Kā jēgpilni palīdzēt dzīvnieku patversmēm?

Latvijā ir vairākas dzīvnieku patversmes, kuras rūpējas par pamestiem, noklīdušiem un ievainotiem dzīvniekiem. Tās saņem finansējumu no pašvaldībām, taču būtisks ir arī mūsu atbalsts. Atliek vien atrast ērtāko veidu, kā to paveikt.

 

Palīdzēt var ne tikai adoptējot dzīvnieku

FOTO: Shutterstock.com

Palīdzēt var ne tikai adoptējot dzīvnieku

Palīdzi sagaidīt saimnieku! Viena no Latvijas lielākajām dzīvnieku patversmēm Ulubele saņem finansējumu, lai rūpētos par katru dzīvnieku 14 dienas; ja to laikā saimnieks netiek atrasts, būtu jāiemidzina. Taču, pateicoties ziedojumiem, dzīvnieki turpina dzīvot un pacietīgi gaida savus jaunos saimniekus. Katram dzīvniekam vajadzīgi aptuveni 2–4 eiro dienā, lai segtu telpu uzturēšanas, medikamentu, ēdināšanas un citas ar uzturēšanu saistītas izmaksas. Ziedojums ir vistiešākā palīdzība šiem dzīvniekiem.

Ziedo mantas! Patversmēs nepieciešamas dažādas lietas, kas tev vairs nav vajadzīgas. Noderēs avīzes, segas, palagi, ko izmanto dzīvnieku guļvietām. Vajadzīgas arī jaunas lupatiņas, švammītes un dvieļi. Vari atdot suņu un kaķu pavadas, kakla siksnas, dzīvnieku rotaļlietas, ķemmes un mazgāšanas līdzekļus. Gadās, ka ģimenes mīlulis ir devies aizsaulē un viņa lietām vairs nav pielietojuma, taču par tām priecāsies patversmē. Svarīgi, lai visas mantas, ko turp nogādā, ir tīras un praktiski lietojamas. Patversmes dzīvniekiem vari dāvināt profesionālo sauso barību un konservus.

Dalies ar savām zināšanām! Patversmēs bieži vien gaida brīvprātīgos, kas pieliktu roku ikdienas darbos – palīdzētu rudens vai pavasara talkās, remonta darbos vai ikdienas rūpēs par dzīvniekiem. Taču aicināti palīdzēt ne vien fiziska darba darītāji – nepieciešama arī konsultācija grāmatvedībā, jaunas fotogrāfijas mājaslapai vai šofera pakalpojums. Tuvējā patversmē noskaidro, kāda palīdzība nepieciešama, un, iespējams, vari būt noderīgs ar savām zināšanām un prasmēm.

Reklāma
Reklāma

Izved suni pastaigā! Daudzas dzīvnieku patversmes nepaspēj katru suni izvest garā un nesteidzīgā pastaigā vai paglaudīt katru kaķi. Patversmē vari palīdzēt arī šādi – izstaidzinot suni vai pavadot laiku ar kaķiem. Ja vēlies dzīvniekiem veltīt savu laiku, iepriekš saskaņo ar patversmi.


 

Avots: Jauns.lv, žurnāls "100 Labi Padomi"