Ekspertu padomi: Kā uzlabot smaržu noturību?

Kurš gan nevēlas labi smaržot visas dienas garumā? Jūsu iecienītākā aromāta lietošana noteikti var palīdzēt, taču ar vienu uzsmidzināšanas reizi dienā parasti nepietiek, jo visbiežāk pēc pāris stundām smaržas jau ir izgarojušas. Iespējams, pie vainas ir nepareiza smaržu lietošana – vairums cilvēku nemaz nezina, ka ierasti ikdienas paradumi var negatīvi ietekmēt aromāta noturību. Turpinājumā aplūkosim noderīgus ekspertu padomus, par to, kā panākt, lai smaržas saglabātos ilgāk.

Nav noslēpums, ka smaržas reaģē uz siltumu, tādēļ arī, ja vēlaties, lai aromāts būtu jūtams visas dienas garumā, gudrāk ir to uzklāt un pulsa punktiem – uz kakla, delnu un elkoņu iekšpusēs, kā arī ceļgalu bedrītēs. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nav noslēpums, ka smaržas reaģē uz siltumu, tādēļ arī, ja vēlaties, lai aromāts būtu jūtams visas dienas garumā, gudrāk ir to uzklāt un pulsa punktiem – uz kakla, delnu un elkoņu iekšpusēs, kā arī ceļgalu bedrītēs. Publicitātes foto.

Kā uzlabot smaržu noturību?

Lai nodrošinātu, ka aromāts, kuru lietojat, pēc iespējas ilgāk saglabātos uz Jūsu ādas, ir jāveic vairākas nelielas, taču ļoti nozīmīgas aktivitātes.

1. Lietojiet smaržas uzreiz pēc dušas. Aromāta noturības nodrošināšana sākas no to pareizas uzklāšanas. Un labākais brīdis, kad to varat darīt, ir uzreiz pēc dušas vai vannas, kad āda nosusināta. Tas nodrošinās, ka ķermenis labāk absorbēs smaržu kompozīciju.

 

2.  Mitriniet ādu pirms smaržu lietošanas. Pirms uzsmidzināt smaržas, uzklājiet uz ādas krēmu vai losjonu bez smaržas.

 

3. Smidziniet smaržas uz kailas ādas. Lūk, vēl viens noderīgs padoms, kuru vērts zināt – smaržas jālieto, pirms uzvelkat apģērbu. Īstā aromāta kompozīcija veidojas, smaržām nonākot uz Jūsu ādas, tāpēc nav ieteicams tās smidzināt uz drēbēm, turklāt Jūs arī riskējat sabojāt apģērbu, pūšot uz tā smaržas. 

 

4. Izmantojiet pulsa punktus. Nav noslēpums, ka smaržas reaģē uz siltumu, tādēļ arī, ja vēlaties, lai aromāts būtu jūtams visas dienas garumā, gudrāk ir to uzklāt un pulsa punktiem – uz kakla, delnu un elkoņu iekšpusēs, kā arī ceļgalu bedrītēs. 

 

5. Pirms lietojat smaržas, uzsmērējiet nelielu daudzumu vazelīna uz pulsa punktiem. Šis līdzeklis darbosies kā papildu mitrinātājs, kas palīdzēs uzlabot smaržu noturību.

 

6. Neberzējiet ādu pēc smaržu uzklāšanas. Iespējams, arī Jūs paši vai Jums zināmi cilvēki pēc smaržu uzsmidzināšanas vai uzklāšanas ādai steidz šīs vietas paberzēt. Taču no šī paraduma būtu jātiek vaļā, jo berzēšana izmaina smaržu ķīmisko sastāvu un veicina to ātrāku izgarošanu.

 

7. Uzsmidziniet smaržas uz ķemmes un laidiet to cauri matiem. Ja vēlaties patīkami smaržot, atcerieties, ka smaržas varat lietot arī tīros matos.

 

8. Lietojiet smaržām pieskaņotus losjonus un citus produktus. Mūsdienās tirdzniecības vietās, tai skaitā, interneta veikalā 220.lv var iegādāties gan sieviešu smaržas, gan vīriešu smaržas komplektos kopā ar dezodorantiem, ķermeņa losjoniem un citiem produktiem, kuriem ir pieskaņoti aromāti - https://220.lv/lv/smarzas/viriesu_smarzas.  Tādā veidā saglabāsiet smaržu noturību.

 

9. Uzsmidziniet smaržas uz vates gabaliņa un ievietojiet plastmasas maisiņā, lai izmantotu aromāta atsvaidzināšanai. Kad esat izdarījuši visu nepieciešamo, lai uzklātu smaržas pareizi, sagatavojiet komplektiņu aromāta atsvaidzināšanai dienas garumā, lai līdzi nebūtu jānēsā visa smaržu pudelīte. Vienkārši bagātīgi uzsmidziniet smaržas uz vates gabaliņa un ievietojiet to aizvelkamā plastmasas maisiņā, kas neļaus aromātam iztvaikot.

 

10. Patīkamam apģērba aromātam. Ja lietojat vienas un tās pašas smaržas katru dienu, varat izmantot šo padomu arī apģērba iesmaržināšanai. Apsmidziniet salveti vai papīra dvieļa gabalu ar smaržām un ievietojiet to apģērba plauktos un atvilktnēs. Tādā veidā aromāts pakāpeniski izplatīsies pa skapi un iesmaržinās drēbes.

 

11. Uzglabājiet smaržas vēsā, tumšā vietā. Liela daļa cilvēku savas smaržu pudelītes novieto vannas istabā, taču patiesībā to nevajadzētu darīt, jo šādā telpā ir augstāks mitruma līmenis un temperatūra, kas savukārt negatīvi ietekmē smaržu sastāvu, radot ķīmiskas reakcijas un liekot aromātam ātrāk zaudēt savu svaigumu un intensitāti.

 

12. Glabājiet smaržas to oriģinālajā pudelītē. Lai arī mūsdienās cilvēki to dara retāk, ir gadījies dzirdēt, ka cilvēki no lielajām smaržu pudelēm uzpilda nelielus flakoniņus, kurus ikdienā paņemt līdzi. Lai arī tas var šķist kā ērts risinājums, patiesībā gaiss, kas piekļūt smaržām, tās var sabojāt, jo tas izmaina aromāta ķīmisko uzbūvi. Tā vietā labāk iegādājaties smaržas mazākos tilpumos. 

 

13. Nekratiet smaržu pudelīti. Šāda darbība var negatīvi ietekmēt aromāta ķīmisko sastāvu, kā rezultātā izmainīsies tā kompozīcija. Tas nozīmē, ka nav ieteicams bieži pārnēsāt smaržu pudelīti somiņā vai kabatā, kur tā tiek pakļauta svārstībām. 

 

14. Iegādājieties īstās koncentrācijas smaržas. Noteikti esat ievērojuši, ka dažas smaržas saglabājas ilgāk, nekā citas. To ietekmē aromāta koncentrācija. Piemēram, PP (pure perfum) ir augstākā koncentrācija, kas arī nozīmē ilgāko noturību, savukārt EDP (eau de perfum) un EDT (eau de toilette) ir nākamās spēcīgākās koncentrācijas, un katra no tām ir mazāk noturīga.

 

Ja prātojat, kur iegādāties kvalitatīvas sieviešu smaržas un vīriešu smaržas, iesakām ielūkoties plašajā interneta veikala 220.lv piedāvājumā - https://220.lv/lv/smarzas, kur pieejami aromāti katrai gaumei un visām dzīves situācijām.