Lietuvu satricina vēsts par dzīvoklī atrastu 2,5 mēnešus vecas meitenītes līķi

Svētdien, 8. decembrī, kādā mājā Klaipēdā (Lietuvā) atrasts pamests zīdaiņa līķis. Mirušo mazuli atraduši radinieki, kuri ieradušies apciemot ģimeni. Šī vēsts pamatīgi satricinājusi kaimiņvalsti, kamēr presē turpina parādīties arvien jauna informācija par traģisko atradumu.

 

Māte Alīna jau labu laiku ir bijusi zināma kaimiņvalsts bērnu tiesību aizstāvjiem. (Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook,)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Māte Alīna jau labu laiku ir bijusi zināma kaimiņvalsts bērnu tiesību aizstāvjiem. (Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",)

Meitenītes mirstīgās atliekas jau sadalīšanās stadijā uzgājuši vecāku radinieki, kuri sazinājušies ar policiju. No 2,5 mēnešus vecā mazuļa vecākiem neesot bijis ne miņas, vēstī Delfi.lt.


Mātei ir vēl trīs mazgadīgi bērni
Mazuļa līķis atrasts dzīvoklī Minijos ielā, Klaipēdā. Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka bērns, visticamāk, jau nedzīvs, tika uz nedēļu atstāts mājā aiz slēgtām durvīm, kamēr tā vecāki devušies darba meklējumos uz citu rajonu.

Policija apgalvo, ka uz mirušā bērna ķermeņa neesot konstatētas vardarbības pēdas. Par vecāku iespējamajiem prombūtnes iemesliem (darba meklējumiem citviet) policijai esot izstāstījuši vietējie.

Tajā pašā dienā, ap pulksten 23.00 policijai izdevies aizturēt pāri – 1989. gadā dzimušo māti Alīnu Sriebaliūti un viņas 1987. gadā dzimušo dzīvesbiedru Mikolu Ruiki. Vecāki aizturēti Ķelmē un šobrīd atrodas apcietinājumā.

Lietuvas policija portālā "Facebook" paziņo, ka abi mazuļa vecāki ir atrasti, un pateicas visiem, kuri dalījušies ar informāciju par personu iespējamo atrašanās vietu:

Kā ziņo Delfi.lt, pēcāk kļuvis arī zināms, ka Alīna ir māte vēl trīs bērniem, kurus pati neaudzina – 2010., 2012., un 2016. gadā dzimušiem.

Saistībā ar mirušā zīdainīša nāves iemesliem šobrīd tiek veikta ekspertīze, taču tuvākajā apkārtnē klīst runas, ka ģimene mazuli namā atstājusi jau mirušu un durvis aizslēgtas, lai mēģinātu slēpt notikušo.

Reklāma
Reklāma

Kaimiņvalsts mediji tikmēr ziņo, ka netālu dzīvojošie ļaudis neko labu par bērnu māti pateikt nespēj. Esot vairākkārt manīts, ka pie viņas mājās ciemojas daudzi vīrieši, pat vairāki reizē.

Zināms, ka pāris regulāri mainījis dzīvesvietas un kādu brīdi dzīvojis Lielbritānijā. Klaipēdā ģimene esot dzīvojusi pāris gadu, miteklis ir īrēts. Policijai pagaidām nav izdevies sazināties ar mājas īpašniekiem, Delfi.lt apgalvoja Klaipēdas reģiona policijas priekšnieks Alfons Motuza.

Par Alīnu kaimiņvalsts medijiem izteikušies arī bērnu tiesību aizstāvji, kuriem mātes vārds esot labi zināms.

Viņa bieži lietojusi alkoholu un bērnu tiesību sargu redzeslokā nonākusi, jo konstatēts, ka viņai neesot sociālo iemaņu, kuras būtu nepieciešamas, lai audzinātu bērnus, Delfi.lt pauda Valsts bērnu tiesību aizsardzības un adopcijas dienesta Klaipēdas reģiona pārstāve Greta Bliutaite.

Ģimeni ik pa laikam uzraudzījuši speciālisti, kuri gan konkrētajās epizodēs bērnu tiesību pārkāpumus neesot fiksējuši.

 

No portāla Jauns.lv