Kā pareizi "ieziemot" jeb uzglabāt elektroskūteri ziemā?

Noslēdzoties aktīvajai elektroskūteru izmantošanas sezonai, ziemā ir būtiski tos pareizi glabāt un uzturēt, lai pavasarī tie atkal būtu gatavi braukšanai. Lūk, praktiski padomi elektroskūteru saimniekiem, kā tos pareizi “ieziemot”. 

Gada aukstajā laikā tas ir jāglabā tīrā, siltā un sausā vietā, kur gaisa temperatūra ir 15 – 25 grādu robežās.

FOTO: Shutterstock.com

Gada aukstajā laikā tas ir jāglabā tīrā, siltā un sausā vietā, kur gaisa temperatūra ir 15 – 25 grādu robežās.

Lai gan uz ielām vēl aizvien var manīt entuziastus, kuri izmanto elektroskūterus ikdienas mobilitātei, ņemot vērā laikapstākļus, šobrīd tos ieteicams “ieziemot” jeb sagatavot uzglabāšanai gada aukstajā sezonā. Kā to paveikt pareizi?

 

# Elektroskūteris ir jāglabā piemērotā telpā
Elektroskūteri ir paredzēti lietošanai tikai gada siltajā sezonā, aptuveni no maija līdz septembrim, un mitrums, aukstums kā arī netīrumi, piemēram, smiltis, sāls, dubļi u.c., var kaitēt tā akumulatora, bremžu un motora darbībai. 

Gada aukstajā laikā tas ir jāglabā tīrā, siltā un sausā vietā, kur gaisa temperatūra ir 15 – 25 grādu robežās. Tādēļ, ja pagrabs, ko cilvēki bieži vien uzskata par piemērotu telpu velosipēda, elektroskūtera vai cita pārvietošanās līdzekļa uzglabāšanai, nav apsildāms, tajā elektroskūteri nav ieteicams glabāt. 

Ņemot vērā to, ka šo ierīci darbina akumulators, to nedrīkst glabāt blakus viegli uzliesmojošiem objektiem, piemēram, pie apkures krāsns pagrabā. 

Pirms to novieto glabāšanai, no elektroskūtera ir jānotīra smiltis, dubļi, putekļi u.c. netīrumi, kā arī jārauga, lai tas ir sauss.

Reklāma
Reklāma

# Ierīce ir “jāieziemo” tīra 
Tāpat kā jebkuru citu lietu, arī elektroskūteri ir jāglabā tīru. Pirms to novieto glabāšanai, no elektroskūtera ir jānotīra smiltis, dubļi, putekļi u.c. netīrumi, kā arī jārauga, lai tas ir sauss. Papildus tam, ierīce ir jāievieto tai piemērotā somā vai kastē, tā pasargājot to no ārējiem faktoriem, piemēram, nejaušas mitruma ietekmes.

 

# Akumulators ir jāuzlādē katru mēnesi 
Elektroskūteris nav velosipēds, to nevar vienkārši apsegt un nolikt neaiztiktu līdz nākamajai sezonai. Šīs ierīces darbības pamatā ir akumulators, kas ir jāuzlādē katru mēnesi. Eksperti iesaka pirms elektroskūtera “ieziemošanas” uzlādēt tā akumulatoru līdz 100%. Savukārt katru mēnesi to būtu nepieciešams uzlādēt vismaz 12h bez pārtraukuma. 


# Pavasarī ir jāveic elektroskūtera tehniskā apkope
Lai gan pavasaris vēl ir tālu, jāpatur prātā, ka, atsākot izmantot elektroskūteri ikdienas mobilitātei, pirms tam noteikti ir jāveic ierīces tehniskā apkope. Īpaša uzmanība ir jāvelta gan akumulatora un bremžu darbībai, gan riepu stāvoklim, to ģeometrijai jeb “savirzei” un stūres stabilitātei. Rūpīgi jāpārbauda arī skrūvju stāvoklis un ierīce arī jāieeļļo.