Kas jāņem vērā, ja ikdienā, klausoties mūziku, izmantojat austiņas

Austiņas, kuras var pieslēgt datoram, telefonam vai planšetei, ir kļuvušas par ērtu un parocīgu ikdienas sastāvdaļu. Nav nekāds brīnums, ka tās kļūst arvien populārākas un to ražotāji atrod veidus, kā to lietošanu padarīt vēl ērtāku.

Izmantojot austiņas paturiet prātā visus drošības apsvērumus

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmantojot austiņas paturiet prātā visus drošības apsvērumus

Nav svarīgi, vai lietojat austiņas mājās, uz ielas, sabiedriskajā transportā vai sportojot, vai ar to palīdzību klausāties mūziku vai skatāties filmas. Galvenais ir paturēt prātā dažas vienkāršas lietas, kas jāņem vērā, ikdienā lietojot austiņas. 


Lietojot austiņas, padomājiet par drošību!
Austiņu izmantošana ārpus telpām var novērst uzmanību no apkārtējās vides apstākļiem, piemēram, īpaši jāuzmanās, ja atrodaties uz ielas. Mūzikas klausīšanās austiņās neļauj pilnībā koncentrēties uz satiksmes plūsmu un apkārt notiekošo. Īpaši jāuzmanās atrodoties dzelzceļa tuvumā, kā arī intensīvas satiksmes apstākļos, kur skaļas mūzikas dēļ iespējams nepamanīt tuvojošos vilcienu vai automašīnu. Tādēļ, ja pārvietojaties pa ielu ar kājām vai velosipēdu un austiņās klausieties mūziku, esiet divkārt uzmanīgāks. Atcerieties, ka drošībai vienmēr jābūt pirmajā vietā!

 

Kvalitatīvas austiņas slāpēs apkārtējo troksni, tāpēc neradīsies vēlme pagriezt mūziku skaļāk.


Neizmantojiet maksimālo skaļumu!
Diemžēl regulāra un ilglaicīga austiņu lietošana var negatīvi ietekmēt dzirdi, kas ir viena no svarīgākajām cilvēka maņām. Lai pasargātu sevi no dzirdes pasliktināšanās, neizmantojiet austiņas to maksimālajā skaļumā. Ieteicams skaļumu noregulēt uz aptuveni 60% no kopējās ierīces kapacitātes. Protams, kārdinājums izmantot maksimālo skaļumu ir liels, īpaši, ja atrodaties trokšņainā vietā, piemēram, braucot autobusā, tomēr paturiet prātā, ka labāk pasargāt savu dzirdi un mūziku klausīties klusāk. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc iegādāties labas un kvalitatīvas austiņas no internetveikala, ja izmantojat tās regulāri. 


Kvalitatīvas austiņas slāpēs apkārtējo troksni, tāpēc neradīsies vēlme pagriezt mūziku skaļāk. Dzirdes pasargāšanai arī ieteicams ausis ik pa laikam atpūtināt, piemēram, varat klausīties mūziku stundu no vietas, un tad piecas minūtes ļaujiet savai dzirdei atpūsties. Tas spēs Jūs pasargāt no neatgriezeniskiem dzirdes bojājumiem.


Izvēlieties sev atbilstošas austiņas!
Lai austiņu izmantošana būtu ērta, jāizvēlas tieši sev piemērotas austiņas. Jāizvērtē, kādam nolūkam austiņas tiks izmantotas, vai lietosiet tās sabiedriskajā transportā vai aktīvi sportojot, vai varbūt izmantosiet tās savās mājās? Vai klausīsieties mūziku vai izmantosiet tās, lai skatītos filmas, varbūt klausīsieties audiogrāmatas? Atbildes uz visiem šiem jautājumiem palīdzēs Jums izvēlēties austiņas, kas derēs tieši Jums.

Reklāma
Reklāma


Mūsdienās ražotāji piedāvā dažādu veidu austiņas, lai katrs var atrast sev piemērotākās, vai tās būtu austiņas ar vadu vai bezvadu austiņas. Ļoti populārās šobrīd ir tieši bluetooth austiņas, ko iespējams viegli savienot ar dažādām ierīcēm.

Ja izvēlaties ausīs ieliekamās austiņas, pievērsiet uzmanību tam, lai ausij būtu komfortabla sajūta un lai nekas nespiež, īpaši svarīgi tas ir tad, ja austiņas lietojat ilglaicīgi. 


Izvēloties austiņās, jāpievērš uzmanība arī to formai un izmēram. Variantu ir daudz, var izvēlēties austiņas ar stīpu vai bez, ausīs ieliekamās austiņas vai austiņas, kas pārklāj visu ausi. Ja izvēlaties ausīs ieliekamās austiņas, pievērsiet uzmanību tam, lai ausij būtu komfortabla sajūta un lai nekas nespiež, īpaši svarīgi tas ir tad, ja austiņas lietojat ilglaicīgi. 


Ja austiņas ausī neturas viegli vai krīt ārā, tas rada papildu diskomfortu un var kalpot par iemeslu skaļākas mūzikas klausīšanai, kas var pasliktināt dzirdi, savukārt, ja austiņām izvelēta pareizā forma un izmērs, tad tās sniegs patiesu klausīšanās baudījumu, apslāpējot apkārtējās vides trokšņus.


Lai arī kādu austiņu veidu Jūs izvēlētos, paturiet prātā visus drošības apsvērumus, izmantojot austiņas. Saudzējiet sevi un savu dzirdi, lietojot austiņas ikdienā, lai kur arī Jūs atrastos!