Ziemassvētku kēkss

Ziemassvētku kēkss

FOTO: Shutterstock.com


Sastāvdaļas:
250 g biezpiena
2 olas
150 g sviesta
150 g cukura
500 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsniņa kanēļa, piparkūku garšvielu
dažas karotes upeņu ievārījuma
150 g rozīņu
3 ēdamkarotes kefīra vai krējuma
sauja ķirbju vai saulespuķu sēklu

 

Pagatavošana:
Biezpienu izmaļ caur gaļas mašīnu vai izberž caur sietu un sajauc ar olām, sviestu, cukuru, kefīru vai krējumu, pievieno garšvielas, miltus, cepamo pulveri, rozīnes, ķirbju vai saulespuķu sēkliņas. Samaisīto masu liek ietaukotā kēksa veidnē, pa vidu ieceļot pa karotei upeņu ievārījuma. Cep 180 grādu temperatūrā pusotra stundu. Gatavu kēksu var pārkaisīt ar pūdercukuru, greznot ar glazūdu vai pasniegt kopā ar ogu mērci. Kēksu var cept dažas dienas pirms svētkiem un iesaiņotu paturēt aukstumā.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas