Brīvdienu pasākumu izlasē - Leģendu nakts aicinājums, plēsīgo zvēru iepazīšana un grāmatu svētki

Ko šodien un rit darīt? Uzcept mājās kūku, sapucēties un ... doties uz pasākumiem. 

FOTO: Shutterstock.com

 

Kas dzīvo mežā - koncerts pirmsskolas bērniem un ģimenēm
Sestdien, 26. oktobrī, plkst. 17.00 Siguldas koncertzāle "Baltais flīģelis"  koncerts mazākajiem klausītājiem par dzīvi mežā. Cik ezim adatu? Cik acu plakstiņu ir pūcei? Vai skudras guļ? Šie un vēl citi jautājumi nodarbina mazā Buciņa prātu. Atbildes mēģinās rast, kopā minot mīklas par norisēm mežā, zvēriem, putniem, kukaiņiem. Muzikālo piedzīvojumu caurvīs gan labi zināmas melodijas un tautas dziesmas, gan klasiskās mūzikas pērles.

 

Ģimenes diena “Kā top grāmata”
Sestdien,  26. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 17.00, Latvijas Nacionālā bibliotēkās Bērnu literatūras centrs aicina sākumskolas vecuma bērnus uz aktivitāti „Kā rodas grāmata?”, lai palīdzētu iepazīt grāmatas tapšanas procesu. Paņemot rokās skaistu grāmatu, ne katrs aizdomājas, kā tā tapusi, kāds garš un sarežģīts ceļš jānoiet, līdz tā nonāk veikala plauktā vai bibliotēkā.

Reklāma
Reklāma


Leģendu nakts
Sestdien, 26.oktobrī notiks tradicionālā Leģendu nakts. Uz Leģendu nakts pasākumiem šogad ielūdz 38 asociācijas biedri – pilis un muižas. Viskuplāk (ar 12 dalībniekiem) būs pārstāvēti divi Latvijas kultūrvēsturiskie novadi – Kurzeme un Vidzeme. Zemgalē būs desmit, Latgalē – četri dalībnieki. Šajā naktī būs sastopami baroni un baroneses, pilskungi un pilsdāmas, kalpotāji, muzikanti, aktieri un stāstnieki. No dziļiem pagrabiem līdz augstiem torņiem, no parku tālākajiem nostūriem un pagalmiem līdz saloniem un svētku zālēm skanēs cilvēku balsis un mūzika, degs sveces un ugunskuri, spīdēs lākturi un neona gaismas, valdīs noslēpumaini vilinoša un brīnumaina atmosfēra. Vairāk lasiet asociācijas mājaslapā.


Zinātnieku šausmu stāsti
Sestdien, 26. oktobrī, Ogresgala Tautas namā Piedāvājums: Zinātnieku šausmu stāsti no www.laboratorium.lv. Pasākuma vadītāji kopā ar skatītājiem interaktīvos eksperimentos atklās kādu ķīmijas vai fizikas tēmu.


Ģimenes ar bērniem aicina iepazīt plēsīgos zvērus
Sestdien, 26. oktobrī, Latvijas Dabas muzejā notiks pasākums, kurā bērni un vecāki varēs pētīt plēsīgos zvērus un uzzināt, vai āpsis var nomedīt zaķi un vai vilks ēd ogas. Šoreiz pasākumā pievērsīsimies plēsēju kārtai. Pie tās pieder zvēri, kuru pamata barība ir gaļa, ko tie iegūst medījot. Taču, izrādās, ka plēsēji ir arī dzīvnieki-visēdāji, piemēram, āpši un jenotsuņi. Sestdien bērni un vecāki kopā ar muzeja speciālistiem varēs pētīt, kas kopīgs un kas atšķirīgs vilkam, lācim, āpsim, lūsim, jenotam, pogainajam ronim un kinkažu. Satura ziņā pasākums piemērots ģimenēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem.