Plēves maisiņi dara pāri dabai. Konkursa darbi

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Liepājas  PII “Sprīdītis” 4.grupas “Kamolīši” un 5.grupas “Pūcēni” (5-6 gadi) bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.  

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Liepājas  PII “Sprīdītis”4.grupas “Kamolīšu” (6-7 gadi) bērnu pārdomas pēc pasakas noklausīšanās 

Par plastmasas gabaliņiem nav jāpriecājas, tie dabai, dzīvniekiem un cilvēkiem ir ļoti kaitīgi. Tie kaut kur mētājas un ilgi nepazūd. Tos var apēst dzīvnieki un putni, var saindēties un pat nomirt. Ja tie mētājas mežā, tad dzīvnieki un cilvēki var sagriezt kājas. Plastmasai ir speciāli konteineri, kur to izmest.
Bērns: Es pat redzēju filmiņu, kur ezītim mežā plastmasas pudelē iesprūda galviņa, un viņš vairs pats to nevarēja dabūt ārā. Labi, ka cilvēks viņam palīdzēja.

Liepājas  PII “Sprīdītis” 5.grupas “Pūcēni” (5-6 gadi) bērnu pārdomas pēc pasakas noklausīšanās 

Līva: Kokiem nepatīk plastmasas atkritumi, jo tie nerada skaistumu, nepabaro tos. Vajag pauzi plastmasai, tas ir, apstāties, jo tā piegružo pasauli. Un vēl plasmasu apēdot cieš dzīvnieki, jo viņi nezina, ka tas nav ēdams. Plastmasa dara ļaunumu gan ūdenī, gan zemē. Es gribu pateikt visiem cilvēkiem, lai nelieto plastmasas maisiņus, bet lai lieto adītos maisiņus, jo tie ir labi un nenonāk citu vēderos.
Elza: Manā darbā smaidīgie koki ir ar lapām, bet bēdīgais ir ar plēvēm. Vēja putns uzdāvināja krāsainus maisiņus, bet kokam nepatika, jo tas dara pāri dabai. Plēves maisiņi ir indīgi. Cilvēkiem plēves maisiņus nevajadzētu izmest izmest uz zemes un ūdenī, bet gružkastē. Vajadzētu izmantot papīra maisiņus. Es saku plastmasas maisiem - “Nē!”
Arina: Priecīgam kokam mākoņi dāvā ūdeni, bet bēdīgam kokam ir uzdāvināta plastmasa. Koki negrib plastmasu, jo tā ir indīga. Es saku, ka cilvēkiem nevajag lietot plastmasu, jo tā ir inde.
Toms: Manā zīmējumā koki ir bēdīgi, jo sliktie cilvēki ir izmētājuši maisiņus. Tas ir slikti, jo maisiņi ir indīgi. Koki priecājas par ūdeni, par sniegu, jo tad viņi var padzerties. Ļaunie cilvēki izmētā gružus, arī ar plēvi. Bet mēs neesam ļauni cilvēki, mēs nemētājam gružus, bet liekam gružkastē. Es gribu, lai cilvēki nelieto plēves maisiņus!

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”