Par spīti lietum...Septiņi pasākumi ģimenes brīvdienu kopā pavadīšanai

Nu un kas, ka līst! Uzvelc košas drēbes un dodies dzīvē!

FOTO: Shutterstock.com

Pasakas midzināšanas svētki Tērvetē
Sestdien, 12. oktobrī dabas parkā Tērvetē noslēgsies aktīvā pasaku zemes sezona. Tāpēc Pasakas midzināšanas svētki jau 12. oktobrī, Pēdējo reizi šogad Pasaku mežā būs sastopami brīnumainie pasaku tēli. Ar visu pasākuma programmu var iepazīties šeit
 

Papīra leļļu darbnīca
Sestdien, 12. oktobrī, plkst. 14.00  Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā izstādes “Mērijas ceļojums. Grosvaldu ģimenes stāsts” ietvaros aicina uz radošo darbnīcu bērniem. Iedvesmojoties no izstādē redzamajām gaisīgajām baltajām vasaras kleitām, kuras valkājušas Grosvaldu ģimenes sievietes, Mērijas Grīnbergas bērnības tērpiem un Jāzepa Grosvalda zīmētajiem strēlnieku šineļiem, bērni radīs tērpus savai papīra lellei. Ekspozīcijā iekļautās fotogrāfijas, kurās redzama aizgājušā gadsimta mode, dos iespēju iepazīt un izveidot daudzpusīgu lelles garderobi. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. E: ekskursijas@lnmm.lv T: (+371) 67 324461.


Ciemos pie Latvijas Ornitoloģijas biedrības
Sestdien, 12. oktobrī sākot no plkst. 8.00 Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) aicina uz atvērto durvju dienu. Dienas gaitā būs iespēja ne tikai doties putnu vērošanas ekskursijā, bet arī izzināt klātienē, kāda ir ornitologu ikdiena, kādi ir biedrības darbi, kā putnu entuziasti var iesaistīties putnu vērošanas kustībā, ar ko nodarbojas LOB vietējās grupas, kā arī iesaistīties dabas izziņas spēlēs. Diena iesāksies ar putnu vērošanas ekskursiju Dārziņos. Dalība ekskursijā ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz e-pastu: putni@lob.lv. Laika posmā no plkst. 12.00 līdz plkst. 14.00 ikviens ir aicināts ierasties Latvijas Ornitoloģijas biedrības mājvietā Rīgā, Skolas ielā 3, 4. stāvā. 


Zinātkāro ģimeņu sestdiena
Sestdien, 12. oktobrī,  no plkst. 11.00 līdz 15.00 Latvijas Dabas muzejā aicina apmeklēt īpašas nodarbības par dažādām dabas tēmām, kas paredzētas ģimenēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Nodarbības vada muzejpedagoģe Eleonora Zuimača. Pasākums norisinās  ekspozīcijā – dabas izziņas istabā „Par Zemi, Sauli un mums”. Uz nodarbībām ir jāpiesakās iepriekš, zvanot pa tālruni 67356039, 26516201  vai rakstot e-pastu lina@ldm.gov.lv.

Reklāma
Reklāma


Plastmasas huligāni
Sestdien, 12. oktobrī, plkst. 11.00. Kaņepes Kultūras centrā (Skolas ielā 15)  izrāde “Plastmasas huligāni”  Tie ir visur – uz ielām tēlo mazus ežus, peldas okeānos kā medūzas un slēpjas kokos kā putni. Viņu mazās mikrodaļiņas jautri dzīvojas mūsu vēderos. Viņi ir plastmasas maisiņi. Mums katram tie saburzīti un nepieskatīti guļ kādā atvilktnē vai krājas maisiņu maisiņos. Viņiem tur ir garlaicīgi, un kādā brīdī, kad tie kļūst pavisam nevajadzīgi un aizmirsti, viņi sāk darīt blēņas. Bet kas būtu, ja mēs par viņiem rūpētos tāpat kā rūpējamies par sevi vai sev tuvajiem?
 


Nodarbība "Es un māksla I"
Sestdien, 12. oktobrī no plkst. 12.00 līdz 15.00. Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, programma piedāvā bērniem iepazīt mākslu tuvāk caur viņu personisko pieredzi. Muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstāžu darbi nodarbību laikā kļūst par izpētes objektu un tēmu zīmēšanas uzdevumiem. Šādi – skatoties, domājot, zīmējot – iespējams vairāk uzzināt par mākslas tapšanas procesu, mākslas darbu iekšējo struktūru, autoru personībām un laika kontekstu. Nodarbību struktūru veido pedagoga stāstījums par dienas tēmu un ar to saistīts zīmēšanas uzdevums – kopija, brīvā interpretācija vai radošs darbs, ko nosaka izvēlētās tēmas specifika. Ļoti svarīgi, ka bērni nodarbības laikā koncentrējas uz vienu mākslas darbu, mēģina tajā saskatīt iespējami daudz nianšu un iedvesmojas, lai radītu savu zīmējumu. Katra nodarbības dalībnieka darbs vienmēr izdodas, jo galvenais ir process un prieks, kas rodas zīmējot! Nodarbības vada māksliniece un muzejpedagoģe Diāna Dimza-Dimme. Nodarbība domāta bērniem līdz 10 gadu vecumam.


Dzīvnieku dienas Zoodārzā
Sestdien, svētdien, 12. un 13.oktobrī, Rīgas Zoodārzā un Zoodārza filiālē “Cīruļi”.
Dzīvnieku dienās īpaši aicina cilvēkus, kuru vārdā vai uzvārdā ir dzīvnieku nosaukums. Viņiem ieejas biļetes šajās dienās uz pusi lētākas.