Zilupes pirmsskolas izglītības iestādes grupiņa "Ābelīte" piedalās konkursā

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Zilupes PII grupiņa "Ābelīte" ir iesūtījusi savu pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Konkursa dalībnieki raksta šādi:
Pēc pasakas lasīšanas bērni un skolotāja to pārrunāja. Katrs bērns izteica savu viedokli un nolēma piedalīties konkursā. Bija nolemts izgatavot pasaku varoņus: Mākoni, Vēja Putnu, Koku un Vēju, kā arī izspēlēt pasaku. Pūta Vējš, Mākonis uzlēja uz koku plastmasas lietu. Bērniem ļoti patika spēlēt pasaku! Skolotāja ieteica izteikt savas domas un idejas. Pēc tam tika nolemts uzstādīt atkritumu konteineru tieši zem koka, un plastmasas izstrādājumus savākt un izmest tvertnē. Rotaļlietu lelles sāka visu sakopt. Tagad bērni saprot, ka plastmasa ir bīstama ikvienam. Mēs savācām atkritumus , kad bijām mežā.  

Bērni vēlējās paskatīties filmu par plastmasas ražošanu un apstrādi. Tajā pašā laikā mēs skatījāmies filmu , cik daudz plastmasas atkritumu ir pasaulē. Bērni nonāca pie secinājuma, ka ir jāierobežo plastmasas priekšmetus. Ja ir atkritumi tiek izmesti, tad tos ir jāizmet tiem paredzētajā konteinerā, lai tos izmanto otrreizējai pārstrādei. Bērnudārzā dažreiz rokdarbos izmanto arī plastmasas lietas, lai tām dotu otro dzīvi. 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”