Izdota ilustratīva recepšu grāmata bērniem

Izdevniecība “Droši un Koši” laidusi klajā grāmatu bērnu un vecāku kopā būšanai “Manas franču vecmāmiņas saldās receptes”. Grāmatā ir apkopotas 15 vienkāršas franču virtuves saldās receptes, kuras bērni var pagatavot kopā ar vecākiem, sekojot ilustratīvām norādēm soli pa solim.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kopā būšanas mirkļi un apzinātās pauzes ir īpaši svarīgas mūsdienu steidzīgajā dienas ritmā. Šī grāmata palīdzēs jums uzaicināt bērnus virtuvē un kopā pavadīt laiku. Bērni iegūs ne tikai vērtīgi pavadīto laiku ar vecākiem, bet arī daudz ko iemācīsies. Bērnu iesaistīšana ēdiena gatavošanā palīdz viņiem attīstīt patstāvību un pārliecību. 
 
Idejas autore un ilustratore ir Maša Zurikova. Zīmēšana ir Mašas dzīves neatņemama sastāvdaļa –  Maša ir ne tikai ilustratore, bet arī viena no Rīgas pilsētskicēšanas kustības attīstītājām. Receptes tika apkopotas, autorei iedvesmojoties no Parīzes draugiem, kuri atklāja noslēpumu par to, cik brīnišķīgi var pavadīt laiku virtuvē kopā ar bērniem. Daudziem liekas, ka franču virtuves ēdieni, it īpaši deserti, tādi kā clafoutis, charlotte, madeleine un financier, ir sarežģīti pagatavojami, bet tas ir tikai stereotips un šajā grāmatā iekļautās receptes to jums pierādīs. Ne velti franču ģimenēs kopā gatavošanas tradīcija ir ik svētdienas rīta rituāls. Ceram, tā būs arī jūsu ģimenē. Bon appetit! 


Reklāma
Reklāma

 
Grāmata izdota pateicoties AS “Balticovo” un SIA “Arctic Paper Baltic States” atbalstam. 
 
Grāmata ir piemērota ģimenēm un bērniem no 3 gadu vecuma. To iespējams iegādāties izdevniecības mājaslapā www.drosikosi.com, pop-up svētku veikalā “Peipers” tirdzniecības centra Galleria Riga 6. stāvā, veikaliņā “Mazā cilts”, kā arī grāmatnīcās “Jānis Roze”, “Valters un Rapa” un “Globuss” visā Latvijā.