Gripas epidēmijas laikā noteikti ierobežojumi Rīgas Dzemdību namā, Stradiņa un Austrumu slimnīcās

Saistībā ar gripas epidēmijas sākumu, kā arī akūtu augšējo elpceļu slimību izplatības pieaugumu no pirmdienas, 16.decembra, māmiņu un jaundzimušo interesēs Rīgas Dzemdību namā noteikti ierobežojumi. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Pacienti vienlaikus būs atļauts apmeklēt vienai personai bez infekcijas slimību simptomiem. Bērniem līdz 12 gadu vecumam apmeklējumi, tai skaitā, došanās līdzi uz ambulatoriskām vizītēm un USG izmeklējumu, ja bērns nav pacients, Rīgas Dzemdību namā nav atļauti.

 

Saistībā ar gripas epidēmiju ierobežojumi ir arī Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcā informēja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga. Izņēmuma gadījumos tuvinieks var saskaņot apmeklējumu ar nodaļas vadītāju vai atbildīgo personu nodaļā. Obligāta ir prasība lietot ķirurģisko sejas masku, ja nav veikta vakcinācija pret gripu, uzsvēra slimnīcas pārstāve.

Stingri aizliegti apmeklējumi, ja apmeklētājam novērojama paaugstināta ķermeņa temperatūra, sāpes kaklā, klepus vai kādas citas vīrusa infekcijas pazīmes. Tāpat pirms un pēc apmeklējuma obligāti jāveic roku dezinfekcija.

Lai neapdraudētu savu, ģimenes locekļu un tuvinieku veselību tiek ieteikts izvērtēt, vai tiešām ir nepieciešams ārstniecības iestāžu apmeklējums un vai iespējams kāds alternatīvs risinājums, piemēram, ģimenes ārsta izsaukšana uz mājām, informē Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Ilga Namniece.

Namniece atgādina, ka ārstniecības iestādēs nonāk pacienti ar gripu, un tie var kalpot par infekcijas avotu citiem slimnīcas pacientiem un visiem, kas apmeklē slimnīcu.

Reklāma
Reklāma

Pie pacientiem netiks ielaisti apmeklētāji, kuriem ir jebkādi akūtas vīrusa infekcijas simptomi, piemēram, klepus, šķaudīšana, iesnas vai paaugstināta ķermeņa temperatūra. Tāpat arī vienā reizē pacientu varēs apmeklēt tikai viens apmeklētājs, nodaļā nedrīkstēs ienākt ar virsdrēbēm, kā arī pirms un pēc apmeklējuma būs jādezinficē rokas. Kā informē Namniece, gripas epidēmijas laikā RAKUS pacientus atļauts apmeklēt tikai ar ārstējošā ārsta vai nodaļas vadītāja atļauju.

Ierobežojumi stājas spēkā saistībā ar Slimību profilakses un kontroles centra 11.decembra paziņojumu, ka Latvijā ir sākusies gripas epidēmija.