Reģionos norisināsies bezmaksas konsultācijas par urīna nesaturēšanu

Rudenī sociālās iniciatīvas “Pāraktīvs urīnpūslis – vai tā ir norma?” ietvaros turpinās bezmaksas uroloģijas konsultācijas Latvijas reģionu pilsētās. Oktobrī un novembrī konsultācijas norisināsies Rēzeknē, Ventspilī un Limbažos, un uz tām aicinātas pieteikties sievietes, kas cieš no urīna nesaturēšanas problēmas. 

 Pēc dzemdībām urīna nesaturēšana ir aktuāla arī jauno māmiņu vidū.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc dzemdībām urīna nesaturēšana ir aktuāla arī jauno māmiņu vidū.

Pāraktīva urīnpūšļa sindroms ar neatliekamu urīna nesaturēšanu ir viens no visbiežāk sastopamajiem urīna nesaturēšanas veidiem. Maldīgs ir uzskats, ka urīna nesaturēšana ir tikai gados vecāku cilvēku problēma, jo tā sastopama gan mazu bērnu, gan jauniešu vidū. Pēc dzemdībām urīna nesaturēšana ir aktuāla arī jauno māmiņu vidū.

“Speciālistu konsultācijas reģionos rīkojam jau vairākus gadus – konsultēties gribētāju ir daudz, kas liecina par problēmas aktualitāti,’’ teic uroloģe Inese Celmiņa. Lai gan novērots, ka urīna nesaturēšanas problēmas skar gados arvien jaunākus cilvēkus, tomēr tieši seniori ir visaktīvākie un uz konsultācijām reģionos piesakās visbiežāk. “Diemžēl gados jaunāki cilvēki ir kautrīgi un bieži vien izvairās meklēt palīdzību pie speciālista,” skaidro daktere Celmiņa. “Taču jāatceras, ka pāraktīvs urīnpūslis mēdz būt simptoms arī citām nopietnām veselības problēmām, tāpēc pie ārsta ieteicams vērsties savlaicīgi, lai noskaidrotu patiesos urīnpūšļa pāraktivitātes iemeslus.”

Speciālistu konsultācijas rudenī norisināsies:
    • 25. un 26. oktobrī Rēzeknes slimnīcā;
    • 1. novembrī doktorātā “Elite” Ventspilī; 
    • 26. novembrī Limbažu slimnīcā.

Reklāma
Reklāma

Konsultācijām jāpiesakās, zvanot pa tālruņa numuru 20054758 darba dienās laikā no 13.00 līdz 16.00. Vietu skaits konsultācijām ir ierobežots. 

Sociālās iniciatīvas “Pāraktīvs urīnpūslis – vai tā ir norma?” mērķis ir izglītot Latvijas iedzīvotājus par urīna nesaturēšanas problemātiku, mazināt sabiedrībā valdošos aizspriedumus, kā arī aicināt laikus vērsties pēc palīdzības pie speciālista, lai saņemtu atbilstošu ārstēšanu un uzlabotu dzīves kvalitāti.