Piecas vienkāršas receptes ģimenes ēdienkartes dažādošanai. Iesaka pavārs Normunds Baranovskis

“Ja jūs ēdienkartē iekļausiet dārzeņu salātus, jūras veltes, pašu gatavotas limonādes, dažādus interesantus ēdienus, bērni tos iemīlēs. Garšīgs ēdiens garšo visiem – nav svarīgi, esi liels vai mazs gardēdis,” uzskata šefpavārs, “Rimi bērniem” garšas eksperts Normunds Baranovskis. Viņaprāt, svarīgi ir tikai tas, vai esi gatavs mainīties un turpināt ēst daudzveidīgāk un garšīgāk.

Jaunas receptes tavām brokastīm!

FOTO: Shutterstock.com

Jaunas receptes tavām brokastīm!

Reizēm mums, vecākiem, šķiet, ka bērni ir kaprīzi. Taču nereti mēs pasludinām, ka “mans bērns ko tādu noteikti neēdīs”, un viņš neēd ar’. Patiesībā bieži vien bērns nobīstas, ieraugot vecāka neticības pilno seju, un pat nepagaršo jauno, piedāvāto produktu, garšu vai ēdienu, lai gan, ļoti iespējams, būtu gribējis. “Piekritīsiet, ka ikvienai mammai un tētim ir svarīgi, ko ēd bērni. Dažkārt paši grēkojam un ēdam vairāk, nekā vajag, bet bērniem vēlamies dot pašu labāko un gardāko. Iespējams, jums noderēs zināt vienu noslēpumu. Bērni ēd to pašu, ko ēd vecāki, viņu ēšanas paradumi nāk no ģimenes. Bērni patiesi ir mūsu spogulis – arī ēšanas jautājumos,” ir pārliecināts šefpavārs Normunds Baranovskis

 

Jogurta “panna cotta” 

 

Gatavošanas laiks: 30 minūtes.
Paredzēts 2 personām.
Nepieciešams:

  • 350 g bezpiedevu jogurta
  • 1 citrona sula
  • 7–8 g želatīna
  • Kļavu sīrups (pēc garšas)
  • 1/2 mango

Pagatavošana:
Izspiež sulu no viena citrona, želatīnu karstā ūdens peldē izšķīdina, pievieno sulai un ļauj tam uzbriest. Tikmēr jogurtam pieliek nedaudz kļavu sīrupa (der arī medus, ievārījums, cukurs).
Jogurtu ielej bļodā, pievieno tam citrona sulu ar izšķīdušo želatīnu, samaisa. Pilda visu mazos trauciņos un liek uz stundu ledusskapī. Kad jogurts sacietējis, tam pa virsu kārto sarīvētu mango.


Dzērveņu un kanēļa limonāde 


Nepieciešams:

  • 300 g saldētu dzērveņu
  • 3 kanēļa mizas (standziņas)
  • 150 ml cukura sīrupa
  • 150 ml ūdens


Pagatavošana:
Vāra ūdeni ar kanēli un cukura sīrupu vismaz 10 minūtes, pievieno dzērvenes un turpina vārīt vēl 10 minūtes. Atdzesē un nokāš. Pilda uzglabāšanas traukā. Gatavojot limonādi, to atšķaida ar ūdeni. 


Banānu pankūkas 

Nepieciešams:

  • 1 banāns
  • 1 ola
  • 100 ml auzu miltu
  • Šķipsniņa kanēļa
Reklāma
Reklāma


Pagatavošana:
Miltus izmanto tikai tad, ja grib, lai pankūkas garšotu līdzīgi kā klasiskās. No šādas mīklas var cept jebkuras formas pankūkas. Ja vēlas, lai pankūkas ir pufīgākas, pievieno 1 tējkaroti cepamā pulvera.


Avokado krēma un mikrosalātu kraukšķmaizītes



Nepieciešams:

Avokado krēmam:

  • 1 avokado
  • ½ laima sula
  • 1 sauja rukolas mikrosalātu
  • 1 daiva ķiploka
  • 1–2 ēdamk. olīveļļas “Rimi Light”
  • Sāls un pipari (pēc garšas)


Maizītēm:

  • 6 kraukšķmaizītes
  • ½ gurķa
  • 5 redīsi
  • Rukola vai citi mikrosalātu zaļumi (dekorēšanai)


Pagatavošana:
Nomizo avokado un liek blenderī kopā ar olīveļļu, ķiploku, rukolas mikrosalātiem, laima sulu, sāli un pipariem. Samaļ krēmīgā un gardā masā, ko smērē uz maizītēm, un pievieno pavasara zaļumus un dārzeņus, kas sagriezti šķēlēs.


Otrās dienas pastas salāti 
 

 

Nepieciešams:

  • 2 saujas novārītas pastas
  • 60 g tunča
  • 8 ķiršu tomātiņi
  • 2 saujas zaļo zirnīšu
  • 2 saujas zaļumu (pēc izvēles)
  • 6 zaļās olīvas
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 1/2 laima sula


Pagatavošana:
Saliek visas sastāvdaļas traukā un sajauc pastas salātos.