Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 1. oktobrim

Ieskaties "Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā 25. septembra līdz 1. oktobrim. 

Filmas Deivida Koperfīlda dzīvesstāsts publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Deivida Koperfīlda dzīvesstāsts" publicitātes foto.

ĀDAMS
Ablas mājā Kasablankā smaržo svaigi cepta maize un skan viņas meitas smiekli. Kādudien pie durvīm klauvē Samija - jauna neprecējusies grūtniece bez darba un pajumtes. Abla dod meitenei patvērumu, lai gan konservatīvajā sabiedrībā ārlaulības bērns tiek uzskatīts par milzīgu apkaunojumu. Samija palīdz Ablai cept un pārdot tortes un maizi, un pamazām abas iedraudzējas. Taču Samijai, uz laiku radušai mājvietu, ir jārod arī atbilde uz sarežģītu jautājumu:
ko iesākt, kad piedzims bērns, kam viņa nekā nespēj sniegt? Marjamas Tuzāni filmas pamatā ir viņas atmiņas par sievieti, kas apkampj vecākus Tanžerā, - tolaik Marokā neprecējušās grūtnieces bija ārpus likuma. Emocionālā drāma par sieviešu draudzību un mātes jūtām demonstrēta Kannu kinofestivāla programmā “Īpašais skatījums”.

BENKSIJS. NOZIEDZĪGĀS MĀKSLAS DZIMŠANA
Dokumentālā filma stāsta par visslavenāko, bet reizē noslēpumaināko ielu mākslinieku pasaulē. Viņš ir Anglijas bīstamākais noziedznieks, kuram izdevies radīt jaunu mākslas virzienu, vienlaikus rūpīgi slēpjot savu patieso identitāti. Viņa zīmējumus pazīst visi, viņa politiskie vēstījumi un provokatīvā māksla aizvainojusi valdošās aprindas un kļuvusi par nozīmīgu revolucionāras kustības daļu. Un līdz šim neviens tā arī nezina, kas par cilvēku slēpjas zem viņa vārda, un neviens arī nekad nav redzējis viņa seju. Spilgtajā un dinamiskajā filmā varēsiet ieraudzīt intervijas ar māksliniekiem un citiem nozīmīgiem mākslas darboņiem, kuri sastrādājušies ar Banksiju. Tāpat arī unikālus arhīva kadrus ar leģendārās ielu mākslas radīšanu. Vienu no pēdējiem darbiem Banksijs veltījis cīņai ar koronavīrusu. Mākslinieks to uzdāvinājis slimnīcas darbiniekiem Sauthemptonā, Anglijas grāfistē Hempšīrā, un atstājis zīmīti ar pateicības vārdiem: “Paldies jums par visu, ko darāt!”

DEIVIDA KOPERFĪLDA DZĪVESSTĀSTS
Deivida bērnība rit mierīgi un jautri viņa aukles ģimenes neparastajā mājā – otrādi apgāztā laivā pludmalē. Kad pienāk laiks atgriezties pie savas mātes Londonā, atklājas, ka viņa apprecējusies ar ļauno Edvardu. Strīdi ir neizbēgami, un ģimene Deividu nosūta strādāt Edvarda Londonas rūpnīcā.
Pēc mātes nāves, bēdu sagrauztais Deivids uzmeklē tanti Betsiju, kura dzīvo vienā namā ar savu, raksturā spilgto brālēnu, misteru Diku. Šeit sākas viņa jaunā dzīve.


DĪLERE
Spriedzes komēdija “Dīlere” ir leģendārās Izabellas Ipēras komēdijas aktrises talanta apliecinājums, īsta benefice. Galvenā varone, franču-arābu tulce, strādā Parīzes narkotiku apkarošanas policijā. Lai tiktu vaļā no nesamaksājama parāda, viņa sāk narkodīleres biznesu, pārņemot marihuānas partiju. Pasjansa pārdod preci sīkiem dīleriem, turpinādama strādāt policijā.

MAIŅA 
Mareks strādā naktīs par taksistu, lai uzturētu savu dēlu. No viņa mašīnas tiek nozagta nauda, kuru Mareks ir parādā savam priekšniekam par sasisto mašīnu. Viņam pēc iespējas ātrāk jāatpelna nozaudētais, cerībā atrast ienesīgus klientus viņš dodas uz lidostu un apbraukā Rīgas viesnīcas. Mareks ignorē nerakstītos taksistu pasaules likumus, kas izjauc trauslo līdzsvaru starp konkurējošām taksometru firmām. Tuvojoties rītam, nozagtā nauda vairs ne tuvu nav viņa lielākā problēma.

MANS MĪĻĀKAIS KARŠ 
Animēts dokumentālais stāsts par pieaugšanu aukstā kara laika apstākļos Latvijā no 70. gadiem līdz Atmodai, no padomju režīma līdz neatkarības atjaunošanai. Filma Mans mīļākais karš ir animēts dokumentālais stāsts, pilns sirsnības un godīguma, par pieaugšanu absurda pilnajā laikā no 70. gadiem līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai. Filmas pamatā ir režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas atmiņās balstīti autobiogrāfiski motīvi. Vēsturiskiem faktiem, sadzīviskām reālijām un personiskām atmiņām savijoties ar humoru, nopietnību un atklātību, veidojas cilvēciska un dzīva liecība par vēsturiski nozīmīgu laiku. Filmas varones Ilzes iekustinātās atmiņas ir kā pirkstu nospiedumi, kas ļaus arī citiem pieskarties laikam, kāds tas bija no 1970. gadiem līdz neatkarības pasludināšanai.

MŪSDIENU KLASIKA - CAUR SNIEGIEM
Pirms seansa ievadvārdi no Kino Kulta!
Zeme. Netāla nākotne. 17 gadus pēc tam, kad uz planētas notikusi tehnoloģiska katastrofa, agrākos mežus un dārzus klāj sniegi un ledāji. Dzīvība ir saglabājusies tikai lielajā vilcienā, kas bez apstājas traucas pa transeirāzijas maģistrāli. Vilciena priekšgalā dzīvo valdošā elite, bet pēdējos vagonos – vienkāršie ļaudis, kuru sadzīve līdzinās koncentrācijas nometnei: slimības, nabadzība, sargu patvaļa... Taču tieši šeit - starp pazemotajiem un aizvainotajiem, atradīsies Mesija, kurš būs spējīgs mest izaicinājumu elitei un atjaunot taisnīgumu. „Caur sniegiem” – dienvidkorejiešu kulta režisora Cžun-ho Bona ("Parazīts") post-apokaliptiskais fantastikas trilleris pēc franču grafiskās noveles „LeTransperceneige” motīviem. Galvenās lomas atveido izcils aktieru ansamblis – Kriss Evanss, Tilda Svintone, Eds Harriss, Džons Herts, Džeimijs Bells un citi. Filma angļu un korejiešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

SENIORU SEANSS - VĪRIETIS UN SIEVIETE
“Vīrietis un sieviete” ir 1966. gada franču filma. Tās scenārija autors un režisors ir Klods Lelušs. Galvenajās lomās – Anuka Emē un Žans Luī Trentiņāns. Viņš ir profesionāls autobraucējs. Viņa – skaista jauna sieviete. Abi ir ļoti vientuļi, dzīvo atmiņu pasaulē. Viņi satiekas savu bērnu skolā. Draudzīgās attiecības pāraug kaislīgās jūtās un romānā, ko sarežģī abu atmiņas par saviem mirušajiem dzīvesdraugiem. Starp abiem rodas jauna tuvība, trausla un nedroša. Laime netiek dāvāta uzreiz, līdz tai ir jānoiet ērkšķains ceļš un jāatbild uz sarežģītiem esamības jautājumiem. Filma ir slavena ar operatora darbu, ar biežām pārejām starp krāsainām, melnbaltām un sēpijas krāsas ainām. Tāpat atmiņā paliekoša ir Frānsisa Lē muzikālā partitūra.
Filma 1966. gadā Kannās ieguvusi “Zelta palmas zaru”.
1967. gadā filma saņēmusi divas “Oskara” balvas – kā labākā filma svešvalodā un arī par labāko oriģinālscenāriju. Filma franču, angļu, spāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.


SINONĪMI 
Bruņojies ar kabatas izmēra franču valodas vārdnīcu un apņēmību kļūt par īstenu francūzi, Parīzē ierodas jauns puisis Joavs. Jau pirmajā dienā piedzīvots zaudējums izvēršas neticamā veiksmē – par viņu apņemas gādāt divi turīgi parīzieši, kuru attiecībās pietrūkst asumiņa. Netīra, nožēlojama, piedauzīga, pretīga, riebīga, šķebinoša, zemiska... – ar šādiem vārdiem viņš raksturo zemi, no kuras nācis un kuru vēlas izraut no sevis ar visām saknēm. Ja vien varētu pārdzimt par to, kas neesi. Ja vien cilvēku un starpvalstu saiknēm nebūtu svārstīga iedaba. Traģikomiskais un daļēji autobiogrāfiskais stāsts ataino paša Izraēlas režisora izjūtas, meklējot acīm netveramo, valodas skaņās apslēpto pilsētu. Viņš apbalvots ar Francijas Republikas Kavaliera pakāpes Ordeni mākslā un literatūrā, savukārt provokatīvie Sinonīmi Berlīnes kinofestivālā ieguva ne vien Zelta lāci, bet arī FIPRESCI balvu.

SKOLAS SOMAS ĪPAŠAIS SEANSS- MANS MĪĻĀKAIS KARŠ
Pirms filmas tikšanās ar radošo komandu! Animēts dokumentālais stāsts par pieaugšanu aukstā kara laika apstākļos Latvijā no 70. gadiem līdz Atmodai, no padomju režīma līdz neatkarības atjaunošanai. Filma Mans mīļākais karš ir animēts dokumentālais stāsts, pilns sirsnības un godīguma, par pieaugšanu absurda pilnajā laikā no 70. gadiem līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai. Filmas pamatā ir režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas atmiņās balstīti autobiogrāfiski motīvi. Vēsturiskiem faktiem, sadzīviskām reālijām un personiskām atmiņām savijoties ar humoru, nopietnību un atklātību, veidojas cilvēciska un dzīva liecība par vēsturiski nozīmīgu laiku. Filmas varones Ilzes iekustinātās atmiņas ir kā pirkstu nospiedumi, kas ļaus arī citiem pieskarties laikam, kāds tas bija no 1970. gadiem līdz neatkarības pasludināšanai.

VĒTRAS PUIKA
Maikls Kinglijs – veiksmīgs biznesmenis un laimīgs ģimenes tēvs. Taču viņam ataust atmiņā tēli no bērnības, kuru viņš pavadīja tālu no pasaules burzmas okeāna krastā.
Viņš stāsta mazmeitai neparastu stāstu par zēnu ar iesauku Vētras Puika un par bāreni palikušu pelikānu – Pērsivala kungu. Tas ir stāsts par bīstamiem piedzīvojumiem un pārsteidzošu draudzību, kas ietekmējusi visu viņa dzīvi. Neparasta filma par draudzību, ceļojumiem un aizkustinošām rūpēm par mūs ieskaujošo dabu.

Reklāma
Reklāma