5 ieteikumi, kā ierīkot mājas sporta zāli

Daudziem jauns gads sākas ar apņemšanos uzlabot veselību, pašsajūtu un fizisko formu, tādēļ aktuālas kļūst iespējas, ko piedāvā sporta zāle. 

Lai arī sākotnēji mājas sporta zāles iekārtošana prasa zināmus ieguldījumus, tomēr ilgtermiņā tas atmaksāsies

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai arī sākotnēji mājas sporta zāles iekārtošana prasa zināmus ieguldījumus, tomēr ilgtermiņā tas atmaksāsies

Sporta klubi šobrīd pieejami daudzveidīgā izvēlē, tomēr tie, kuri ērtāk jūtas vingrojot mājās, iespējams, vēlēsies iekārtot paši savu mājas sporta zāli. Turpinājumā daži ieteikumi, kas palīdzēs šo plānu veiksmīgi īstenot. 

Izvērtējiet, kas Jums nepieciešams 

Pirms dodaties uz veikalu iegādāties hanteles un citus vingrošanas atribūtus, izdomājiet, kāda veida vingrojumus Jūs veiksiet. Pēc tam izvērtējiet, cik liela ir Jums pieejamā platība, kā arī -  kāda veida aprīkojums vajadzīgs, lai sasniegtu mērķi. 

Gudri izmantojiet to vietu, kas Jums ir pieejama 

Ja sporta zāles ierīkošanai varat atvēlēt atsevišķu telpu, Jums ir daudz iespēju izvēlēties vajadzībām piemērotāko aprīkojumu. Savukārt, ja vieta ir ierobežota, jārod risinājumi, kas efektīvi darbojas arī nelielā telpā. 
Klasiskie vingrinājumi, piemēram, piepumpēšanās vai pietupieni, var tikt veikti arī nelielā platībā. Nopērkami arī kompakti trenažieri (apskatīt piedāvājumu), kas neaizņem daudz vietas, bet tik un tā ir noderīgi palīgi fiziskās formas uzlabošanā. 

Vispirms sarūpējiet pamataprīkojumu 

Ideja par mājas sporta zāli var šķist tik iedvesmojoša, ka ir kārdinājums ātri doties uz sporta preču veikalu un iegādāties visu, kas vien kaut kad varētu noderēt. Tomēr ar to steigties nevajadzētu - prātīgāk vispirms iegādāties pamata aprīkojumu, piemēram, vingrošanas paklājiņu, hanteles, vingrošanas bumbu. 
Izvērtējot savas vajadzības un izvirzītos mērķus, pēc tam aprīkojumu varat papildināt ar sarežģītākām ierīcēm. 

Iekārtojiet mājas sporta zāli un ietaupiet naudu 

Lai arī sākotnēji mājas sporta zāles iekārtošana prasa zināmus ieguldījumus, tomēr ilgtermiņā tas atmaksāsies (ar noteikumu, ka aprīkojumu aktīvi izmantosiet tam paredzētajam mērķim). Sportojot mājās, Jūs ietaupīsiet laiku, ko citkārt pavadītu ceļā uz sporta zāli un atpakaļ. Jūs ietaupīsiet arī to naudu, ko maksātu par sporta zāles apmeklējumu. 
Protams, modernākajās sporta zālēs pieejams mūsdienīgs aprīkojums, kas izmantošanai mājas apstākļos var šķist neatbilstošs. Tomēr tas nenozīmē, ka, vingrojot mājās, efekts būs mazāks - ir pietiekami daudz vingrojumu un ierīču, ar kuru palīdzību mājas apstākļos var panākt sporta zāles cienīgu rezultātu. Turklāt šobrīd trenažieru un cita vingrošanas inventāra piedāvājums ir tik daudzveidīgs, ka katrs var izvēlēties savām vajadzībām un finansiālajām iespējām atbilstošākos risinājumus. 

Reklāma
Reklāma

Saglabājiet motivāciju 

Šķiet, visiem ir zināms, kas notiek ar lielu daļu jaunā gada apņemšanos. Tomēr tas nenozīmē, ka par jaunu ieradumu ieviešanu nav vērts pat domāt. Ir vairākas iespējas, kā saglabāt motivāciju ne tikai janvāra pirmajās dienās, bet arī ilgtermiņā. Lūk, daži ieteikumi, kas var palīdzēt:

    • Sportošanu izveidojiet par ikdienas ieradumu, bez kura nevarat iedomāties savu dzīvi;
    • Dariet to, kas patīk - plānojot treniņa programmu, izvēlieties aktivitātes, kas Jums sagādā prieku. Ja Jums ik dienas būs jāveic vingrojumi, kas sagādā negatīvas emocijas, motivācija ātri vien pazudīs;
    • Pierakstiet savu progresu - labs veids, kā nepazaudēt motivāciju, ir piefiksēt rezultātus. 

Svarīgi arī nodefinēt, kādēļ vēlaties sportot. Ja mērķis būs skaidrs un Jums svarīgs, to sasniegt būs daudz vieglāk. 

Viss mājas sporta zāles ierīkošanai interneta veikalā 220.lv 

Ja aktuāla mājas sporta zāles ierīkošana, ieskaties arī interneta veikala 220.lv piedāvājumā. Tur atradīsiet visu, kas nepieciešams, lieliskiem rezultātiem - sākot no pamataprīkojuma, beidzot ar to, kas vajadzīgs specifisku mērķu sasniegšanai. 
Vingrošanas paklājiņi, bumbas, hanteles interneta veikalā 220.lv pieejamas patiešām plašā izvēlē, lai katrs varētu izvēlēties to, kas viņam nepieciešams. Piedāvājumā arī skrejceliņi (aplūkot šeit) un citu veidu trenažieri, kas palīdzēs ceļā uz vēlamo rezultātu. 
Vēl kāda priekšrocība - iepērkoties interneta veikalā 220.lv, ietaupīsiet laiku, jo visu aktuālo atradīsiet ātri un vienkārši. Arī pasūtījumu piegādes nosacījumi Jūs noteikti iepriecinās.

Sportošana patiešām ir lieliska apņemšanās - tā uzlabo ne vien fizisko formu un veselību, bet arī pašsajūtu un dzīves kvalitāti kopumā. Uzdāviniet sev kustību prieku, iekārtojot savu mājas sporta zāli. 
Izvēloties aprīkojumu, izvērtējiet savas vajadzības un mērķus, kā arī pieejamo platību. Neaizmirstiet arī par motivācijas stiprināšanu, lai Jūsu iecere patiešām īstenotos.