Džūkstes "Bitītes" uzved teātri "Plastmasas lietus"

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Džūkstes pamatskolas pirmsskolas “Stropiņš”, 5-6.g.grupa “Bitītes” ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ar pasaku “Plastmasas lietus” Džūkstes pamatskolas pirmsskolā “Stropiņš” bērnus iepazīstinājām novembrī, mēnesī, kad īpaši daudz runājam par Latviju. No sirds vēlos jaunajā paaudzē ielikt mīlestību un rūpes par dabu un izpratni, kā sasniegt labas un patīkamas lietas ikdienā, saudzējot, lolojot un gādājot par savu dzimteni.
Šī pasaka iedvesmoja kopā ar bērniem izveidot mazu vizuālu stāstu, ko parādīt teātrī un izstāstīt saviem vārdiem, kad visvairāk daba priecājas, ko cilvēks dabas labā var darīt un ko nedarīt, kā palīdzēt kokam šādā pasakas sižetā. Mēģinājām iztēloties cik Latvijā ir cilvēku un cik piesārņota tā izskatītos, ja katrs no mums, piemēram mazu konfekšpapīru atstātu dabā, nevis papīrgrozā. “Lai nenonāktu tas konfekšpapīrs dabā, taču tās konfektes var neēst”, prāto Laura,” vai vismaz ražot bez papīra, kaut kā tā!”
Mūsu pasakas koka plastmasas krellēm, izvēlējos ielikt tieši tādus materiālus, ar ko bērni sastopas ikdienā, gan plastmasas iepirkuma maisiņus, gan saldumu iepakojumus, jo vislabāk bērni, saredz un mācās apzināties sev apkārt notiekošo no sev  pazīstamām lietām.
Teātra un pasakas apvienojums ir aizgājis dzīvē un ar aizvien jauniem atklājumiem plastmasas pasaulē, iedzīvojies grupas ikdienā!

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

Reklāma
Reklāma

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs