Aronas pagasta Pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” no "Lienītes" grupas bērni, iesūta savas pārdomas konkursam

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Aronas pagasta Pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” no "Lienītes" grupas bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Bērni ar interesi klausījās pasaku un darbojās veidojot konkursa darbu.

   Esam jaukta vecuma grupiņa un kopā cenšamies radīt skaistus un radošus darbus. Kad bērniem jautāju vai piedalīsimies konkursā, visi vienbalsīgi teica - jā! Bērni pasaku klausījās uzmanīgi un ieinteresēti, un to nolasot, viņiem bija skaidrs redzējums,  ko veidos - skumīgo koku. Nebija pat jāuzdot jautājumi, bērniem bija skaidrs, ka koks ir bēdīgs, jo līst plastmasas lietus. Un, ja koks ir bēdīgs, bēdīga ir visa daba apkārt. Bērni aktīvi stāstīja par savu pieredzi - redzēto un dzirdēto saistībā ar plastmasu. Patīkami bija dzirdēt, ka bērni paši izteica priekšlikumus, kā mēs varam saudzīgi izturēties pret dabu, ka plastmasa ir jāmet speciālā šķirošanas tvertnē utml.
   Rīta cēliens pagāja diskutējot, zīmējot un līmējot, tika izmantoti arī grupā esošie dabas materiāli - kaltētas lapas, sēklas. Bērni vēlējās blakus kokam pielīmēt plastmasas glāzītes. Jautājot - kādēļ?, bērni atbildēja, ka bieži redzot zemē nomestas plastmasas pudeles un to viņi vēlējās parādīt arī savā kopdarbā.
   Es, kā skolotāja, vēlos izteikt lielu paldies konkursa rīkotājiem par šādu konkursu. Ja pirmsskolas vecuma bērns apzinās plastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, tad šī konkursa galvenais mērķis ir sasniegts.

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

Reklāma
Reklāma

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”