5 jautājumi, kurus sev uzdot pirms vannas istabas remonta

Ja papētām interneta forumos un citos avotos, cik maksā vannas istabas remonts, tad šīs summas svārstās visai plašā diapazonā – no pāris simtiem, līdz pat vairākiem tūkstošiem eiro, atkarībā no platības, sarežģītības un vēlmēm. Lai arī vannas istaba ir mazākā telpa mājoklī, tās remonts it nemaz nav vienkāršs un, kā redzams, arī ne lēts. Turklāt, ja neesam uzmanīgi, pārsniegt iecerēto budžetu var ļoti ātri. 

Lai arī vannas istaba ir mazākā telpa mājoklī, tās remonts it nemaz nav vienkāršs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai arī vannas istaba ir mazākā telpa mājoklī, tās remonts it nemaz nav vienkāršs

Lai pēc iespējas efektīvāk izmantotu pieejamos līdzekļus, ir jāizvērtē gan savas vēlmes, gan vajadzības, un tikai pēc tam jāpieņem lēmumi. Turpinājumā atradīsiet piecus svarīgākos jautājumus, kurus vajadzētu sev uzdot, pirms sākat vannas istabas remontu. 


1. Kāds grīdas segums ir piemērotākais manai vannas istabai?
Viens no primārajiem kritērijiem, kas jāņem vērā, izvēloties grīdas segumu šai telpai, ir drošība. Un bieži vien “drošība” nozīmē smalko dizainu ignorēšana žurnālos un “Pinterest” attēlu kolekcijās, jo tās parasti ir marmora flīžu grīdas, kas ir pievilcīgas, taču nepraktiskas. Izkāpjot uz šādas grīdas no vannas (tās iegādāties var 220.lv) vai dušas, pastāv augsts risks paslīdēt un gūt nepatīkamas traumas.

 

Ja vēlaties savā vannas istabā justies droši, iesakām izvēlēties neslīdošās keramiskās flīzes. Pievērsiet uzmanību, vai tās ir marķētas kā neslīdošās flīzes, proti, drošas staigāšanai, arī tad, ja tās ir mitras. 

 

Ja vēlaties savā vannas istabā justies droši, iesakām izvēlēties neslīdošās keramiskās flīzes. Pievērsiet uzmanību, vai tās ir marķētas kā neslīdošās flīzes, proti, drošas staigāšanai, arī tad, ja tās ir mitras. Vēl viens risinājums ir linolejs, kas būs piemērots gadījumos, ja vēlaties atsvaidzināt grīdas izskatu ekonomiskā veidā, tāpat var izvēlēties arī vinila grīdu. Tādi materiāli, kā dabīgs koks un lamināts vannas istabai nederēs, jo mitrums tos ātri sabojās.


2. Kā izveidot pietiekamu platību mantu uzglabāšanai?
Daudziem mājokļu īpašniekiem neērtības rada tas, ka vannas istabas platība ir ļoti maza, tādēļ arī tajā ir grūti izveidot atsevišķu zonu dažādu mantu, piemēram, tīrīšanas līdzekļu, kosmētikas, higiēnas preču, tualetes papīra un dvieļu uzglabāšanai. 


Lai iegādātos vannas istabas mēbeles šādai telpai, ir jāpielieto radošums, piemēram, var izvēlēties plauktu, ko novieto pie sienas virs tualetes poda, tāpat vairāk jāizmanto tieši sienu, nevis grīdas platība. Noderēt var arī vairāki āķīši dvieļu un apģērba pakarināšanai. Zonu zem izlietnes ieteicams izmantot ietilpīga skapīša novietošanai, ko var apvienot arī ar spoguļskapīti virs izlietnes.

Praktiskas ir arī nišas, kuras izmantot ne tikai higiēnas produktu, bet arī mazu dekoratīvu priekšmetu novietošanai. Dažādas praktiskas mēbeles vannas istabai interneta veikalā 220.lv pieejamas par izdevīgām cenām, tādēļ vērts uzmest aci, jo piedāvājumā var būt tieši tas, kas Jums nepieciešams. 

3. Vai man nepieciešama duša vai vanna?
Ja vannas istaba ir pietiekami liela un Jums patīk pārvērst šo telpu par SPA rituālu oāzi, tad vannas izvēle būs pamatota. Savukārt, ja ikdienā bieži steidzaties, telpa ir maza un Jūs dodat priekšroku 5 minūšu dušai, tad noteikti gudrāk būs iegādāties praktisku un funkcionālu duškabīni. To veidi mūsdienās ir dažādi, un dažādas duškabīnes šajā mājas lapā ir pieejamas par labām cenām, tāpēc Jums nevajadzēs tērēt lielas summas, lai iekārtotu vannas istabu tieši tā, kā vēlaties.


Izvēloties starp vannu un dušu, vēlams ņemt vērā arī mājokļa iemītnieku vecumu, piemēram, senioriem vieglāk būs lietot dušu, kurā var novietot arī krēslu, lai apsēstos savukārt no vannas būs grūtāk izkļūt. Turklāt vanna aizņem salīdzinoši daudz vietas.

4. Vai ventilācija ir nozīmīga?
Piekritīsit, ka vannas istabā parasti ir paaugstināts mitruma līmenis. Droši vien arī esat ievērojuši, ka pēc mazgāšanās spogulis un citas stiklotās virsmas aizsvīst. Un visam šim mitrumam kaut kur ir jāpaliek. 

 

 Ja telpai nav loga, ventilatoram vannas istabā vajadzētu būt ierīkotam obligāti, turklāt vēlams, lai to vajadzības gadījumā varētu ieslēgt un izslēgt.


Ja telpai nav labas ventilācijas, mitrums uzkrājas mēbelēs, uz sienām, grīdas un citur, ar laiku radot pelējumu un nepatīkamu aromātu. Ja telpai nav loga, ventilatoram vannas istabā vajadzētu būt ierīkotam obligāti, turklāt vēlams, lai to vajadzības gadījumā varētu ieslēgt un izslēgt.


5. Kas man būtu jāzina, pērkot jaunu santehniku?
Mūsdienās veikalos un internetā, tai skaitā, 220.lv, santehnikas piedāvājums ir ļoti plašs un daudzveidīgs, tādēļ katrs pircējs var atrast sev efektīvu, praktisku un pievilcīgu papildinājumu savai vannai istabai. Tomēr der atcerēties, ka atsevišķas funkcijas un materiāli var izmaksas ievērojami sadārdzināt. Vērtīga funkcija var būt, piemēram, ūdens taupīšana savukārt par dušas statīva ar vairākām galvām iegādi vajadzētu padomāt divreiz.

Meklējat funkcionālu, pievilcīgu santehniku un vannas istabas mēbeles par labām cenām, ienāciet 220.lv jau šodien!