Nedēļa sāksies ar sniegputeni, tomēr īstu ziemu vēl nesagaidīsim

Svētdienas rītā Latvijā ir neliels un mainīgs mākoņu daudzums, vietām vēl īslaicīgi snieg. Pūš lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, piekrastē tas ir stiprāks un brāzmās sasniedz 14-19 metrus sekundē. Gaisa temperatūra +1..-2 grādi. Ceļi daudzviet slideni.

FOTO: Shutterstock.com

Lielākajā daļā Latvijas sniega un apledojuma dēļ ir apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. 

Pirmdienas rītā Vidzemē, Zemgalē un Latgalē gaidāms līdz šim plašākais sniegputenis šoziem, bet jaunā nedēļa kopumā būs līdzīga iepriekšējām siltajām nedēļām, prognozē sinoptiķi. 

Naktī uz pirmdienu Latvju no rietumiem sāks šķērsot nokrišņu zona, Kurzemē galvenokārt gaidāms lietus, centrālajos un austrumu novados snigs un putinās, visvairāk - no rīta. Vietām Vidzemē un Zemgales austrumos sniega segas biezums sasniegs piecus centimetrus.

Pirmdienas pēcpusdienā un otrdien daudzviet gaidāms neliels lietus un migla. Arī turpmākajās dienās brīžiem būs nokrišņi, vējš ar mainīgu stiprumu galvenokārt pūtīs no rietumiem, dienvidrietumiem.

Reklāma
Reklāma

Gaisa temperatūra nākamajā nedēļā gaidāma -3..+8 grādu robežās.