Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs valsts svētku dienās

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 15. līdz 21. novembrim. 

Filmas Dvēseļu putenis publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Dvēseļu putenis" publicitātes foto.

KATRA DIENA SIMTGADĒ – GADALAIKI 

18. novembrī, Latvijas valsts pasludināšanas 101. gadadienā, kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrādi piedzīvos unikāla režisores Dzintras Gekas veidotā dokumentālā filma “Katra diena simtgadē – gadalaiki”. Filma sastāv no četrām daļām: “Ziema”, “Pavasaris”, “Vasara”, “Rudens”. Tā ir tapusi, iemūžinot katru aizvadīto dienu 2018. gadā.

 

Filma ir tautas atspulgs Latvijas simtgades gadā - tās kadros skatītāji viegli atpazīs sevi un savu personīgo stāstu. Jau sākot ar Jaungada nakti 1. janvārī, kad cauri salūta skaņām pasaulē ierodas pirmais simtgades bērns mazā Jete, un beidzot ar klavierspēli, kas skan pār sniegoto un saules izgaismoto Latvijas panorāmu, filmā ir iemūžinātas simtiem cilvēku dzīves. Turklāt, filmējot katru no 365 dienām, dažkārt pat ar vairākām kino kamerām, un raugoties uz norisēm dabā, laukos un pilsētvidē, indivīda, ģimenes un sabiedrības dzīvē, operatoriem caur kinokameras aci spilgti izdevies notvert šo stāstu dažādos pretmetus: skaisto, skaudro, dižo, bezjēdzīgo, komisko un absurdo.

 

Filmas veidotāji ierauga šos unikālos kadrus, iemūžinot gan spilgtas personības un viņu sasniegumus,  gan arī jauniešus, kuri aktīvi piedalās dažādos pasākumos un festivālos.

 

Ziema sākas ar ceļotājiem vilcienā un gaidītājiem tramvaja pieturā, līdz no ekrāna uzvirmo vīraka smarža, kad redzam Pareizticīgo Ziemassvētkus un izjūtam aukstumu, kas nepieciešams, lai darinātu Jelgavas ledus skulptūras. Un izrādās, ka dzimšanas diena vienā dienā ir gan lācenei Ilzīte, gan maestro Raimondam Paulam. Tam seko virmojoša uguns – lai ceptu maizi, lai darinātu Nameja gredzenu, lai atcerētos Barikādes. Savukārt pārtapšanas brīnums redzams arī Alvja Hermaņa izrādē “Dieviņš pillā”, ar sāpēm pilns ir 16. un 25. marts,  Lidijas Doroņinas-Lasmanes atmiņu mirklis, tukšie māju logi un skursteņi, kas kūp, bet kuru saimnieki vairs neatgriezīsies.

 

Pavasaris atnāk līdz ar vētru jūras krastā. Redzam pirmizrādes aizkulises latviešu filmām “Bille”, “Baltu ciltis” un “Mūris”. Iešanai uz skatuves gatavojās ērģelniece Iveta Apkalna. Redzam kā Koris “Kamēr…" dzied par Ilmāru Blumbergu un kalpošanu. Savukārt festivālā “Pētera Vaska mūzikas aprīlis” pats komponists Pēteris Vasks spēlē kontrabasu. Mēs redzam Panorāmas redakciju, žurnālists Gundars Rēders gatavo raidījumu “Viens pret vienu”.  Rīgas centrā Rīgas Valsts 1.ğimnāzijas audzēkne Sofija gatavojas eksāmeniem, kamēr bastejkalnā cilvēki svin dzīvi. Rīgas maratona dalībnieki tiek atbalstīti gan ar ūdens glāzēm gan ar uzmundrinājuma saucieniem, bet vēl skaļāk tiek uzmundrināta Latvijas hokeja izlase fanu teltī.

 

Vasarā simtgades Dziesmu un deju svētku dalībnieki soļo svētku dalībnieku gājienā, redzam tūkstošiem dejotājus, kuri izdejo latviešu tautas rakstus Daugavas stadionā. Aizkustinājuma pilna ir dziesma "Pūt vējiņi" kopkora izpildījumā Noslēguma koncertā. Pilsēta rīta agrumā un līvu sanākšana jūras krastā, trakulīgās dejas festivālā “Pozitivus” un Japāņu bundzinieku ritmi Rīgas svētkos. Lidot spēj ne tikai ar ķiveri nodrošinājies Aerodium vēja tuneļa gājējs Siguldā, bet arī deju grupas “Dzirnas” dejotāji izrādē “No zobena saule lēca”.  Redzam kā garo ceļu uz Aglonu mēro svētceļnieki, ūdens policija patrulē Rīgas ūdeņos un velobraucēji mērojas spēkiem ar Bānīti Gulbene-Alūksne. 1. septembrī mācības uzsāk 45.vidusskolas skolēni, žurnālists Jānis Domburs studijā sagaida politiķus uz pirmsvēlēšanu diskusiju.  Redzam kā novāc krūmmelleņu un ābolu ražu. Savukārt 24.septembrī Aglonas baziliku apmeklē  Pāvests Francisks.

 

Rudenī Rīgas ielās dominē vēlēšanu reklāmas. Rīdzinieki balso Saeimas vēlēšanās, redzam kā partijas sagaida vēlēšanu rezultātus un uzvarētāju partiju pārstāvji ierodas Latvijas Televīzijā. Bērni gatavojas modes skatei, kaislības un greizsirdība mazajām meitenēm ir lielāka nekā lielajām modelēm. Latvijā viesojas rakstniece Agate Nesaule, izdota jauna grāmata, bet Andrejs Jansons māca mūziku bērniem Mazsalacas skolā. Solījumu kalpot Latvijai līvu valodā dod Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule.  Latvijas robežu sargā gan robežsargs Latgalē gan zemessardze Ādažu poligonā. Lāpu gājiens iededz atmiņu par 11.novembra varoņdarbiem Lāčplēša dienā. Militārā parāde un krāšņais salūts par godu simtgades svinībām pulcina ļaužu pūļus Daugavas krastmalā. Redzam kā “Zvanniekos” mācītājs Juris Cālītis dod svētību bērniem, Ziemassvētkos Torņkalna baznīcā norit svētku dievkalpojums. Nacionālās bibliotekas Saulcerītes telpā pianists Rihards Plešanovs spēlē P.Vaska “Gadalaikus”. 1.janvārī dzimušajai Jetei nu jau paliek viens gads, bet dzemdību namā topošās māmiņas sagaida mazuļus. 2018.gada nogalē ir uzsnidzis sniegs. Filma ir apliecinājums Latvijai un tās cilvēkiem, prieks par bērniem un talantīgiem cilvēkiem, apbrīna par cilvēku izturību un stiprumu.

 

Ideja par filmu radās operatoram Viktoram Grībermanim kopā ar režisori Dzintru Geku. Tā bija vēlēšanās iepazīt Latviju un mīlēt Latviju. Pārsteigt skatītāju ar neparastiem stāstiem, ieraudzīt ikdienā nepamanīto un negaidīto. Būt dažādās Latvijas vietās – pilīs un būdiņās, cietumā un Saeimā, bērnudārzā un karnevālā. 

 

Noskatoties 300 stundu garo materiālu, režisore nolēma uzņemto materiālu sadalīt četrās daļās - četri gadalaiki. Dzintra Geka uzaicināja četrus montāžas režisorus - filmu “Ziema” montēja Andra Doršs, filmu “Pavasaris” Arta Ģiga, “Vasara”  Armands Zvirbulis un  “Rudens” Madara Didrihsone. Montāža ilga no 2019.gada marta līdz oktobrim, un 2019. gada 18.novembrī filma piedzīvos pirmizrādi. Filmā izmantota mūzika no Pētera Vaska klavieru cikla “Gadalaiki”, kuru izpilda četri izcili Latvijas pianisti - Georgijs Osokins, Vestards Šimkus, Reinis Zariņš un Rihards Plešanovs.

Scenārija autore Elīna Veira

Režisore un producente Dzintra Geka

Galvenais operators Viktors Grībermans

Operators Aivars Lubānietis un brīvprātīgie filmētāji Latvijā

Montāžas režisori Madara Didrihsone, Andra Doršs, Arta Ģiga, Armands Zvirbulis

Mūzika Pēteris Vasks “Gadalaiki”

Pianisti Georgijs Osokins, Rihards Plešanovs, Vestards Šimkus, Reinis Zariņš

Režisora asistenti Evita Bērziņa, Pāvels Terentjevs, Kristīne Vasiļjeva

Izpildproducents Modris Kļaviņš

 

studija Sibīrijas bērni 2019

 

PIRMIZRĀDE kinoteātrī "Splendid Palace" 18. novembrī. Filma “Ziema” plkst. 12:00, “Pavasaris” plkst. 14:00, “Vasara” plkst. 16:00 un “Rudens” plkst. 18:00.

 

KORIS. DIRIĢENTS. KAMĒR... Latvija, 2019. Dokumentālā filma

Garums: 85 min

Režisors, scenārists, operators un producents: Emīls Alps

Jauniešu kora "Kamēr..." ceļš līdz Tolosas Starptautiskajam koru konkursam. 20 gadus veca kora dalībnieka radīta filma ar vēl nebijušu skatījumu uz kora pasaules aizkulisēm, dziedātāju mūzikas kaisli, uzticību draugiem un grūtību pārvarēšanu garajā ceļā līdz finālam.

Filma latviešu valodā. 

Kinoteātrī "Splendid Palace" 18. novembrī.

Mazajā zālē: 18.11. seanss 15:00

 

KAROTE. Latvija, Norvēģija, Lietuva, 2019. Dokumentālā filma

Garums: 66 min

Režisore: Laila Pakalniņa

Scenāriste: Laila Pakalniņa

Operators: Gints Bērziņš

Komponists: Malika Makoufs Rasmusens (Malika Makouf Rasmussen)

Skaņu režisori: Anrijs Krenebergs, Sauļus Urbanavičs (Saulius Urbanavičius)

Montāžas režisore: Silvija Vilkaite

Producente: Laila Pakalniņa

Studija: Kompānija Hargla

Kopproducenti: Hēge Dehli (Hege Dehli), Dagne Vildžūnaite (Dagnė Vildžiūnaitė), Mechanix Film, Just a Moment

Filma par plastmasas karoti un par sabiedrību, kas sasniegusi tādu attīstības līmeni, ka no zemes dzīlēm iegūst naftu, transportē to uz pārstrādes rūpnīcu, pārvērš to par plastmasu. Tad ved uz citu rūpnīcu, kur plastmasai piešķir karotes formu, ko nogādā uz ēdvietām un veikaliem. Tur mēs to iegādājamies un visai drīz izmetam ārā.

Filma bez dialogiem.

Kinoteātrī "Splendid palace" 18. novembrī!

Mazajā zālē: 18.11. seanss 17:00 

 

DVĒSEĻU PUTENIS. Latvija, 2019. Vēsturiska kara drāma

Garums: 123 min.

Režisors: Dzintars Dreibergs

Lomās: Oto Brantevics, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Jēkabs Reinis, Renārs Zeltiņš, Vilis Daudziņš, Ieva Florence, Grēta Trušiņa

Vēsturiska kara drāma pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem ved 100 gadus senā pagātnē. Sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu.

Filma latviešu, krievu un vācu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Kinoteātrī „Splendid Palace“ no 8. novembra! 

Lielajā zālē: 15.11. seanss 18:00 ĪPAŠAIS SEANSS AR RADOŠO GRUPU; 15.11. seanss 21:00; 17.11. seansi 13:00, 18:00; 19.11. seansi 10:30, 18:00; 20.11. seansi 18:15, 21:00; 21.11. seansi 16:00, 21:00

Mazajā zālē: 16.11. seansi 14:00, 16:30; 18.11. seansi 10:30, 18:30, 21:00; 21.11. seansi 12:30, 19:45 

 

KĀPĒC MĒS ESAM RADOŠI? Why Are We Creative? Vācija, 2018

Dokumentālā filma

Garums: 85 minūtes

Režisors: Hermann Vaske

Lomās: David Bowie, The Dalai Lama, Björk, Blixa Bargeld, Laurie Anderson, Mariya Alyokhina, Weiwei Ai, Marina Abramovic, Stephen Hawking, Angelina Jolie, George R.R. Martin, Wim Wenders

Hermaņa Faskes dokumentālā filma – neredzēts interviju apkopojums ar 21. gadsimta vadošajiem domas līderiem.

Ceļodams pa visu pasauli, Hermanis Faske 30 gadu laikā ticies ar dažādām mūsu laikmeta atslēgas figūrām – zinātniekiem, mūziķiem, māksliniekiem un režisoriem. Atrazdamies zemeslodes visdažādākajos punktos, viņš uzdevis jautājumu par to, kas ir radošums, tiem cilvēkiem, kuriem izdevies ne vien sasniegt panākumus savā sfērā, bet to pārveidot un mainīt.

Faskes 101 sarunu biedrs dalījies ar viņu savām domām. Šo cilvēku vidū ir Deivids Bovijs, Džims Džārmušs, Stīvens Hokings, Umberto Eko, Demjens Hērsts, Bjorka, Mariana Abramoviča, dalailama, Kventins Tarantīno, Niks Keivs, Mihails Gorbačovs un daudzi citi režisori, filozofi, mūziķi un mākslinieki, “Oskara” un Nobela prēmijas laureāti, pasaules politikas, biznesa un zinātnes zvaigznes.

Šie cilvēki bijuši godīgi un atklāti, viņu atbildes liek apstāties un aizdomāties.

KĀPĒC MĒS ESAM RADOŠI? Unikāls projekts uz kinoteātra „Splendid Palace“ ekrāna! 

Reklāma
Reklāma

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 15. novembra!

Mazajā zālē: 15.11. seanss 15:00; 16.11. seanss 19:00; 17.11. seanss 20:45; 20.11. seanss 20:45

 

DŽONA F. DONOVANA NĀVE UN DZĪVE. The Death and Life of John F. Donovan. Kanāda, Lielbritānija, 2018

Drāma

Garums: 123 min.

Režisors: Xavier Dolan

Lomās: Natalie Portman, Susan Sarandon, Emily Hampshire

Daudzi sapņo par pasaules slavu un atpazīstamību, bet reti kurš nojauš, kāda ir slavas cena. Kad kāda TV zvaigznes privātās dzīves detaļas kļūst publiskas, viņa karjera piedzīvo dramatiskas pārmaiņas. Vairāk kā desmit gadus pēc slavenības nāves, jauns aktieris atskatās uz vēstuļu korespondenci ar mūžībā aizgājušo zvaigzni un ieslīgst pārdomās par to, kā šīs vēstules ietekmējušas viņu abu dzīves.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 15. novembra! 

Mazajā zālē:  15.11. seanss 17:00; 16.11. seanss 20:45; 17.11. seanss 18:30; 19.11. seanss 20:00 

 

PROJĀM. Away. Latvija, 2019

Piedzvojumu filma, animācijas filma, fantāzija

Garums: 74 min. 

Režisors: Gints Zilbalodis

Pēc lidmašīnas avārijas puisis attopas uz noslēpumainas salas, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas. Taču uz šīs salas mīt arī milzīgs, tumšs gars, kurš sāk puisi vajāt. Lai izglābtos un atgrieztos mājās, galvenais varonis dodas izaicinošā ceļojumā pāri salai kopā ar savu jauniegūto draugu – mazu putnēnu.

FIlma bez dialogiem. 

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 15. novembra!

Lielajā zālē: 15.11. seanss 16:00; 20.11. seanss 16:30 

Mazajā zālē:  17.11. seanss 13:30; 18.11. seanss 13:00; 21.11. seanss 18:00

 

LEMĀNA-`66: LIELAIS IZAICINĀJUMS. Le Mans '66. ASV, 2019

Biogrāfiska drāma

Garums: 152 min. 

Režisors: James Mangold

Lomās: Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Josh Lucas, Ray McKinnon

60-tajos gados, konstruktoru grupa, kuru vadīja Kerols Šelbijs kopā ar britu sacīkšu braucēju Kenu Mailsu, uzbūvējot vēl nebijušu Ford sporta automašīnu meta izaicinājumu Lemānas 24 stundu sacīkšu favorītam Ferrari. Filmas pamatā ir patiesi notikumi.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 15. novembra!

Lielajā zālē: 19.11. seanss 20:30

Mazajā zālē:  15.11. seanss 19:30; 17.11. seanss 15:00; 21.11. seanss 15:00

 

SĀPES UN SLAVA. Dolor y gloria. Spānija, 2019

Drāma

Garums: 113 min. 

Režisors: Pedro Almodóvar

Lomās: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, Penélope Cruz

Slavens kinorežisors, jau cienījamā vecumā, Salvadors ir vientuļš, neirotisks intelektuālis. Velti mēģinājumi smelties iedvesmu sev apkārt esošajos mākslas darbos nepalīdz izrauties  no radošās krīzes. Un tad Salvadors saņem piedāvājumu, kas aizsauc pagātnē. Atmiņas par bērnību Valensijā kopā ar vecākiem, jaunību, pirmo mīlestību Madridē, veiksmēm un neveiksmēm, ir tik spilgtas, ka tās viņu atkal atgriež dzīvē, un top jauna, izcila filma.

Filma spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Vecuma ierobežojums: 12+ 

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 12. novembra!

Mazajā zālē: 17.11. seanss 15:30

 

KINO BĒRNIEM - JETIJS. Abominable. Ķīna, ASV, 2019

Piedzīvojumu filma, komēdija, asa sižeta filma

Režisors: Jill Culton

Lomās:  Sarah Paulson, Chloe Bennet, Albert Tsai

Ceļojums uz pasaulē augstāko virsotni? Kas gan varētu būt vēl aizraujošāk! Kad Ji atrod uz savas mājas jumta paslēpušos milzīgo, bet ļoti piemīlīgo jetiju (kurš izrādās vēl ir pavisam maziņš - pēc jetiju standartiem), ir skaidrs, ka viņus gaida neticamākais piedzīvojums! Jetija ģimene mīt Everesta kalnā, un Ji ir apņēmusies darīt visu, lai viņš sveiks un vesels atgrieztos mājās.

Studijas "DreamWorks Animation" un "Pearl Studio" jaunā animācijas filma aizvedīs jūs 2000 jūdžu garā ceļojumā no Šanhajas ielām līdz pat sniegotajiem Himalaju kalniem.

Filma dublēta latviešu valodā.

Lai mazie kino mīļotāji iejustos “Splendid Palace” mājīgajās telpās un ērti baudītu filmu, bērni kinoteātrī kopā ar vecākiem, vecvecākiem, māsām, brāļiem un draugiem ir gaidīti stundu pirms seansa. Šajā laikā ikvienam atnācējam ir iespēja radīt savu pasauli ar GIGI Bloks – būvēt savu spēļu kinoteātri, māju, pili, pilsētu vai kaut ko citu.

Mazajā zālē: 16.11. seanss 12:00; 23.11. seanss 12:00  

 

Depeche Mode: SPIRITS in the Forest. ASV, 2019. Koncerts

Garums: 95 min.

Režisors: Anton Corbijn

Pasaules turnejas „Global Spirit Tour” laikā 2017. un 2018. gadā „Depeche Mode” sniedza 115 koncertus vairāk nekā 3 miljoniem sava talanta cienītāju visā pasaulē. Jauno, vizuāli pārsteidzošo filmu uzņēmis izcilais režisors Antons Korbīns (Anton Corbijn), kuru ar „Depeche Mode” vieno ilgstoša mākslinieciska sadarbība. Filmā iemūžināti enerģijas pārpilnie un skatuviski krāšņie brīži no grupas koncertiem turnejas laikā, kā arī spilgti parādīts, kā „Depeche Mode” mūzika un koncerti savijas ar grupas fanu dzīvi.

Filmā ietvertais dziļi emocionālais vēstījums par sešiem kvēliem „Depeche Mode” faniem atklāj ne vien to, kā un kāpēc grupas muzikālās karjeras laikā vairojās tās popularitāte un ietekme, bet arī ataino mūzikas neticamo spēku – tā spēj vienot cilvēkus, palīdz tiem pārvarēt grūtības un izveidot savstarpējas saiknes, neskatoties uz valodas, dzīvesvietas, dzimuma, vecuma un citu apstākļu radītām atšķirībām.

Lieliski uzņemta un prasmīgi samontēta, filma „Depeche Mode: SPIRITS in the Forest” nav vienkārši koncertfilma. Aizraujoši fragmenti no turnejas „Global Spirit Tour” noslēguma koncertiem slavenajā Berlīnes Waldbühne („Meža skatuvē”) mijas ar dvēseliski atklātiem dokumentāliem kadriem, kas uzņemti grupas fanu dzimtajās pilsētās dažādās pasaules malās.

Koncertfilma angļu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Lielajā zālē: 21.11. plkst. 19:00 

 

ZELTA CIMDS. The Golden Glove. Vācija, Francija, 2019

Krimināla drāma, šausmu filma

Garums: 115 min.

Režisors: Fatih Akin

Lomās: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Katja Studt

Režisora Fātiha Akina filmas pirmizrāde Berlīnes kinofestivālā izraisīja gan riebumu, gan sajūsmu. Īsts bārs, īsts maniaks un rūgts humors.  ZELTA CIMDS Splendid Palace no 31. oktobra.

Strikti 18+.

Zelta cimds ir vienmēr atvērts Hamburgas bārs, kurā skan saldas 70. gadu melodijas un publika jautri nodzer dzīvi. Viens no tā apmeklētājiem ir Hamburgas maniaks Fricis Honka. Šī šausmu komēdija ir meistarīgi veidots ceļojums laikā. Filmā precīzi atveidots ne vien slepkavas nams un baiso noziegumu apstākļi, bet arī laikmetam raksturīgā naivitāte – dzert tik daudz un sirsnīgi, ka tikai Dievs Kungs var glābt.

Balstoties patiesos notikumos un Heinca Štrunka grāmatā, režisors ir izveidojis saskarsmē bīstama, mizogīnijas, sentimentalitātes, kā arī seksuālas nepiesātināmības vadīta noziedznieka portretu. Filma ir kā sociāls pētījums par cilvēkiem, kuri kara un pēckara juku dēļ bija tumšajā un pagurušajā Vācijā zaudējuši pamatu zem kājām.

Vecuma ierobežojums: 18 +

Filma vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Lielajā zālē: 17.11. seanss 20:30

 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam. 

Ieskaties: www.splendidpalace.lv