Noderīgas ne tehnoloģiskas Ziemassvētku dāvanas bērniem

Mūsdienās visu vecumu bērni savu brīvo laiku pavada tehnoloģiju pasaulē. Un tas nav pārsteigums, jo tās ir ieņēmušas svarīgu lomu mūsu dzīvēs. Tomēr ir vērts ik pa laikam arī atrast brīdi atelpai no tehnoloģijām un pavadīt laiku kopā ar ģimeni, tuviniekiem, draugiem un skolasbiedriem. 

Dāviniet dāvanas, kas lieliski noderēs garlaicības kliedēšanai tumšajos ziemas vakaros

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dāviniet dāvanas, kas lieliski noderēs garlaicības kliedēšanai tumšajos ziemas vakaros

Brīvdienas ir lieliski piemērots laiks, lai to izdarītu, tāpēc šajā rakstā esam apkopojuši padomus, kā izvēlēties netehnoloģiskas Ziemassvētku dāvanas bērniem, kas veicina komunikāciju un sociālo mijiedarbību.  

 

Tradicionālās rotaļlietas

Par spīti tam, ka arī bērnu preču vidū arvien biežāk parādās elektroniskās mantiņas, tradicionālās rotaļlietas joprojām ir iecienītas dažādu vecuma posmu pārstāvju vidū. Elektroniskās rotaļlietas rada dažādas skaņas un kustības, kas savukārt pievērš bērnu uzmanību, taču retāk mudina viņus pašus runāt, atkārtot un aktīvi mijiedarboties. 

 

Turpretī tādas netehnoloģiskās rotaļlietas kā klucīši, Lego konstruktori, mūzikas instrumenti, mašīnas, vilcieni, formiņu šķirotāji un citas līdzīgas mantas iesaista gan vecākus, gan viņu atvases. Kopā varat runāt, dziedāt, spēlēt un sadarboties. Tieši šī mijiedarbība ir svarīga, lai bērniem attīstītu tik svarīgās komunikācijas prasmes.

 

Grāmatas

Šī vienmēr ir laba izvēle, ja nezināt, kādas dāvanas bērniem iegādāties.

• Mazuļiem un bērniem līdz 3 gadu vecumam – izvēlieties grāmatas ar dažādām faktūrām, kas mudina pieskarties un izpētīt, kā arī palīdz apgūt krāsas, burtus, dzīvniekus un citus objektus.

• Bērniem, kas mācās lasīt – uzdāviniet grāmatas, kas piemērotas lasītāja prasmju līmenim un palīdz attīstīt pamata prasmes zilbju, vārdu un teikumu veidošanā.

• Vecākiem bērniem – atrodiet saistošas grāmatas vai grāmatu sērijas, kas piemērotas lasītāja vecumam. Varat pat izveidot ģimenes grāmatu klubiņu.

 

Galda spēles, viesību un kāršu spēles

Šīs spēles ir bijušas iecienītas jau sen, turklāt tās patīk gan lieliem, gan maziem, un pieejamas plašā klāstā interneta veikalā 220.lv! Galda un viesību spēles iesaista cilvēkus, liek runāt, dziedāt, kustēties, smieties un, protams, rada daudz patīkamu atmiņu. 

 

220.lv piedāvājumā noteikti var atrast katram vecumposmam piemērotas spēles, kas lieliski noderēs garlaicības kliedēšanai tumšajos ziemas vakaros.

 

Dažādi kostīmi un citi aksesuāri

Pārģērbšanās spēles, karnevāli un citas ar lomu tēlošanu saistītas spēles lieliski attīsta radošumu, kā arī uzlabo bērnu komunikācijas prasmes, jo pārģērbšanos var pārvērst par īstu teātri ar dialogiem, stāstiem, dziedāšanu un dejošanu.

Reklāma
Reklāma

 

Būvēšanas rotaļlietas, bloki un amatniecības piederumi

Šīs Ziemassvētku dāvanas bērniem lieliski noderēs, lai produktīvi pavadītu laiku iekštelpās. Šādas rotaļlietas palīdz uzlabot motorikas prasmes, kas ir cieši saistītas ar valodas attīstību.

 

Preces aktivitātēm ārpus telpām

Vienmēr ir noderīgi izvēlēties Ziemassvētku dāvanas bērniem, kuras veicina nodarbošanos ar fiziskām aktivitātēm. Tās var būt bumbas, ragavas, slidas, sniega paliktņi, tenisa un badmintona komplekti un citi līdzīgi piederumi. 

 

Puzles

Mūsdienās to piedāvājums ir visai plašs, sākot no nelielām puzlītēm ar lieliem gabaliem, kas piemēroti pašiem mazākajiem, beidzot ar lieliem un sarežģītiem attēliem, kuru salikšanai nepieciešams komandas darbs. Šī būs lieliska aktivitāte kopīgām ģimenes pēcpusdienām un tumšiem ziemas vakariem.

 

Ēdienu gatavošanas piederumi

Spēļu virtuves un to aksesuāri palīdzēs radīt bērnos interesi par ēdienu gatavošanu, garšām, gaumi un produktiem. Tāpat, spēlējoties ar šādām rotaļlietām, varat palīdzēt bērnam apgūt to, kā tiek plānots ģimenes budžets, dodoties uz veikalu, lai iegādātos pārtiku. Un pēc tam, kad produkti iegādāti, kopīgi varat gatavot maltītes.

 

Krītiņi, krāsainie zīmuļi, krāsojamās grāmatas un citi rakstāmpiederumi

Krāsošana, zīmēšana un rakstīšana uzlabo ne tikai bērnu radošās spējas, bet pirkstu motoriku, attīsta valodas prasmes, un palīdz vieglāk iepazīt krāsas.

 

Biļetes uz bērniem draudzīgiem pasākumiem, sporta aktivitātēm un nodarbībām

Iespēja apmeklēt pasākumus ir lieliska dāvana jebkura vecuma bērniem. Varat uzdāvināt viņiem biļetes uz leļļu teātri, cirku vai cita veida izrādi, kas piemērota skatītāja vecumam. Izrādes visai ģimenei ir saliedējoša aktivitāte, ko noteikti vērts izmēģināt!

 

Lai arī, protams, daudzās ģimenēs zem eglītes šajos Ziemassvētkos atradīsies arī dažādas tehnoloģiskas dāvanas, piemēram, viedtālruņi, portatīvie datori, Bluetooth austiņas, spēļu konsules un citas ierīces, kas pieejamas arī internetā veikalā 220.lv, iesakām papildināt tehnoloģiju pilno ikdienu ar iepriekš aprakstītajām dāvanām, kas palīdz neaizmirst kvalitatīvi pavadītu laiku ar saviem mīļajiem.