Tukuma PII "Lotte" grupa "Rūķīši" uzliek pauzi plastmasai

Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde ‘’LOTTE’’ grupa RŪĶĪŠI piesaka savu dalību radošajā konkursā ‘’Uzliec pauzi plastmasai’’. Vairāku nedēļu garumā lasījām, radoši darbojāmies, izteicām savu redzējumu. Šis mums bija darbīgs laiks. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vairākkārtīgi lasījām pasaku ‘’Plastmasas lietus’’. Ar interesi bērni klausījās un izteica savu redzējumu.

Radoši izpaudāmies ar plastilīnu un plastmasu izveidojot parku pēc plastmasas lietus.

Pēc tam sekoja mūsu radošā darbība ar daudzveidīgiem materiāliem un dažādām izpausmes metodēm. Pūtām krāsainus burbuļus, kurus likām uz papīra izžūt. Rezultāts mums ļoti patika.
Tas bija lieliski! Izbaudījām putu priekus!
Kad putu priekus bijām izbaudījuši varējām zīmēt koku.

Tad arī varējām ķerties pie darba pie sauso lapu drupināšanas, ko iepriekš bijām salasījuši un līmēšanas ar PVA līmi.

Kad koks bija gatavs, tad veidojām priecīgo mākonīti. Viens veids kā to veidojām bija skūšanās putas sajauktas ar PVA līmi un guašu.


Rezultāts bija lielisks, kad darbu papildinājām ar iepriekš sagrieztiem un saplēstiem plastmasu gabaliņiem.
Izmēģinājām darboties arī ar filcēšanu. No krāsainas vilnas filcējām mākoni.
Kad mākonītis bija gatavs, tad ar skolotājas palīdzību līmēja ar karsto līmi un pievienoja plastmasas gabaliņus kā arī citus sīkumiņus.
Izmēģinājām krāsot lapas ar nospiedumu metodi. Zem baltas lapas palikām koka lapu un krāsojām ar krītiņiem. Rezultāts bija krāšņš.

Reklāma
Reklāma

Kad darbi gatavi, tad patīkami bija dzirdēt, ko stāsta bērns...
KAROLĪNA (3 g.11.mēn.)
Apkārt ir daudz netīrumi, maisiņi. Tos kāds izmetis un vējš aizpūta. Iznēsāja visur. Bet kokiem, augiem tie ļoti nepatīk. Mājās man arī ir daudz maisiņi un pudeļu. Tos atnes no veikala. Maisiņus izmet misenē, tad lielā mašīna aizvedīs.
KĀRLIS (3 g.11.mēn.)
Koks ir skaists un lapiņas, kad lietutiņš tos aplaista. Tiem patīk lietus.Mākonītis ir priecīgs. Koks gan bēdīgs ir par plasmtasas lietu. Kokam labāk patīk tīrs lietutiņš.
GUSTAVS (4.g.)
Tas ir mans mākonītis, priecīgais un krāsainais. Tas kociņš aug manā bērnudārzā- laukumiņā. Viņam nepatīk maisiņi. Lietus gan kokiem patīk, gan augiem.
KATRĪNA (4.g.)
Priecīgais mākonītis. Lapas, zari kokam tiecās pretī mākonītim. Koks priecājas par lietu. Vienīgi kokam nepatika lietus ar maisiņiem un pudelēm. Ejot uz veikalu mamma ņem līdzi auduma maisiņu. Tas ir labi, lai koki vairāk būtu priecīgi. Man ļoti patika zīmēt un pūst burbuļus. Es mājās arī zīmēju. Vislabāk man mākonīti patika taisīt.
MAKSIMS (4.g.)
Kokam patīk tīrs lietus ūdens. Mākonītim patika iepriecināt koku. Kokam lapiņas grib padzerties tīru ūdentiņu. Mākonīša draudziņš atnesa plastmasas gabaliņus. Viņš vēra krellītes, lai iepriecinātu koku.
RIHARDS (3 g.11.mēn.)
Vējā lido maisiņi. Tie izkrīt no neaizvērtām miskastēm. Mākonis pa debesīm gāja un atnesa lietu. Koks priecājās par lietu, bet par maisiņiem gan bija bēdīgs.
KRIŠJĀNIS (4.g.)
Koks priecājās par lietu. Koks nebija priecīgs par plastmasu. Debesīs staigā mākonīši, no tiem līst lietus.
KRISTA ( 4.g.)
Mākonītis rotaļājās ar krāsainiem krikumiņiem. Taisa krelles, bet tas kokam nepatīk. Viņam patīk tīrs lietus ūdens.
JĀNIS (4.g.)
Skaistam kokam puķītes. Mākonītis dod ūdentiņu kokam, bet tas nav tīrs. Tas ir ar netīrumiem, maisiņu gabaliņiem. Tos veikalā var dabūt, tad tos izmet un visur mētājas.
MELĀNIJA (4.g.3.mēn.)
Mākonītis lej kokam ūdentiņu. Koks priecājas- ir priecīgs. Mākonītis uzdāvināja kokam plastmasa krelles. Kokam ļoti tas nepatika. Viņš raudāja. Prasīja tīru ūdenīti.
JĒKABS (4.g.6.mēn.)
Man ļoti patika tas mākonītis, jo dēva pasaulei lietutiņu. Lietutiņš visiem patika. Kokam arī patika ūdentiņš, tas auga līdz debesīm liels. Kokam nepatika krelles, ko mākonītis uzdāvināja no maisiņiem. Plastmasu varētu kā sagatavot, lai nav pa pasauli apkārt un ar lietu nesamuļļājas. Varētu tādus mazus gredzentiņus sakausēt. Tad varētu kādu spēlīti uztaisīt un bērni būtu priecīgi. (skolot. Domāju, ka tas ir domāts konstruktors).
BRENDONS (3.g.11.mēn.)
No debesīm krīt piles. Mākoņi ražo lietu. Tad kad mākonītis ir pilns ar ūdeni, tas aplaista zemīti. Tad koks var padzerties. Bet kokam patīk tīrs ūdentiņš. Reizēm lietus ir netīrs. Maisiņi ir daudz veikalos. Liek iekšā končas, atnes mājās, tad ieliek maisiņus atvilknē virtuvē.
Bērnu stāsti tika pierakstīti nepārforlmulējot-tieši no avota.
Šis mums bija brīnišķīgs laiks. Sava veida pieredze. Laimīgi bērni =laimīgas skolotājas un laimīgi vecāki. 

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”