Jauns latviešu rakstnieču romāns: Savu komētu nedzird

Dzirkstīgs kā šampanietis un tikpat viegls un ielīksmojošs – tāds ir latviešu rakstnieces Eleonoras Trojas* jaunais romāns “Savu komētu nedzird”. Nu tas pieejams grāmatnīcās un jau gozējas visvairāk pirkto grāmatu topos! Apgāda Zvaigzne ABC vadītāja Vija Kilbloka par grāmatu saka: “Foršākais sieviešu romāns, kādu man nācies lasīt. Smieklīgs, asprātīgs, seksīgs, un arī gudrību nenoliegsi.” 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Savu komētu nedzird

“Savu komētu nedzird” ir romāns par trim jaunām sievietēm šeit un tagad – Bellu, Stellu un Karlīnu. Katra ar savu rūpīgi kopto tēlu, ko redz kolēģi un apkārtējie, katra ar savu sāpi, par kuru zina tikai viņa pati un vēl abas tuvākās draudzenes. Protams – vīrieši, protams – bērni, protams – likstas darbā, protams – nav ko vilkt mugurā. Taču zem un aiz tā visa katra meklē savu, tikai savu ceļu dzīvē, veidu, kā justies laimīgai – par spīti tam, ko domā citi. Un nav svarīgi, vai tev ir divdesmit astoņi gadi un šiks dzīvoklis jaunajā projektā vai teju četrdesmit un plastikas ķirurga vizītkarte makā – viņas visas vēlas būt laimīgas. Un kāpēc gan lai tā nebūtu? Viņas taču zina, ka dzīve ir aizraujoša, un prot uz to paraudzīties ar humoru. 


*Latviešu rakstniece Eleonora Troja dzimusi drēgnā 2004. gada nogalē, debitējot ar literāro seriālu “Amazones neraud” žurnālā “Ieva”. “Amazones…” izpelnījās  lielu popularitāti lasītāju vidū, vēlāk tika izdots grāmatā un krietnu laiku turējās grāmatnīcu topu augšgalā.

 

Nule izdotais jaunais romāns tapis ilgā laika posmā, jo reālajā dzīvē Trojai ir divas galvas, divas sirdis, četras rokas un tā tālāk, kā arī vesels lērums vairāk un mazāk atbildīgu darbu un visai intensīva privātā dzīve. Jo Eleonora Troja ir Inga Gorbunova (šobrīd – žurnāla “I’mperfekt” izdevēja un galvenā redaktore), un Dana Sinkeviča (šobrīd – žurnāla “Ieva” galvenā redaktore).

 

Reklāma
Reklāma

Abas jau gadiem radošo sadarbību balsta uz līdzīgu izpratni par vērtībām, humora izjūtu un saderīgu rakstības stilu. Eleonora Troja ir viņu alter ego ar vieglāku skatu uz pasauli. Jo, kā teiktu Troja: “Dzīve ir par īsu, lai dzertu sliktu vīnu, gulētu ar vīriešiem, kas nav tā vērti, staigātu apkārt ar īgnu seju un ņemtu galvā katru štruntu.”
Pieejama arī e-grāmata.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv