Dailes teātrī top izrāde "Talantīgais misters Riplijs"

Režisore Laura Groza-Ķibere Dailes teātra Lielajā zālē iestudē Filisas Nādžas lugu “Talantīgais misters Riplijs”, kas veidota pēc Patrīcijas Haismitas romāna motīviem. Topošās identitātes drāmas pirmizrāde būs 2020. gada 31. janvārī. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Bagātais Herberts Grīnlīfs izvēlas Tomu Ripliju, lai atvilinātu uz mājām savu aizklīdušo dēlu Ričardu. Taču Riplijam ir citi plāni. Viņam ir hameleona daba, neskaidra pagātne un īpašs talants – spēja maldināt un manipulēt. Izšķērdīgā, brīvā pasaule, kurā viņš atrod Ričardu, ir pārāk pievilcīga un kārdinoša, lai no tās atteiktos.

Brīdī, kad Riplijs iekāro Ričarda dzīvesstilu un identitāti, spēle kļūst nāvējoši bīstama. Viņu dzīves neatšķetināmi savijas kopā, un bezkaunīgi šarmantajam psihopātam vairs nav ceļa atpakaļ. Jo iespēja atkal kļūt par sevi pašu Riplijam ir pārāk biedējoša.


Izrādes titullomu – Tomu Ripliju – atveidos aktieris Gints Grāvelis, bet viņa draugs Ričards Grīnlīfs būs Andris Bulis. Citās lomās - Inga Alsiņa-Lasmane, Lauris Subatnieks, Juris Žagars, Vita Vārpiņa, Olga Dreģe, Mārtiņš Upenieks, Toms Veličko, Juris Bartkevičs, Dārta Daneviča, Gints Andžāns un Juris Jope.


Izrādes scenogrāfiju veido Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, komponists – Kārlis Auzāns, horeogrāfe – Liene Grava un gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs. Lugu tulkojis Jānis Elsbergs.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv