Preiļu "Pasaciņas" radošā darbošanās. Konkursa darbs

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Preiļu PII “Pasaciņa” 5.grupas “Zirnīšu” grupiņas bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Zirnīšu” grupas radošais darbs par E.Gulbes pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti – uzliec pauzi plastmasai!
 

Lai izveidotu darbu, pastaigas laikā iestādes teritorijā pētījām kokus un vācām dabas materiālus. Tā tika nostiprinātas zināšanas par kokiem un esošo gadalaiku – rudeni. Kopā ar bērniem tika nolemts, ka mēs, ietekmējoties no lasītās pasakas, tomēr veidosim vienu konkrētu koku – bērzu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Lai izlemtu par izmantotajiem materiāliem, tika runāts arī par atkritumiem un to šķirošanu, par otrreiz izmantojamiem materiāliem. Tāpēc ļoti ātri tika nolemts koka stumbru un darba pamatni veidot no otrreiz lietojamām lietām – kartona ruļļa un loksnes, kuru nokrāsojām ar guaša krāsu – nostiprinājām krāsu zināšanas un iemaņas strādājot ar guaša krāsām. Lai koks būtu attēlots maksimāli tuvāk dabīgajam, skolotājas palīgs ar urbi izveidoja caurumus kartona caurulē, lai varētu ielikt tur smalkākos zarus.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kokam krellītes veidojām no krāsainiem plastmasas krikumiņiem, bērni apguva griešanas prasmi un nostiprināja vēršanas iemaņas.

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Veidojot šo darbiņu, bērniem tika nostiprinātas arī veidošanas iemaņas, no plastilīna tika izveidoti zaru stiprinājumi un lietus pilieni koka zaros. No veidojamā materiāla un pistāciju čaulām tika izveidotas sejiņas abās koka pusēs.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lai izveidotu mazo Mākonīti, bērniem bija dota iespēja trenēt elpošanas aparātu, pūšot balonus. Veidojot faktūru, tika nostiprinātas iemaņas darbā ar tekstīlijām un darbošanos ar pva līmi un otiņu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------Kad Mākonītis Koku pārsteidz ar košu lietutiņu, Koks skumst.. Skumst arī mazais Mākonītis. Pilnveidojot interesi par emocijām un veidojot paškontroli pār tām, bērni mēģina attēlot Koka un mazā Mākonīša emocijas – skumjas.
Kad mazais Mākonītis atceras, ka viņa Koku iepriecina svaigs lietus ūdens un smalkas sniegpārsliņas, tad viņa draugs Koks ir priecīgs. Arī mūsu grupas bērni ir priecīgi un smaidīgi, jo veiksmīgi apgūst svarīgu emocionālā intelekta sastāvdaļu – empātiju. Zirnīšu grupas bērni mācās izteikt spriedumus par emociju cēloņiem un iemesliem. 
Pēc pabeigta darbiņa bērni centās attēlot Koka emocijas, kad tam Mākonītis ir atnesis spožas lietus lāses un Koks priecājas!
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Reklāma
Reklāma

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs