Ribollita - Toskānas pupiņu zupa

Ribollita – tulkojumā no itāļu valodas tas nozīmē – otrreiz uzvārīta. Katrā šī reģiona novadā to pagatavo atšķirīgās variācijās, taču  pamatnoteikums, lai zupu varētu saukt par “Ribollita” visur ir viens – tajā ir jābūt savojas kāpostam un pupiņām. 

Ribollita - Toskānas pupiņu zupa

FOTO: Shutterstock.com

Ribollita - Toskānas pupiņu zupa

Sastāvdaļas:

  • 3000 ml ūdens     
  • 100 g sīpoli
  • 10 g  ķiploki
  • 50 ml olīveļļa
  • 300 g burkāni
  • 150 g selerija
  • 400 g kartupeļi
  • 400 g sagriezti tomāti savā sulā
  • 100 g cietais siers
  • 300 g lielās baltās pupiņas
  • 100 g purava baltā daļa
  • 350 g savojas kāposts
  • 20 gb maizes grauzdiņi
  • Sāls
  • Melnie pipari


Pagatavošana:
•    Pupiņas nomazgā, pārlej ar ūdeni un atstāj dienu mirkt, pēc tam - izvāri.
•    Pusi pupiņu sablenderē biezenī.
•    Sīpolu sagriez lielos kubiņos, ķiplokus sasmalcini un kopā ar dārzeņiem apcep eļļā, pieliec pusaplīšos sagrieztus dārzeņus, apcep.
•    Pārlej ar ūdeni, pieliec dārzeņu buljonu, uzvāri, ieliec sagrieztus kartupeļus un kāpostus.
•    Kad dārzeņi būs mīksti, pieliec pupiņu biezeni, sagrieztus tomātus un atlikušo izvārīto pupiņu daļu.
•    Uzvāri, pievieno garšvielas.
•    Zupu pasniedz bļodiņās ar maizes grauzdiņiem, apkaisi ar rīvētu cieto sieru.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas