Vai tu urinē pareizi? Padomi sievietēm

“Aicinu ikvienu sievieti pievērst uzmanību tam, kā urinējat, jo tam ir liela nozīme!” stāsta sertificēta fizioterapeite Elīna Ločmele. 

Ja urinējot tiek izdarīts papildus spiediens, muskuļiem tiek mācīta pretēja darbība tam, kas tiem būtu jādara normālā kārtā.

FOTO: Shutterstock.com

Ja urinējot tiek izdarīts papildus spiediens, muskuļiem tiek mācīta pretēja darbība tam, kas tiem būtu jādara normālā kārtā.

“Šim procesam ir jāļauj notikt pašam, neiejaucoties tajā ar “kaujas gatavību” spiest ātri visu laukā. Nākamreiz pārbaudi, ko un kā dari Tu!” skaidro fizioterapeite. 

“Ja urinēšanas laikā neapzināti vai apzināti izdari spiedienu, tu māci smadzenēm aktivizēt iegurņa pamatnes muskuļus, lai gan urinēšanas laikā tie ir jāatslābina. Spiediena izmaiņas ap urīnizvadkanālu un urīnpūsli ļauj ķermenim pašam regulēt šo svarīgo izvadfunkcijas mehānismu, savukārt, ja regulāri tiek radīts papildus spiediens, tiek izjaukta šī procesa dabīgā regulācija, jo muskuļi vairs nesaprot, ko tiem darīt – saspringt vai atslābināties. 

Ja tiek izdarīts papildus spiediens (urīns ar lielu spiediena strūklu tiek izvadīts), muskuļiem tiek mācīta pretēja darbība tam, kas tiem būtu jādara normālā kārtā.

Reklāma
Reklāma

Būtiski, ka ar spiešanu tiek spiests uz visiem mazā iegurņa orgāniem, kas var veicināt arī noslīdējumu veidošanos.

Līdz ar to, mīļās sievietes (un arī vīrieši, jo arī uz jums attiecas šī tēma!), izbaudīsim visu izvadfunkciju procesus, nespiežam, elpojam, atslābināmies un ļaujam ķermenim regulēt savu darbību, jo mūsu ķermenis ir ļoti gudrs - sajūtiet to arī šajā procesā!”