Zirņu miltu vafeles ar dārzeņiem. Recepte bez glutēna un laktozes

„Zirņu milti ir fantastisks olbaltumvielu avots, turklāt perfekti satur kopā mīklu, kas ir ļoti aktuāli, kad gatavo bez olām. Esmu izmēģinājusi neskaitāmus variantus ar dažādiem sezonas dārzeņiem. Zirņu miltus ir iecienījuši vegāni, jo no tiem var pagatavot pat “omleti”, kas pēc garšas ir ļoti līdzīga ierastajam olu ēdienam. Brokastu problēmu – ko ēst, ja uzturā nedrīkst lietot olas, – zirņu milti pilnībā atrisina,”  iesaka grāmatas "Bezgrēku našķi" autore Jarina Perepeļica. 

Zirņu miltus, no kā pagatavotas šīs vafeles, ir iecienījuši vegāni, jo no tiem var pagatavot pat “omleti”, kas pēc garšas ir ļoti līdzīga ierastajam olu ēdienam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zirņu miltus, no kā pagatavotas šīs vafeles, ir iecienījuši vegāni, jo no tiem var pagatavot pat “omleti”, kas pēc garšas ir ļoti līdzīga ierastajam olu ēdienam.

Ja jums nav parastās vai elektriskās vafeļu pannas, no šīs receptes mīklas var izveidot plācenīšus un apcept tos uz parastās pannas. Taču vafeles ir vēl gardākas! Jūs gribēsiet tās cept vēl un vēl, jo tās ir arī ļoti sātīgas un uzturvielām bagātas. Zirņu miltus var sajaukt ar rīsu miltiem un salīdzināt rezultātu. 


Sastāvdaļas (6 vafelēm)

½ cukini
3 selerijas kāti
7 ēdamk. zirņu miltu
1 tējk. kukurūzas vai kartupeļu cietes
½ glāzes rīsu miltu
½ glāzes ūdens vai augu piena
2 ēdamk. rafinētas olīveļļas 
1 tējk. kurkumas
pa šķipsniņai jūras sāls un maltu melno piparu


Gatavošana

Cukini smalki sarīvē, selerijas kātus sasmalcina blenderī un visu sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Arī šo masu labāk sablenderēt, lai veidotos viendabīga masa, kuras konsistence ir līdzīga kēksu mīklai. Ja ir par šķidru, jāpievieno viena karote miltu. Ja par sausu, – nedaudz piena. Cep no abām pusēm uzkarsētā vafeļu pannā. Var pasniegt ar avokado šķēlītēm. 

Reklāma
Reklāma



Variants ar burkāniem, selerijas sakni un zaļumiem

Burkāni pieejami veikalos cauru gadu. Gan pēc garšas, gan pēc krāsas tie perfekti sader ar zirņu miltiem. Ja jums garšo burkānu un selerijas salāti, varat pievienot mīklai smalki sarīvētu selerijas sakni. Tās ir tik vienkāršas sastāvdaļas, bet cik fantastisks aromāts valda virtuvē, kad tiek ceptas šīs vafeles! Garšu var dažādot, pievienojot mīklai dažādus zaļumus. Pasniedz siltas vai atdzesētas, ir ērti paņemt līdzi kā uzkodu. 

 

Vairāk recepšu bez glutēna un laktozes uzzini Jarinas Perepeļicas grāmatā "Bezgrēka našķi", kā arī Instagram.com/Jarina.Perepelica