"Nopirku lētas skropstiņas "AliExpress", sākās īstas šausmas" - mākslīgo skropstu bums un padomi, kā neiekrist

Pirms gadiem desmit mākslīgas skropstas pieaudzēt izvēlējās vien retā, taču šodien arvien vairāk sieviešu nespēj iedomāties savu ikdienu bez garām, pieaudzētām skropstām. Svētku un gadumijas ballīšu laikā savas skropstas padarīt kuplākas mākslīgi, visticamāk, izvēlējās arī daudzas, kuras ikdienā to neatļautos. Kā izvairīties no nekvalitatīva pakalpojuma sniedzējiem un krāpniekiem, kuru dēļ var pat iedzīvoties nopietnās veselības problēmās?

 

Mākslīgā skaistuma otra puse - asarojošas acis un pašas skropstu izkrišana

FOTO: Shutterstock.com

Mākslīgā skaistuma otra puse - asarojošas acis un pašas skropstu izkrišana

Nevienu nepārsteidz tas, ka lielākā daļa sieviešu, lai pienācīgi sagatavotos gadumijas ballēm, ir gatavas tērēt kaudzi naudas. Līdz ar augošo pieprasījumu, protams, aug arī piedāvājums, bet ne vienmēr tas atbilst izpratnei par augstu kvalitāti un profesionālu sniegumu.

Pirmssvētku laikā īpaši sarosās nepieredzējuši skaistumkopšanas speciālisti un aroda viltvārži, kuri par patīkamām cenām, atlaidēm un citiem vilinošiem piedāvājumiem iepin sava pakalpojuma tīklos, nerēķinoties ar sekām, vēstī life.ru.

“Lai iegūtu profesionalitāti skropstu pieaudzēšanā, nepieciešama ilgstoša prakse. Pats minimālākais laikaposms ir viens gads. Un arods ir jāpraktizē ļoti aktīvi, burtiski katru dienu,” komentē viena no Maskavas skaistumkopšanas salonu skropstu pieaudzēšanas labākajām speciālistēm Jekaterina Meļņikova.

Melņikova ar skropstu pieaudzēšanu nodarbojas jau piecus gadus un uzskata, ka pirmo gadu tikai ir cītīgi jāmācās un nekādā gadījumā nevar sevi saukt par profesionāli.

 

Lai iegūtu profesionalitāti skropstu pieaudzēšanā, nepieciešama ilgstoša prakse. Pats minimālākais laikaposms ir viens gads. 

Krievijā ļoti populārie ir intensīvie kursi skropstu pieaudzēšanā, viņa neslēpj. Kursi ilgst tikai divas dienas, ātri tiek izsniegts diploms, un tā esot pati piemērotākā vieta, kur rasties nozares krāpniekiem.

Jekaterina ir pārliecināta, ka divu dienu laikā iespējams apgūt tikai teoriju, bet ne praksi un teoriju kopā. Jo specialitātē svarīgākais ir tieši prakse un roku veiklība.

Pieredzējusī skropstu pieaudzēšanas speciāliste Jekaterina dalās ar stāstu: "Reiz man sūdzējās ļoti nepieredzējusi, jauna kolēģe. Viņa esot pieaudzējusi skropstas meitenei, un, kad darbs gandrīz pabeigts, skropstas momentā nokritušas. Es, protams, uzdevu papildu jautājumus, jo vēlējos zināt detaļas. Kad tās  uzzināju, man uzreiz viss tapa skaidrs. Procedūras laikā kolēģe atvēra logu, lai izvēdinātu telpu. Vēsā gaisa dēļ, kurš ieplūda telpā, skropstu līmei sākās reakcija, un tā kļuva neefektīva."


Sistēma un ātrums
Standarta procedūrai skropstu pieaudzēšanā nevajadzētu pārsniegt divu stundu robežu un būt ne mazāk kā vienai stundai un trīsdesmit minūtēm. Citā gadījumā varat secināt, ka esat savas skropstas uzticējusi amatierim vai topošam profesionālim - iesācējam.

“Man ir izstrādāta sistēma, un esmu iemanījusies,” saka Jekaterina. “Es veikli spēju izveidot skropstu kušķīti un atrodu brīvo skropstiņu, pie kura to piestiprināt. Vidēji pie manis šī procedūra ar kvalitatīvu rezultātu beigās ilgst stundu un trisdesmit minūtes.”

Speciāliste piemin, ka Maskavas skaistumkopšanas salonos ir iestrādāta prakse, ka jaunos speciālistus, kuri skropstas pieaudzē ilgāk par pieļaujamo laiku, vienkārši atlaiž. Tie netiek galā ar klientu rindu, tas cilvēkus tracina, tiek kavēts viņu dārgais laiks, jo procedūras bieži tad sākas ar novēlošanos.

 

Reklāma
Reklāma

Visbiežāk sastopamās kļūdas
Tirdzniecības pārstāve Irina Popova dalās savā pieredzē, kad pirmo reizi izbaudījusi skropstu pieaudzēšanas procedūru un saskārusies ar negatīvu pieredzi.

Irina stāsta: ”Pirmais iespaids pēc procedūras bija šausmīgs. Manā skropstu līnijā bija redzamas līmes pēdas, bet pievienotie skropstu pušķīši atgādināja egles zarus - tik spuraini tie bija. Vēl atceros, ka nepieredzējusī miestare man procedūras laikā piedāvāja izveidot "lapsas acs" efektu - acs ārējos kaktiņos tika pieaudzētas ļoti garas skropstas. Brīdī, kad atgriezos mājās, pati tās apgriezu, jo izskatījās vienkārši briesmīgi.”

Daudzi nepieredzējušie meistari pieaudzē skropstas ļoti neakurāti, netīri un neglīti. Tiem trūkst pieredzes darbā ar līmi, viņi to lieto pārlieku daudz, tas atstāj pārpalikumus, kuri pēc tam ir redzami un veido atbaidoši riebīgu skatu," izsakās pieredzējusī skropstu meistare Jekaterina.


Truša acs efekts
Jekaterina atklāj vēl kādu atgadījumu saistībā ar ļoti rupju kļūdu skropstu pieaudzēšanā. Viņa stāsta: ”Bieži meitenes sūdzas, ka pēc procedūras viņām ļoti sāp, asaro acis-  tās kļūst stiklainas un ir sarkanas. Ļoti bieži neprofesionāli speciālisti klientes acs plakstiņu atlīmē ar līmlenti, lai būtu vieglāk veikt pieaudzēšanas procedūru. Tā izveidojas iespēja, ka līmes tvaiki iekļūs acī, kā rezultātā apdedzina to, un izraisa asarošanu un apsārtumu pēc procedūras.”

"Profesionāls meistars jūsu plakstiņu nostiprinās ar speciālu, plānu hidrogēla plāksteri, kas procedūras laikā nodrošina komfortu un nekairina ne ādu, ne kā citādi ietekmē labsajūtu. Nekādā gadījumā nepiekrītiet procedūrai pie meistara, kurš jūsu acu plakstiņu nostiprināšanai grasās izmantot līmlenti vai - vēl trakāk - pārtikas plēvi," brīdina Meļņikova.


Personalizēta pieeja katram klientam
Personīga pieeja katram cilvēkam individuāli ir viena no laba servisa un profesionālisma atslēgām.

“Pirms procedūras mēs kopīgi ar klienti izlemjam, kura garuma skropstas labāk izvēlēties. Mani interesē, kādu efektu cilvēks vēlas panākt, kādu rezultātu ir iztēlojies. Informēju par tehniku, kādā veiksim procedūru, kā arī atbildu uz katru jautājumu, sniedzu padomus,” stāsta Jekaterina. “Šī individuālā pieeja ir liels garants, ka rezultāts klienti apmierinās un viņa atnāks vēlreiz, līdz kļūs par patstāvīgu mūsu salona apmeklētāju.”


Skropstu pieaudzēšanas materiāli
Ļoti nozīmīgs aspekts ir materiālu kvalitāte. Ideālam rezultātam nepieciešami augstas kvalitātes izejmateriāli. Meistaram ir jāizvēlas, ar kāda tipa skropstu materiālu vēlas strādāt. Viennozīmīgi - nekad neizmantot materiālus, kuri pasūtīti internetā, kādā no ķīniešu tiešsaistes veikaliem, par smieklīgu mazu cenu.

Mākslīgā skaistuma kārotāja ar segvārdu @ahmedova1999 sociālajos tīklos dalās savā rūgtajā pieredzē:

"Es nožēloju, ka iegādājos ķīniešu tiešsaistes veikalā AliExpress mākslīgo skropstu komplektu, par 50 rubļiem ieguvu 5 pārus. Tās izskatījās ļoti kuplas, dabīgas. Es skropstas pielīmēju, nēsāju veselu nedēļu, līdz vēlējos noņemt. Tad sākās īstas šausmas - manas īstās skropstas nonāca nost kopā ar līmi un mākslīgajām. Briesmīga pieredze."

Speciālisti iesaka visus izmantojamos materiālus iegādāties tikai un vienīgi specializētajos kosmetologu veikalos. Jo taupīt uz materiāliem noteikti nevajag - tas atsauksies uz kvalitāti, reputāciju un klienta veselību.


No portāla Jauns.lv