Rēzeknes PII "Varavīksne" zina, kā saudzēt dabu. Pieteikums konkursam

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Rēzeknes PII "Varavīksne" grupas "Bitīte" un "Mārīte" ir iesūtījusi savu pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai!

Konkursa dalībnieki raksta šādi:

Šo radošo darbu piedāvāju veikt divām vidējās/sagatavošanas grupas izglītojamo grupām. No sākuma bērni uzmanīgi klausījās pasaku. Pēc pasakas noklausīšanās pārrunājām pasakas "Plastmasas lietus" pausto aktualitāti. Izlēmām ko zīmēsim un aplicēsim.  Visi apzinās kāpēc ir jāsaudzē daba un kā to var darīt.

Grupā "Bitīte" izglītojamie patstāvīgi krāsoja fonu savam turpmākajam darbam. Vingrinājāmies krāsot ar guaša krāsām vienā virzienā. Nākošajā dienā katrs atnesa vismaz dažus konfekšu papīriņus, plastikāta maisiņus un visu to, kas var piesārņot mūsu apkārtni.  Bērni izvēlējās ko vēlas aplicēt. Tas varēja būt mākonis, koks un mūsu planēta  Zeme. Šajā uzdevumā vingrinājām plēšanas un līmēšanas prasmes.  Darba turpinājumā katrs uztaisīja savā radošajā darbā plastmasas lietu, saskaitot cik priekšmetu pielīmēja.  Radošo darbu izveidē piedalījās 14 bērni. 

Grupā "Mārīte" bērni vingrinājās attēlot koka siluetu. Darbs bija ļoti interesants un radošs. Izglītojamie ar līmlenti līmēja kokam stumbru, zarus. Kad tas bija izdarīts vingrinājāmies ar guaša krāsām krāsot fonu vienā virzienā. Bērni vingrinājās plēst papīru nelielos gabaliņos un pielīmēt tos.  Darba turpinājumā katrs uztaisīja savā radošajā darbā plastmasas lietu, saskaitot cik priekšmetu pielīmēja.  Radošo darbu izveidē piedalījās 12 bērni. 

KONKURSA NOTEIKUMI

Reklāma
Reklāma

* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs