Atlaižu izmantošanai sabiedriskajā transportā katram ģimenes loceklim jāuzrāda personalizēta 3+ Ģimenes karte

Autotransporta direkcija atgādina, ka no šā gada 1. janvāra, lai saņemtu atlaidi reģionālajā sabiedriskajā transportā, personalizēta 3+ Ģimenes karte ir vajadzīga katram daudzbērnu ģimenes loceklim.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai daudzbērnu ģimenes varētu saņemt atlaidi, braucot reģionālo maršrutu autobusos vai vilcienos, turpmāk katram ģimenes loceklim kopā ar pasi, personas apliecību (ID karti) vai skolēna / studenta apliecību (līdz 24 gadu vecumam) būs jāuzrāda arī sava personalizētā 3+ Ģimenes karte. Līdz pagājušā gada beigām skolēni un studenti līdz 24 gadu vecumam varēja uzrādīt arī vecāku karti, ja tās otrā pusē bija norādīts bērna vārds un uzvārds. Minētajiem dokumentiem jābūt līdzi gan biļetes iegādes brīdī, gan arī visa brauciena laikā.

Skolēni un studenti līdz 24 gadu vecumam, uzrādot 3+ Ģimenes karti, var saņemt atlaidi 90% apmērā no vienas biļetes cenas, bet vecāki – atlaidi 50% apmērā. Tāpat daudzbērnu ģimenes var iegādāties abonementa biļeti, saņemot atlaidi 40% apmērā.

4. maijā, 11. un 18. novembrī daudzbērnu ģimenes locekļi reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus var izmantot bez maksas.

Reklāma
Reklāma