Akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" laikā tiks godinātas Latvijas medicīnas māsas

Laika posmā no 2019. gada 12. novembra līdz 31.decembrim Bērnu Klīniskajā universitātes slimnīcā norisināsies akcija “Meklējam sirdsmāsiņu”. Akcijas mērķis ir pievērst uzmanību medmāsu darbam, izteikt novērtējumu, kā arī veicināt māsu profesijas prestižu. 

Šogad akcijā piedalīsies visas Bērnu slimnīcas māsiņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad akcijā piedalīsies visas Bērnu slimnīcas māsiņas.

Jau 11 gadus akciju “Meklējam sirsmāsiņu” organizē Rietumu Bankas labdarības fonds un šogad, atzīmējot Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas (BKUS) 120 gadu jubileju, akcijā piedalīsies visas BKUS medicīnas māsas.

Ikviens esošais vai bijušais slimnīcas pacients vai pacienta tuvinieki tiek aicināti pieteikt savu “sirdsmāsiņu” aizpildot akcijas anketu slimnīcā uz vietas vai sūtot pieteikumu elektroniski uz e-pastu pieteikt@sirdsmasinas.lv, norādot medmāsas vārdu, uzvārdu un to kurā nodaļā medmāsa strādā. Savukārt nākamā gada sākumā medmāsas, kuras būs saņēmušas lielāko pieteikumu skaitu, tiks godinātas akcijas noslēgumā pieņemšanā Prezidenta pilī. 

Akcijas patronese,  Valsts prezidenta kundze, Andra Levite: “Man ir gods atklāt akciju "Meklējam sirdsmāsiņu", kas notiek jau vienpadsmit gadu. Šonedēļ daudz runā par varonību un lieto militārus jēdzienus, kas man ir sveši. Bet runājot par māsiņām un sirdsmāsiņām, varu teikt, ka viņas ir frontes priekšplānā. Viņas ir pirmās, kas iet pie pacienta, kad tam naktī kas sāp. Viņas ir pirmās, kas mierina vecākus, kuri ir saņēmuši bērna diagnozi. Arī ķirurgs atzītu, ka bez māsiņas operēt ir daudz grūtāk kā ar zinošu un profesionālu māsiņu palīdzību. Sirsnīgs jums paldies!”

Pieteikumu apkopošanas rezultātā tiks noskaidrotas 20 sirdsmāsiņas, kuras saņems arī Rietumu Bankas Labdarības fonda naudas prēmiju 1000 eiro apmērā, ieskaitot nodokli.

“Katru gadu, organizējot šo akciju, pārliecināmies, cik ļoti svarīgs ir medmāsu darbs gan esot nenovērtējam atbalstam ārstiem, gan arī pacientiem, jo tieši medmāsas ir tās, kuras ikdienā pacientus aprūpē. Rūpīga pieeja, īstenojot ārsta nozīmētās manipulācijas un sirsnīgs atbalsts, ir svarīgākie elementi, lai pacients pēc iespējas ātrāk un veiksmīgāk izveseļotos. Ar akcijas palīdzību mums ir svarīgi aktualizēt šīs profesijas nozīmīgumu, novērtēt to un pateikt ikvienai medicīnas māsai – sirsnīgu paldies. Šo profesiju pārstāvji nenoliedzami ir cilvēki ar lielu sirds siltumu,” saka Inga Šīna, Rietumu Bankas Labdarības fonda Valdes priekšsēdētāja. 

 

Reklāma
Reklāma

Pieteikumu apkopošanas rezultātā tiks noskaidrotas 20 sirdsmāsiņas, kuras saņems arī Rietumu Bankas Labdarības fonda naudas prēmiju 1000 eiro apmērā, ieskaitot nodokli.

 

Savukārt Bērnu Klīniskās universitātes slmnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols atzīmē: “Kopš 2008.gada, kad tika sākta Sirdsmāsiņu novērtēšanas kampaņa, šī ir pirmā reize, kad Bērnu slimnīcā šo titulu saņems tiks liels skaits māsu. Mēs esam ļoti pateicīgi Rietumu bankas labdarības fondam, kas tik politiski saspringtā laikā dāvās sirdssiltumu un tik pozitīvu novērtējumu Bērnu slimnīcas aprūpes darbiniekiem. Šobrīd – vairāk kā jebkad līdz šim – tieši māsām ir nepieciešams saņemt atzinību, lai viņas justos novērtētas par savu darbu, ko ik gadu sniedz vairāk kā 100 000 bērniem. “

Akcijas informatīvais partneris ir laikraksts “Diena”, tā valdes priekšsēdētājs Edgars Kots piebilst: "Šogad akcijai "Meklējam sirdsmāsiņu" ir dubultnozīme - sadzirdēt mediķus un šoreiz visiem medijiem vienojoties un maksimāli atbalstot šo akciju. Īpaši šīs māsas, kuras ikdienā uz ielas nekad neatpazīst, bet šeit viņas kļūst kā zelta cilvēks. Lai mums ar šo akciju izdodas viņas padarīt laimīgākas! Akcijas laikā laikrakstā un portālā diena.lv mēs nodrošināsim rakstu sēriju par medicīnas māsu dzīvesstāstiem un viņu ikdienas darba gaitām.”

Akcijas noslēgumā tiks ziņots par tām medmāsām, kas šogad atzīmētas kā Latvijas sirdsmāsiņas.