PPII "Pikucītis" bērni ne tikai zīmēja pasaku, bet arī uzveda lugu

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Liepājas PPII "Pikucītis" bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasaku “Plastmasas lietus” izmantojām nodarbībā par atkritumu šķirošanu. Kopā ar bērniem uzvedām nelielu ludziņu “Plastmasas lietus” ar tās galvenajiem tēliem Koku, Vēja putnu un Mākonīti. Bērniem patika.

 

Pēc pasakas noklausīšanās un ludziņas noskatīšanās pārrunājām par atkritumu šķirošanu, kā pareizi šķirot atkritumus, vai katrs mājās šķiro atritumus un  kas notiek, ja nometam pie zemes papīrus, pudeles un citus atkritumus,  bērni zīmēja un līmēja savus darbiņus. Klaudijai (4 gadi) spilgti atmiņā palicis Koks un viņa draugs Mākonītis.

 

Marta (5 gadi) centursies atveidot Vēja putnu un zemi pilnu ar plastmasas lietu. Marta pasakas ludziņā attēloja vēja putnu, tāpēc ļoti pārdzīvoja, ja darbiņā kaut kas neizdevās, ar lielām grūtībām, bet tomēr sasniedza savu mērķi un izveidoja Vēja putnu. Raienam (6 gadi) tapuši divi darbiņi, abi stipri līdzīgi ar Koku un Mākonīti. Karlīna (3 gadi) attēlojusi piebārstīto zemi ar plastmasas krikumiņiem – Karlīna daudz nerunā, bet pasakas galveno domu ir sapratusi. Lūkass 5 gadi arī attēlojis Koku, Mākonīti, krāsainiem krikumiem aplipušu māju. Lūkass dalās pieredzē, kad redzējis, ka cilvēki met papīrus un pudeles pie zemes, tad nu kopīgi pārrunājām vai ta ir labi un kā būtu jārīkojas šādā situācijā. Savukārt Krišjānis (5 gadi) uz vienas lapas attēlojis visu pasaku. Rendijs (5 gadi) arī attēlojis Koku, Mākonīšus, kā arī lietu, kas kokam tik ļoti bija nepieciešams.

 

Reklāma
Reklāma

 

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs