Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" ieskandinās svētkus ar radoši izzinošu notikumu bērniem

Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” iniciatīva “Ziedoņa klase” ieskandinās Ziemassvētkus ar radoši izzinošu notikumu bērniem “Lāča Andreja stunda”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Interaktīvā nodarbība bērniem notiks 14. un 15. decembrī Latvijas Kultūras koledžas telpās. Ieejas biļetes pasākumā bērniem un pieaugušajiem pieejamas mājas lapā ekase.lv.

Ziemassvētku notikums “Lāča Andreja stunda” ir pirmais “Ziedoņa klases” pieredzē balstītas mācīšanās notikums arī pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, kas aicina mācīties svētku laikā. Radoši izzinošais notikums atdzīvinās Imanta Ziedoņa pasaku tēlus Kroko un Suni Funi, kuri mudinās bērnus līdzdarboties stāsta veidošanā, lai katru reizi tas izvērstos nedaudz citāds. Aktieri spēlēs izzinošas spēles un aicinās bērnus dziedāt īpašu Renāra Kaupera un Kaspara Zemīša sacerētu dziesmu par fonda draugu, Ziedoņa Muzeja krājuma atpazīstamāko priekšmetu -  lāci Andreju Upīti. Radoši interaktīvo uzvedumu “Lāča Andreja stunda” veido režisors Valdis Pavlovskis, piedaloties aktieriem Mārim Bezmeram, Jānim Kronim un Unai Eglītei. 

Līdz ar aicinājumu svētku laikā gūt jaunas zināšanas, fonda “Viegli” komanda kopā ar uzņēmumu “Dižozols” mudina Ziemassvētkus atzīmēt dabai draudzīgākā veidā. “Vērtības vēlamies uzsvērt ne tikai sarunās ar bērniem, bet arī ar pieaugušajiem. Aktualizēsim to, ka svētku laikā iespējams, piemēram, doties uz mežu svētku ekspedīcijā, atstāt cienastu, dārzeņus meža zvēriem speciāli veidotās barotavās un izdarīt citus labus darbus sev un dabai,” pauž “Ziedoņa klase” vadītāja Elizabete Pavlovska. Turpmākā mēneša laikā par šīm aktivitātēm vēstīs kampaņa “Samežoties”, kas būs padomu sērija par iespējām pamēģināt kādu jaunu svētku tradīciju dabai draudzīgākā veidā.

Reklāma
Reklāma

“Ziedoņa klase” piedāvā kultūrizglītības mācību stundas skolēniem, kurās bērniem un jauniešiem ir iespēja iepazīties ar Imanta Ziedoņa personību un daiļradi neierastā veidā. Biļetes uz Ziemassvētku notikumu “Lāča Andreja stunda” iespējams iegādāties mājas lapā ekase.lv: https://ej.uz/Laca-Andreja-stunda. Vairāk informācijas par svētku notikumu un kampaņu #samežoties iespējams atrast Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” un “Ziedoņa klase” sociālo tīklu profilos un mājas lapā http://www.fondsviegli.lv.