mērķus un izlemtu par visefektīvāko saziedoto līdzekļu izmantojumu.  Ziedot var šajā mājas lapā ar VISA vai MasterCard kredītkarti, sākot no 25 dolāru ziedojumiem:
https://quickweb.westpac.com.au/OnlinePaymentServlet?cd_community=NSWRFS&cd_currency=AUD&cd_supplier_business=DONATIONS&action=EnterDetails


Austrālijas Sarkanais Krusts, kas organizē primāro humanitāro palīdzību ugunsgrēkus pārdzīvojušajās teritorijās un nodrošina medicīnisko palīdzību:

St Vincent de Paul Society - Humanitāra organizācija, kas palīdz ugunsgrēkos cietušajiem ar pārtiku, drēbēm, mēbelēm un palīdz ar pabalstiem tiem, kas palikuši bez nekā un zaudējuši ienākumu avotus.
 
WIRES - Savvaļas dzīvnieku glābšanas organizācija, kuras brīvprātīgie šobrīd veic savvaļas dzīvnieku glābšanas operācijas izdegušajās teritorijās. Ziedot šeit ar VISA, MasterCard vai caur PayPal.

Reklāma
Reklāma

Adoptē koalu - Koalu hospitāļa adopcijas programma, kas ļauj, sākot no 40 austrālijas dolāru ziedojuma gadā virtuāli adoptēt koala lācīti. Hospitālis pieņem arī 15 dolāru ziedojumus koalu pārtikas koku stādīšanai: 
https://www.koalahospital.org.au/shop/plant-a-koala-food-tree 

Visu interviju ar  Lindu Romanovsku lasi šeit.

Saistītie raksti