Veselīgā kvinoas pica bez baltajiem miltiem, olām un piena

Picas pagatavošanai nepieciešamos putraimus var ēst arī putras veidā kopā ar sautētiem dārzeņiem, bet, ja vēlas, piemēram, pieradināt bērnus pie veselīgas pārtikas, vieglāk to izdarīt, pagatavojot picu ar dažādu pildījumu.

Foto no grāmatas Bezgrēka našķi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no grāmatas "Bezgrēka našķi"


Liela pica, minipicas, kaut vai kvinojas plācenīši ar dārzeņiem – šo recepti var pielāgot vairāku ēdienu pagatavošanai.

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • ½ glāzes baltās kvinojas
  • 5 ēdamk. rīsu miltu
  • 1 smalki sarīvēts burkāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdamk. rafinētas olīveļļas 
  • 1 tējk. kurkumas
  • pa šķipsniņai jūras sāls un maltu melno piparu
  • 1 tējk. linsēklu


Pildījumam:
tomāti (no tiem var pagatavot mērci), sīpoli, saldais pipars, sviesta pupiņas un citi dārzeņi


Pagatavošana
Kvinoju uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī. Tad ūdeni nolej, kvinoju ieber blenderī, pievieno sarīvētu burkānu, ķiploka daiviņu, rīsu miltus, eļļu, garšvielas un visu sablenderē. Mīklai nav jābūt tik elastīgai kā klasiskajai picas mīklai, tomēr pietiekami stingrai, lai no tās varētu izveidot vēlamo formu. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, uzliek picas pamatni un cep līdz 180 °C uzkrsētā cepeškrāsnī 5–7 minūtes. Pa šo laiku nomazgā un sagriež dārzeņus, uzliek tos uz pamatnes un picu cep vēl 10 minūtes. Pirms pasniegšanas uzber linsēklas. Glītāk izskatās veselas sēklas, tomēr ieteicams tās iepriekš samalt kafijas dzirnaviņās, tādējādi aktivizējot vērtīgās uzturvielas un atvieglojot to uzsūkšanos. 
 

Variants –pica no zirņu miltiem
Lielisku bezglutēna picu var pagatavot arī no zirņu miltiem. Tāpat kā kvinoja, tie ir labs olbaltumvielu avots. Vienu glāzi miltu sajauc ar ¾ glāzes ūdens. Pievieno ķiploka spiednē saspiestu ķiploka daiviņu, divas tējkarotes Provansas augu garšvielu maisījuma un ēdamkaroti eļļas. Šāda pica būs kraukšķīga nekā no kvinojas gatavotā. 
 

Reklāma
Reklāma

Recepte no Zvaigzne ABC grāmatas
Ēdat veselīgi un ievērojat sabalansēta uztura principus?
Mācāties sadzīvot ar produktu nepanesību vai alerģijām?
Neēdat maizi un produktus, kuri satur baltos miltus?
Meklējat alternatīvas receptes, kurās nav olu un piena produktu? Esat atvērti eksperimentiem ar ierastajiem graudaugiem, dārzeņiem un augļiem? Vēlaties gatavot našķus un uzkodas mājās?

 

Sastāvdaļas