Staro Rīga 2019: maršruts ģimenēm ar bērniem

No 15. līdz 18. novembrim Rīgā norit starptautiskais gaismas festivāls “Staro Rīga”. Arī šogad mēs esam sagatavojuši piecus īpašus maršrutus visdažādākajiem festivāla apmeklētājiem. Rīgas domes informācijas portāls Riga.lv ceļvedī ģimenēm ar bērniem piedāvā apskatīt spilgtas un aizraujošas gaismas instalācijas, kas ieinteresēs gan pašus mazākos festivāla apmeklētājus, gan viņu vecākus. Ar pilnu pasākumu programmu var iepazīties festivāla tīmekļvietnē.

 

Gaismas objekts no 2018. gada Starp Rīga

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaismas objekts no 2018. gada "Starp Rīga"

“Gaismas mūzika #ARFA” ‒ gaismas un mūzikas arfa Vecpilsētas iela 8А
Lāzera arfa ir interaktīva gaismas instalācija. Bērniem būs īpašs prieks par iespēju spēlēt “mūzikas instrumentu” – tiklīdz cilvēka pirksti pieskaras arfas lāzera stīgām, rodas skaņa.

“Bikibuka piedzīvojums” Alberta laukums
Interaktīvu projekciju par grāmatas varoni Bikibuku var noskatīties, noklausīties un pat tajā piedalīties. Izdevniecības “Liels un mazs” grāmatu varonis aicina bērnus un vecākus doties līdzi ceļojumā – nofotografēties un nonākt kādā no grāmatu pasaulēm.  


Interaktīva lāzerprojekcija “Laika zīmju portāls” Vērmanes dārzs
Instalācijas centrālais objekts ir laika portāls, ko veido parka kokos ievilkts interaktīvs lāzera tīkls ar īpašiem skaņas efektiem. Šeit visa ģimene var vērot mītiskas laika zīmes, kas reaģē un mainās atkarībā no apmeklētāju darbībām.


Videoprojekcija “Tu esi te… citur”  Vērmanes dārza estrāde
Šeit lielie un mazie festivāla apmeklētāji var ne tikai redzēt, bet arī pastaigāties pa krāšņu videoprojekciju – mūsu pilsētas interaktīvo karti. Reaģējot uz katru darbību, karte kustas un mainās.


Instalācija “Leļļu māja” Elizabetes iela 81
Pastaigājoties pa pilsētu, jūs varat noiet garām šādai instalācijai – pasta pakomāti Elizabetes ielā pārvērtušies par īstu leļļu namiņu. Tā iedzīvotāji mīt dažādos stāvos, sazinās, dzīvo savu ikdienas dzīvi un gaida viesus – lielus un mazus.

 

Instalācija “Jūras briesmonis” Elizabetes iela 61, pagalms pie kinoteātra “Splendid Palace”
Tajā pašā ielā, kur atrodas Leļļu māja, kinoteātra “Splendid Palace” iekšpagalmā ir grafiska videoprojekcija par zemūdens pasaules dzīvi. Instalācijas vēstījums ir  “Nosargāt, nedrīkst iznīcināt!” vai “Nosargāt nedrīkst, iznīcināt!” – komatu tajā ieliec pats! Tā ir lieliska iespēja runāt ar bērniem par ekoloģiju un vides aizsardzību.

Reklāma
Reklāma

 

Instalācija “Jūras ceļi”  Latvijas Mākslas akadēmijas pagalms, Kalpaka bulvāris 13
Mākslas akadēmijas pagalmā no jūras konteinera tiek projicēti attēli – studentu, kuri apgūst mākslu Latvijā un Ziemeļvalstīs, kā arī Ziemeļvalstu profesionālo mākslinieku un komponistu darbi. Pirms parādīšanās Rīgas gaismas festivālā Ziemeļu mākslas konteiners ir ceļojis 3000 km caur Grenlandi un Skandināviju.


Interaktīvs gaismas īsuzvedums “Enerģijas dzimšanas stāsts” Pulkveža Brieža iela 12
Uzveduma laikā ikviens var vērot elektroenerģijas dzimšanas procesu, bet īsuzvedumu starplaikos  apmeklētāji var digitalizēt savas enerģijas vilni, dalīties ar to un veidot digitālās enerģijas tīklu #nākotnesenerģijai.

 

Interaktīvs gaismas labirints “Krāso mani skaisti” Kongresu nama priekšlaukums
Aizraujoša un viegla spēle ar pieciem krāsainiem skrejceliņiem. Dalībnieku acu priekšā ir gaišs ekrāns, kas pārraida “sacensības”.