Rāmās un mierīgās brīvdienas. Pasākumu kalendārs

Miers iestājies dabā, un mierīgākas beidzot ir arī brīvdienas. Pēc ģimeniskām brokastīm izpētiet notikumukalendāru un pievērsieties kādām izglītojošām un dvēseli sildošām aktivitātēm muzejos, teātros un mākslas galerijās. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncertprogramma bērniem “LeNeSOns un pasaku tēli”
Sestdien, 2.novembrī,  plkst. 11.00 un 14.00 Lielajā ģildē koncertcikla “LeNeSOns” ietvaros būs iespēja redzēt īpašu koncertizrādi gan lieliem, gan maziem – “LeNeSOns un pasaku tēli”. Tajā klausītāji varēs izbaudīt krievu klasisko mūziku. Muzikālā lelle LeNeSOns dosies piedzīvojumu pilnā ceļojumā, sastopoties gan ar Anatolija Ļadova neganto gariņu Kikimoru, gan Babujagu, gan komponista Nikolaja Rimska-Korsakova Šeherezādi, gan citiem Igora Stravinska un Pētera Čaikovska pasaku tēliem.


Zinātkārā sestdiena Dabas muzejā
Sestdien, 2.novembrī, plkst. 11.00 un 15.00 Latvijas Dabas muzejā ģimeņu nodarbības par dabas tēmām kopā ar muzejpedagoģi Eleonoru Zuimaču. Novembrī nodarbību tēma – "Zivis, kas senākas par dinozauriem". Jaunās sezonas „Zinātkāro ģimeņu sestdienu” nodarbībās izmantos uzdevumu grāmatu „Iepazīsti Latvijas Dabas muzeju” (latviešu vai krievu valodā), kas ir izglītojošs izdevums bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam. Noskaidros, kas ir pliozaurs – kā viņš izskatījās un ko ēda. Būs iespēja pašiem iejusties seno laikmetu liecību – augu un dzīvnieku fosiliju – pētnieka jeb paleontologa lomā.


Nodarbība "Es un māksla I"
Sestdien, 2. novembrī,  no pulksten 12.00 līdz 15.00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā Programma piedāvā bērniem iepazīt mākslu tuvāk caur viņu personisko pieredzi. Muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstāžu darbi nodarbību laikā kļūst par izpētes objektu un tēmu zīmēšanas uzdevumiem. Šādi – skatoties, domājot, zīmējot – iespējams vairāk uzzināt par mākslas tapšanas procesu, mākslas darbu iekšējo struktūru, autoru personībām un laika kontekstu. Nodarbību struktūru veido pedagoga stāstījums par dienas tēmu un ar to saistīts zīmēšanas uzdevums – kopija, brīvā interpretācija vai radošs darbs, ko nosaka izvēlētās tēmas specifika. Ļoti svarīgi, ka bērni nodarbības laikā koncentrējas uz vienu mākslas darbu, mēģina tajā saskatīt iespējami daudz nianšu un iedvesmojas, lai radītu savu zīmējumu. Katra nodarbības dalībnieka darbs vienmēr izdodas, jo galvenais ir process un prieks, kas rodas zīmējot! Nodarbības vada māksliniece un muzejpedagoģe Diāna Dimza-Dimme. Nodarbība domāta bērniem līdz 10 gadu vecumam.


Nodarbība "Es un māksla II"
Sestdien, 2.novembrī, no pulksten 12.00 līdz 15.00. Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā ir arī programma, kas domāta pieaugušajiem un bērniem no 10 gadu vecuma. Tā veidota tā, lai apmeklētājs iepazītu mākslu caur personīgo pieredzi. Nodarbību tematika ir saistīta ar muzeja ekspozīcijām un izstādēm. Katra tēma palīdz saprast kādu noteiktu mākslas šķautni – kompozīcijas, saturisko vai radošo. Skatoties oriģinālus, domājot un galvenais - pašiem radot, pamazām ir iespējams apgūt atšķirīgu autoru dažādos laikos lietoto mākslas valodu. Tā apmeklētājos veidojas priekšstats gan par mākslas plastisko un daudzveidīgo dabu, gan arī par to, ka katrs cilvēks nes sevī radošo potenciālu un iemaņas, kuras iespējams attīstīt. Nodarbības vada māksliniece un muzejpedagoģe Baiba Sprance. Līdzi jāņem eļļas pasteļa krītiņi.


“Kaka un pavasaris”
Svētdien, 3.novembrī, plkst. 13.00 Galerijā “Istaba” režisora Jāņa Znotiņa izrāde veidota pēc igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmatas “Kaka un pavasaris” motīviem. Grāmata runā par svarīgām bērna augšanas procesa tēmām – ģērbšanos, mācīšanos lasīt, attiecībām bērnudārzā u.c.. Izrādei izvēlētie stāsti atklāj šajās norisēs kopsakarības, kuras bērns vēl, iespējams, nesaskata, piemēram, silta ģērbšanās – slimība.


Ģimenes dienas programmu “Darboties Latvijas labā – savas valsts sākumā”
Svētdien, 3. novembrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienas programmu “Darboties Latvijas labā – savas valsts sākumā”. Programmā – pulksten 12.00 un 14.00 – ekskursija “Viņi cēla Latviju”, no 11.00 līdz 17.00 – radošās darbošanās vieta bērniem kopā ar vecākiem “Latvija – manas mājas”, kā arī uzdevumi visai ģimenei Darba lapās "Meklējam atbildes muzejā!". Ģimenes dienas apmeklējums - ar muzeja ieejas biļeti. Pirmsskolas vecuma bērniem un daudzbērnu ģimenēm ar "3+ Ģimenes karti" – brīva ieeja.

Reklāma
Reklāma