Dāvana Latvijai

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā Līgas Rozentāles debijas grāmatu “Dāvana Latvijai”, kā arī uzdevumu un radošo darbu grāmatu “Apsveic Latviju!”. Abas grāmatas ilustrējusi māksliniece Agnese Aizpuriete.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lasāmgrāmatā visai ģimenei “Dāvana Latvijai” lasītāji varēs izlasīt, kā Bērziņu ģimene gatavojas Latvijai nozīmīgu svētku svinēšanai − Lāčplēša dienai 11. novembrī un Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienai 18. novembrī. Lai bērniem svētki kļūtu saprotamāki, vecāki izstāsta teiku par Lāčplēsi, sasaistot to ar reālajiem vēstures notikumiem. Uz Latvijas dzimšanas dienu, gaidot ierodamies vecvecākus, ģimeniskā juceklī norisinās mājas kārtošana un svētku maltītes gatavošana. Savukārt brālītis un māsiņa domā par dāvanu, ko uzdāvināt valstij svētkos. Vecvecāki mazbērniem izskaidro valsts "dzimšanu" pirms simts gadiem, kā arī atgādina par dabas un kultūras bagātībām, nonākot pie secinājuma, kas viss apkārtesošais un cilvēki veido Latviju. 

Dāvana Latvijai


Savukārt uzdevumu un radošo darbu grāmatā “Apsveic Latviju!” mazie lasītāji varēs iemēģināt savus spēkus atjautības uzdevumos, izkrāsot zīmējumus, iemācīties jaunu spēli un uzzināt daudz jauna par mūsu mīļo Latviju.
"Man ir tā laime un gods diendienā atrasties bērnu ielenkumā − savējo, krustbērnu un ģimenes draugu. Viņu pasaules redzējums ir burvīgs, tas mani iedvesmo. Manuprāt, bērni ir kā apkārt skrienošas un lēkājošas mazas mūziņas. Tikai jāspēj notvert kādu no viņu dāsni dāvātajām idejām", saka grāmatas autore, trīs bērnu māmiņa Līga Rozentāle. Pateicoties autores spējai palūkoties uz pasauli ar bērna acīm, kā arī vecāko bērnu jautājumiem un ģimenē piedzīvotajām situācijām, piedzima stāsts par Latvijas dzimšanas dienas svinēšanu, kas aprakstīts grāmatā "Dāvana Latvijai" un kurš iedvesmojis radīt arī uzdevumu un radošo darbu grāmatu "Apsveic Latviju!". 

Reklāma
Reklāma

 

 

Ieskaties: Veikals.la.lv