Policija noskaidroja iespējamo vainīgo, kurš ziņoja par viltus spridzināšanas draudiem kādā Rīgas skolā

Valsts policija gan pagājušajā nedēļā, gan šodien bija saņēmusi informāciju par iespējamiem drošības riskiem kādā Rīgas skolā. Šodien, 14. oktobrī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas noskaidroja iespējamo vainīgo – kādu 16 gadus vecu jaunieti, kurš skolai sūtījis viltus spridzināšanas draudu e-pastus. Par notikušo uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. 

Kādā no Rīgas skolām mācību process tika izjaukts vairākas dienas pēc kārtas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kādā no Rīgas skolām mācību process tika izjaukts vairākas dienas pēc kārtas.

Draudu e-pasti par iespējamiem drošības riskiem kādā Rīgas skolā saņemti vairākkārt – gan pagājušajā nedēļā, gan arī šodien, 14. oktobrī. Kā ierasts šādos gadījumos, tika veikta evakuācija un uz notikuma vietu izbrauca Valsts policijas darbinieki, tostarp pretterorisma vienība "Omega", kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pašvaldības policisti. Pārbaudot ēku, informācija par drošības riskiem – sprādzienbīstamiem priekšmetiem neapstiprinājās nevienā no gadījumiem. 

Šodien, 14. oktobrī, Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa darbinieki kopā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes Informācijas nodaļas Infotehniskās grupas amatpersonām noskaidroja iespējamo vainīgo personu – kādu 16 gadus vecu jaunieti, kurš sūtīja draudu e-pastus par iespējamiem drošības riskiem skolā. Jaunietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.  

 “Saņemot informāciju par iespējamiem drošības riskiem, policija šādas situācijas vienmēr uztver nopietni un rūpīgi pārbauda – drošība vienmēr ir pirmajā vietā! Jebkuram, kurš grasās šādi jokot ir jāapzinās, ka tam ir ļoti nopietnas sekas un par to draud kriminālatbildība. Un mēs vienmēr darīsim visu, lai iespējamo vainīgo atrastu. Ar cilvēku dzīvībām jokot nedrīkst,” uzsver Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs. 

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.1 panta – par apzināti nepatiesa paziņojuma par spridzināmās ietaises ievietošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz vienam gadam, piespiedu darbs, vai naudas sods.
Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju Valsts policija nesniedz. 

Reklāma
Reklāma