Šķibes pamatskolas pirmsskolas piecgadnieku grupas bērni darbojoties radoši piedalās konkursā

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Šķibes pamatskolas pirmsskolas piecgadnieku grupas bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam. 

 

 

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Izlasot stāstu “Plastmasas lietus”  un papētot dabas piesārņojuma problēmu gan pastaigu laikā izglītības iestādes teritorijā, gan izpētot dažādus uzskates materiālus, bērni izrādīja iniciatīvu tuvākās apkārtnes sakopšanā. Visus noklīdušos konfekšu papīrus, plastmasas pudeles ar lielu prieku nogādājām tam paredzētos atkritumu konteineros.


    Kā grupas skolotājas vedinājām uz domu vai un kā mēs varētu taupīt dabas resursus un ko mēs grupiņā varētu darīt, lai būtu dabai draudzīgāki.
    Izpētījām, kas ir atkritumu šķirošana un kā to darīt pareizi. Ieviesām arī mūsu grupā dažādus atkritumu konteinerus, lai redzētu, kādi tad ir mūsu radītie atkritumi un kuri no tiem ir viss vairāk.
    Rezultāti bija sekojoši- vislielāko daļu atkritumu no mūsu ikdienas veido papīrs un plastmasas atkritumu mūsu grupiņā ir ļoti maz. 
    Tāpēc mūsu pieteiktais darbs varbūt būs tikai daļēji atbilstošs konkursam, jo pārrunās ar bērniem par atkritumu šķirošanu un pārstrādi radām ideju, ko darīt ar mūsu grupas vislielāko atkritumu veidu – papīru. Tā mēs nolēmām papīram dot otru iespēju un no papīra izgatavot – PAPĪRU! Un atkritumos izmestajam papīram tika dota iespēja kļūt par skaistiem mākslas darbiem.

Paldies par iespēju piedalīties šajā konkursā!

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

Reklāma
Reklāma

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”