5 idejas bērnu dāvanām

Bieži vien nākas sastapties ar situāciju, kad nepieciešams iegādāties dāvanu bērnam. Tā kā katram bērnam ir citādas intereses un spējas, taču svētkus ikviens gaida ar nepacietību, piemērotas dāvanas izvēle var būt izaicinošs uzdevums. Kā atrast dāvanu ar pievienoto vērtību – tādu, kas iepriecinātu, taču tajā pat laikā attīstītu prātu? 

Izvēloties dāvanu bērnam, vienmēr ņemiet vērā bērna raksturu, intereses un hobijus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izvēloties dāvanu bērnam, vienmēr ņemiet vērā bērna raksturu, intereses un hobijus.

Lai mazinātu Jūsu rūpes un pūliņus, esam apkopojuši 5 dāvanu idejas bērniem:

 

1. Galda spēles

Tā ir viena no populārākajām dāvanu izvēlēm, jo spēle ir veids, kā iemācīt bērnam daudz ko jaunu. Galda spēles bērniem palīdz apgūt dzīvē nepieciešamās sociālās prasmes, komunikācijas iemaņas un prasmi ne tikai uzvarēt, bet arī zaudēt. Viens no ieguvumiem ir arī dialogs, kas spēles laikā tiek veidots ar citiem spēles dalībniekiem. Iespējams tieši Jūsu dāvinātā spēle kļūs par rīku, kas drēgnos un garlaicīgos vakaros spēs izklaidēt bērnu un sapulcināt bērna draugus un ģimeni, lai nodotos kopīgām izklaidēm.

 

2. Attīstošās rotaļlietas

Arvien aktuālākas kļūst attīstošās rotaļlietas – tās attīsta bērnu motoriku, intelektu, redzi, dzirdi, sajūtas un citas svarīgas prasmes. Mūsdienu rotaļlietas vairs nav tik primitīvas, kā tas bija agrāk. Šobrīd tās ir kvalitatīvākas un drošākas, tādēļ Jums nav jāuztraucas, ka Jūsu dāvana varētu kaitēt bērnam.

 

Tiek uzskatīts, ka attīstošās rotaļlietas ir ikkatras bērnistabas rotaļlietu galvenā un svarīgākā sastāvdaļa. Plašs rotaļlietu klāsts pieejams 220.lv, tādēļ nekavējieties un apskatiet tās jau tūlīt, izvēloties bērnam pašu labāko dāvanu!

 

3. Izklaidējošās pasaku, stāstu grāmatas

Kādēļ gan neiepriecināt bērnu ar pasaku vai stāstu grāmatu? Mūsdienās pieejama lieliska alternatīva parastajām grāmatām, kas ir cietos un bērnu nesaistošos vākos –izklaidējošās pasakas vai stāsti. Šīs pasakas var lasīt pieaugušais vai bērns, aplūkojot zīmējumus, darbojoties ar uzlīmēm, kartiņām, papildinot stāstu ar zīmējumiem, utt. Šāda veida grāmatas māca bērniem klausīties, iztēloties, uzdot jautājumus, lasīt, atcerēties un radoši darboties. Tikpat noderīga šāda veida grāmata var būt arī lasītprasmes attīstībai.

Reklāma
Reklāma

 

4. Puzles

Puzle ir ne tikai izklaidējoša, bet patiešām attīstoša un vērtīga nodarbe, jo tā apvieno darbošanos ar prātu un rokām. Pielāgojot puzles saturu un vizuālo risinājumu, bērni ar to palīdzību var apgūt gandrīz jebkuru informāciju — krāsas, formas, burtus, ciparus, iepazīt dabu, pasauli. Tas ir arī labs motorikas attīstības treniņš, uzskata, ka tas pat sekmē runas attīstību. Puzles bērna attīstībai ir ļoti noderīgas, jo bez tā visa uzlabo arī koncentrēšanās spējas, nomierina, trenē nervu sistēmu un veicina analītiskās, radošās domāšanas sadarbību.

Arī puzle var kalpot par rīku, kas saliedē bērna draugus un ģimeni, izklaidējot tos. Atliek vien izvēlēties piemērotāko attēlu, un Jūs pavisam noteikti ar šo dāvanu varēsiet iepriecināt bērnu!

 

5. Enciklopēdijas

Aizrautība mācīties un izzināt apkārtējo vidi, procesus jāveido jau bērnībā. Labs palīgs šajā gadījumā var būt interesantas enciklopēdijas, kas sastāv no skaistām ilustrācijām, uzdevumiem, noderīgu informāciju. Ja bērnam jau ir izveidojusies interese par kādu konkrētu jomu, piemēram, kosmosu, dzīvniekiem vai automašīnām, tad droši varat sameklēt enciklopēdiju, kas sniedz specifisku ieskatu tieši kādā no šīm jomām.

 

Izvēloties dāvanu bērnam, vienmēr ņemiet vērā bērna raksturu, intereses un hobijus. Ja nevarat izlemt, kas varētu būt nepieciešams, konsultējieties ar bērna vecākiem, kā arī uzziniet, kas bērnam mājās jau ir. Bērni katrus svētkus gaida ar nepacietību, tādēļ dāvanai jābūt tādai, kas spētu iepriecināt un vairot svētku prieku.