PPII "Skola mazajiem Poga" Zaļpogu grupas bērni piedalās konkursā

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. PPII "Skola mazajiem Poga" Zaļpogu grupas bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam. 

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Pogas bērni ik dienas dodas pastaigā uz Biķernieku mežu, tāpēc atkritumu tēma mums ir ļoti tuva. Jau gadu esam izvietojuši atkritumu maisus mežā, kurus regulāri paši arī nomainām. Un, patiesi, mūsu pastaigu takas ir kļuvušas daudz tīrākas.

Šogad ieguvām arī Eko skolas Zaļo karogu. Eko skolas Rīcības dienā, devām „otro elpu” plastmasas piena pudelēm, kuras izmanto rīta putras gatavošanā. Mums tās kļuva par lellēm, vāzēm utt. Nesen veicām eksperimentu, lai redzētu, cik ātri dabā pārstrādājas dažādi sadzīves atkritumi. 


Šis konkurss lieliski papildina mūsu šī gada Eko skolas izvēlēto tēmu „Atkritumi”. Bērni ar lielu interesi klausījās pasaku un dalījās savās pārdomās. Ģertrūdei bija žēl mākonīša, kurš tikai gribēja iepriecināt koku. Roberts stāstīja, ka viņa ģimene mājās šķiro atkritumus. Kristianam pasaka lika atcerēties tos daudzos okeānu iemītniekus, kuri gājuši bojā plastmasas dēļ. Bērni zināja, ka plastmasa sadalās ļoti lēni, bet bija pārsteigti uzzinot, ka tā sadalās tik mazos gabaliņos, ka tos pat nevar ieraudzīt. Bērni zīmēja un līmēja, bet Lība pat izdomāja radīt spēli, kurā jāizskaisa krāsaini papīriņi, kuri pēc tam  jasaliek pielīmētajā atkritumu tvertnē. 


Konkursam tiek iesūtīti seši bērnu darbi.

 

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”