VPII “Pūt vējiņi”, 9. grupas "Cīrulīši" no Lielvārdes piedalās konkursā

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. VPII “Pūt vējiņi”, 9.grupas "Cīrulīši" no Lielvārdes ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Esam mīļā, jaukā “Cīrulīšu” grupiņa no Lielvārdes, VPII “Pūt vējiņi”. Mūsdienās ļoti aktuālas tēmas ir atkritumu šķirošana, dabas aizsardzība, kā arī plastmasas samazināšana ikdienā.

            Grupā mēs daudz runājam par dabas aizsardzību un atkritumiem. Bērni zina, ka piesārņojot apkārtējo vidi, viss kļūst netīrs, neglīts ka arī daba un dzīvnieki, kas atrodas piesārņojuma vidū, iet bojā. Līdz ar to augu un dzīvnieku sugu skaits samazinās.Plastmasa, tā ir mūsu ikdiena. To var atrast visur, gan mājās, gan veikalā, gan ikdienas lietošanā.

            Ļoti jauka bija pasaka par “Plastmasa lietu”, kur bija attēlota mūsu ikdiena. Plastmasas ir ļoti daudz, bet paliek aizvien mazāk tīras un nepiesrņotas vides mums apkārt.

            Bērniem ļoti patika pasaka. Visi bērni zina, ka plastmasa ir ļoti krāsaina un daudzveidīgās formās atrodama arī mūsu grupiņā. Visi bija priecīgi, ka līst tīrs lietus ūdens no debesīm, kas atveldzē Zemi, aplaista dārzus un mežus, atvēsina cilvēkus un padzirda dzīvniekus. Protams, šis tīrais lietus ūdens tiek apdraudēts ar vides piesārņojumu, tā pat, kā pasakā. Koks bija priecīgs un laimīgs, kad lija tīrs lietus ūdens, bet bēdīgs un noskumis, kad lija krāsainais plastmasas lietus. Ne dzīvnieki, ne daba, kas ir mums apkārt, nespēs izdzīvot bez tīra ūdens.

            Daba, kas ir mums apkārt ir jāsaudzē. Jāšķiro atkritumi, tā kā mēs to daram grupiņā, kā arī plastmasas papīri, pudeles un citas nevajadzīgas lietas, ir jāmet miskastē nevis zemē. Mēs zinam un protam šķirot atkritumus un sakopt savu vidi mums apkārt.

            Ar savu radošo darbu, mēs vēlējāmies parādīt savu skatījumu uz pasauli ar dabas un plastmasas mijiedarbību. Veidojām radošu darbu ar plastmasas pudelēm un papīriņiem. Bērni pēc pasakas  dzirdēšanas ķērās pie darba. Uz plastmasa pudeles, bērni gleznoja savu koku un mākoņus, gluži kā pasakā. Pudeles piepildījām ar ūdeni un pašu sagrieztiem plastmasas gabaliņiem, kurus atradām ikdienā (konfekšu papīriņi, šokolādes tāfelītes papīri). Pēc tam vērojām, kāds izskatās uzgleznotais koks, vai viņš ir priecīgs vai bēdīgs, patīk vai nepatīk plastmasa.

            Bērni ar aizrautību veidoja darbu pudelē, izmantojot otrreiz lietojamu plastmasu (pudeles, papīrus), tāpēc labāk parstrādājam plastmasu nevis piemēslojam vidi. Saudzējam dabu mums apkārt, un daba saudzēs mūs.

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”