Aicina uz valsts svētku uguņošanu. Svarīga informācija pasākuma apmeklētājiem

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienu, Rīgā paredzēta plaša svētku programma, ziedu nolikšanas ceremonija, Nacionālo Bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas un ārvalstu vienību militārā parāde, svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa, daudzveidīgi koncerti, kopīga Latvijas valsts himnas dziedāšana 11. novembra krastmalā un svētku uguņošana – viens no visplašāk apmeklētajiem pasākumiem.

FOTO: Shutterstock.com

Viens no plašai publikai pieejamākajiem pasākumiem un katru gadu kupli apmeklēts ir valsts svētku uguņošanas priekšnesums, kas tradicionāli skatāms 11. novembra krastmalā, kur plkst. 21.00 kopīgi tiek dziedāta Latvijas valsts himna “Dievs, svētī Latviju!”, kam seko krāšņa svētku uguņošanas. Pēc svētku uguņošanas priekšnesuma iedzīvotājiem krastmalā līdz plkst. 22.30 būs iespēja dzirdēt Latvijā iemīļotas dziesmas sešu populārāko radiostaciju dīdžeju sniegumā. 

Lai krastmalā valdītu jauka svētku noskaņa, vakara pasākuma organizatori aicina apmeklētājus norises vietā ierasties laikus, jo krastmalā būs iespēja uz lielajiem ekrāniem redzēt tiešraidi no pasākuma pie Brīvības pieminekļa. Organizatori informē, ka uguņošanas priekšnesuma mūzika tiks atskaņota teritorijā no Vanšu līdz Akmens tiltam, apskaņošana uz tiltiem un Pārdaugavā nav plānota. No pieredzes zināms, ka brīvāka skatītāju zona 11.novembra krastmalā ir pie Pils ielas. Apmeklētāji aicināti ieejai krastmalā izmantot arī Miesnieku ielu un pieeju skatīšanās zonai no Vanšu tilta puses. Pasākuma “Latvijas labāko dziesmu stunda ar radio staciju DJ” skatuve atradīsies pie Miesnieku ielas, savukārt pie Bīskapa gātes būs pieejama silto dzērienu un uzkodu tirdzniecība.

Uguņošana šogad notiks no AB dambja, kas skatītājiem būs slēgts. Uguņošanas realizētāji aicina skatītājus nepulcēties Pārdaugavā – ņemot vērā vēja virzienu un ātrumu, iespējams, tiks samazināta piekļuves zona Pārdaugavas virzienā, ierobežojot iespēju vērot uguņošanu no Pārdaugavas puses AB dambja tuvumā.

Reklāma
Reklāma

Svētku uguņošanas dizainu veidojis Kalvis Kalniņš un SIA “International Fireworks Design”, savukārt uguņošanas muzikālo pavadījumu veidojis Kristaps Krievkalns. Muzikālā ieraksta tapšanā piedalījās Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris diriģenta, kapteiņa Anda Kareļa vadībā un  Zemessardzes koris “Stars” diriģenta, vecākā zemessarga Ārija Šķepasta vadībā., kā arī solisti un instrumentālā grupa.

Latvijas Republikas proklamēšanas 101. gadadienai veltītos pasākumus galvaspilsētā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Svētku pasākumu detalizēta programma publicēta tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv, kā arī būs pieejama drukātā veidā bukletos pašvaldības kultūras iestādēs un Rīgas Tūrisma un informācijas centros.