Fotostūris mājās. Svētku fotogrāfijas jaunā līmenī! FOTO

Fotogrāfi ar piedāvājumiem par glītām Ziemassvētku fotogrāfijām studijā jau sen aizņemti, bet īpašas svētku fotogrāfijas ar draugiem, radiem, kaimiņiem joprojām kārojas tā, ka pirksti niez. Liec šos pirkstus lietā un izveido savu fotostūri mājās!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pašam savs fotosūris var noderēt arī apsveikumu kartiņu radīšanai vai, ja plāno uzņemt ciemiņus mājās, kopīgām svētku fotogrāfijām bez ierobežojumiem!

Taču - kā izveidot fotostūri, lai tas simpātiski izskatītos arī fotogrāfijās? Atbilde: mazas un lielas detaļas. Izveido nelielu paaugstinājumu, kas apkrauts ar svecēm, priežu zariņiem un zeltā izvārtītiem āboliem. Tas rada mājīgumu un foto jo glītāku.

Tā kā šis ir Ziemassvētku noskaņu stūris, atlasi lietas, kas ir atbilstošas tematikai: dažādi gaismekļi, sveces - tās radīs omulību, dāvanu kastītes, varbūt pat svētku eglīte vai jebkādi skujkoku zari. Pievērs uzmanību detaļu krāsām. Izvēlies krāsas, kuras vēlies redzēt šajā foto stūrī un kombinē tās.

Reklāma
Reklāma

Fons. Ļoti labi, ja mājās ir vienkrāsaina siena, piemēram, balta, pelēka, melna. Ar šīm krāsām vienkāršāk saskaņot fotostūra detaļas. Kā fona elements var kalpot arī vienkrāsains palags vai kāds audums. Šajā gadījumā melns audums, kas izceļ uz tā esošās lietas un veido fotogrāfijā īpašu noskaņu.

Apgaismojums. Kā papildus apgaismojumu ņem talkā stāvlampu, kuru pavērs uz fotostūri. Lai sanāktu noskaņu fotogrāfijas, neizmanto lielo telpas agaismojumu. Knifs: stāvlampai uzliec virsū baltu maisu. Tas radīs maigu gaismu un cilvēku sejas nebūs pārgaismotas.

Neaizmirsti par plašumu! Veido fotostūri mājās tādā vietā, kur tas netraucē un ir viegli tikt garām. Ņem vērā skaitu, cik cilvēku satilps vienā fotogrāfijā.

Nebaidies fotostūrī salikt visādus niekus, kas to papildina un saskan ar visu pārējo. Improvizē un ļaujies eksperimentiem!