Ziemassvētkos Latvijā uzziedējušas dažādas puķes

Siltais laiks decembrī mudinājis pāragri uzziedēt pavasara puķēm, bet dažas puķes turpina augt un ziedēt kopš vasaras, liecina iedzīvotāju publicētās fotogrāfijas sociālajos tīklos.

Foto: Twitter

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Twitter

Lielu uzmanību piesaistījis ziedošs sakuras zars Uzvaras parkā, Rīgā. Vietām Latvijā uzziedējušas sniegpulkstenītes un pat prīmulas, bet krokusiem un dažām citām pavasarī ziedošām sīpolpuķēm izplaukušas lapas. No zemes izspraukušās arī pirmās māllēpes.

Tāpat daudzviet Latvijā atvērušies pūpoli. Mežos vēl var atrast gailenes, vietām turpina zaļot papardes. Dažviet jau vairākas nedēļas var atrast gan ziedošas zilās vizbulītes, gan baltos vizbuļus.
 

 
 

Tā kā kopš vasaras nav bijis liela sala, vietām valstī turpina zaļot un ziedēt tādas puķes kā rozes un atraitnītes. Šur tur var manīt arī dzeltenos pieneņu ziedus.

Reklāma
Reklāma

Arī 2013. un 2015.gada Ziemassvētkos Latvijā bija izplaukuši pūpoli un dažas pavasara puķes, mežos auga gailenes un citas sēnes, varēja satikt ežus un vardes.

Jau ziņots, ka decembra pirmajās divās dekādēs vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +2,6 grādi - četrus grādus virs klimatiskās normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

2015.gada decembra vidējā gaisa temperatūra Latvijā sasniedza +2,9 grādus, arī 2013. un 2011.gadā tā bija nedaudz virs +2 grādiem, bet siltuma rekords pieder 2006.gadam - togad mēneša vidējā gaisa temperatūra bija +4,3 grādi.

Sinoptiķi prognozē, ka arī janvārī gaidāms caurmērā silts, nokrišņiem bagāts un vējains laiks.