Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 17. oktobrim

Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuāra jaunumos no 11. līdz 17. oktobrim. 

Filmas JELGAVA 94 publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "JELGAVA '94" publicitātes foto.

EIROPAS MĀKSLAS KINO DIENA 2019

Svētdien, 13. oktobrī kino pasaule ceturto reizi svinēs Eiropas Mākslas kino dienu (European Arthouse Cinema Day). Šī tradīcija tika iedibināta pirms diviem gadiem, lai pievērstu uzmanību Eiropas kino daudzveidībai un kino personībām, kas strādā dažādās valstīs.

Pasākuma iniciatīva nāk no Eiropas organizācijām “CICAE ART Cinema” un “Europa Cinemas”, kuras jau vairāku gadu desmitu garumā mērķtiecīgi atbalsta un apvieno filmu izrādītājus, kas strādā ar Eiropā veidotajām filmām un izplata tās ārpus nacionālo ražotājvalstu robežām. Pagājušajā gadā projektā iesaistījās 34 valstis un filmas tika rādītas uz 4000 ekrāniem.

Katrs kinoteātris pats izvēlas programmu šai dienai.

Kinoteātris “Splendid Palace” 13. oktobra svētdienā piedāvās publikai tikai Eiropā veidotas filmas, kas jau ieguvušas atzinību pasaules kinofestivālos, kā arī Latvijā radītu kino.

Iecerēts, ka Eiropas Mākslas kino diena norisināsies ik rudeni, akcentējot Eiropas jaunā kino vērtības.

Programma:

13.00 - Dauntonas abatija (Downton Abbey, Lielbritānija, 2019);

15.30 - Oļegs (Latvija, Lietuva, Beļģija, Francija, 2019);

18.00 - pirms pirmizrādes seanss "Zombi bērns" (Zombi Child, Francija, 2019)

            ar Splendid Palace jauniešu kino akadēmiju!

 

LIETAINA DIENA ŅUJORKĀ. A Rainy Day in New York. ASV, 2019

Komēdija

Garums: 92 min.

Režisors: Woody Allen

Lomās: Jude Law, Elle Fanning, Timothée Chalamet, Kelly Rohrbach

Students Getsbijs sapņo parādīt draudzenei Ešlijai savu dzimto pilsētu Ņujorku, un liktenis viņam šādu iespēju sniedz, kad koledžas avīze uzdod Ešlijai nointervēt slavenu režisoru. Ņujorka viņus sagaida ar sliktiem laikapstākļiem, un šī lietainā diena mainīs abu dzīves uz visiem laikiem. Getsbijs Ņujorkā satiks savu bērnības draudzenes māsu, bet naivā Ešlija ļausies zvaigžņu bohēmas vilinājumam...

Romantiskā komēdija “Lietaina diena Ņujorkā” ir leģendārā, bet pretrunīgi vērtētā režisora un scenārista Vudija Allena jaunākā filma, kas, kā ierasts, priecēs ar asprātīgiem dialogiem un lielisku aktieru ansambli. Galvenajās lomās - “Oskara” balvas nominanti Timotijs Šalamē (“Sauc mani savā vārdā”) un Džūda Lovs (“Aukstais kalns”), kā arī Ella Feninga (“Melnā feja Malefisenta”),  Līvs Šreibers (“Uzmanības centrā”), Selēna Gomesa (“Neprātīgās brīvdienas”) un citi.

Vecuma ierobežojums: 12 +

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11. oktobra!

Lielajā zālē: 12.10. seanss 15:00; 14.10. seanss 18:00; 16.10. seass 18:00 

Mazajā zālē: 11.10. seanss 18:15; 13.10. seanss 15:45; 15.10. seanss 20:30; 17.10. seanss 16:00

 

NEKAS MŪS NEAPTURĒS. Latvija, 2019. Drāma, romantika

Garums: 99 min.

Režisors: Andris Gauja

Lomās: Andris Keišs, Kristīne Nevarauska, Elza Gauja, Dārta Stepanova

Harizmātiskais mūzikas producents Ralfs (Andris Keišs) sava nepiekāpīgā rakstura dēļ pārliecina sievu un mīļāko sadzīvot vienā īpašumā, kur turklāt vēl mīt viņa divpadsmitgadīgā meita. Pretēji gaidītajam, eksperiments pārvēršas nežēlīgā cīņā katram par savām interesēm.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodā.

Vecuma ierobežojums 16+

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 10. oktobra!

Lielajā zālē: 10.10. seanss 18:30; 11.10. seanss 18:00; 12.10. seanss 20:00; 14.10. seanss 16:00;15.10. seanss 19:00 ĪPAŠAIS SEANSS AR RADOŠO GRUPU; 16.10. seanss 20:00

Mazajā zālē: 13.10. seanss 13:30 

 

DŽOKERS. Joker. ASV, Kanāda, 2019

Krimināla drāma, trilleris

Garums: 122 min.

Režisors: Todd Phillips

Lomās: Robert De Niro, Frances Conroy, Joaquin Phoenix, Zazie Beetz

Pirmo reizi uz lielajiem ekrāniem filma par ikonisko Gotemas ļaundari - Džokeru. Arturs Fleks ir vīrs, kurš cenšas atrast savu vietu pilsētas sašķeltajā sabiedrībā. Dienā strādājot par klaunu gadījuma darbos, bet vakaros cenšoties kļūt par atzītu stand-up komiķi, viņš nonāk pie atziņas, ka izjokots tiek viņš pats. Ierauts vienladzības un nežēlības cilkliskajā esamībā, Arturs pieņem vienu sliktu lēmumu, kas uzsāk ķēdes reakciju viņa transformācijā par Džokeru.

Galveno lomu filmā atveido trīskārtējs Oscar® balvas nominants Vakīns Fīnikss (“Viņa”, “Gladiators” un “Sirds robeža”), līdzās viņam filmā redzams Oscar® balvas ieguvējs Roberts de Niro (“Satrakotais vērsis”, “Krusttēvs”) un Zazija Bītsa (“Dedpūls 2”). Filmas režisors - Oscar® balvas nominants Tods Filips (“Borats”, “Paģiras”).

Filma "Džokers" ieguvusi 2019.gada Venēcijas kinofestivāla galveno balvu kā labākā filma - "Zelta lauvu".

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 4. oktobra!

Lielajā zālē: 11.10. seanss 20:00; 13.10. seanss 20:15; 15.10. seanss 16:30 

Mazajā zālē: 12.10. seanss 14:30

 

MĪLESTĪBAS VECUMS. Celle que vous croyez. Francija, Beļģija, 2019

Trilleris, drāma

Garums: 102 minūtes

Režisors: Safy Nebbou  

Lomās: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil, Marie-Ange Casta, Guillaume Gouix, Charles Berling, Jules Houplain

Tas ir viltīgs laiks – mīlestības gadi: tā arī nevienam nesniegts maigums, nepamatoti apsolījumi, nevaldāma kaisle, ilūzijas un vilšanās. Mīlas spēles negaidīti pārvēršas bīstamās attiecībās, vieglprātīgas simpātijas kļūst par liktenīgu aizraušanos.

Pirms dažiem gadiem Klēra smagi pārdzīvoja to, ka vīrs viņu krāpa, un tai sekojošo šķiršanos. Pamazām dzīve atgriezusies sliedēs. Viņa pasniedz universitātē, audzina divus dēlus un tiekas ar jaunu mīļāko. Bet pēkšņi viņš pazūd. Klēras pasaule sašķīst lauskās. Vēlme paglābties no izmisuma – tā var novest līdz psihoanalīzei vai... neīsta profila izveidei feisbukā, lai varētu izspiegot savu mīļāko.

Jauns tēls, rotaļīgas iepazīšanās internetā, jauni draugi, bezmiega naktis, nedaudz nepiedienības, kas piedod tam visam pikantumu.

Aizraujošā un, kā sākumā šķita, nevainīgā spēle pārtop par kaut ko lielāku, jo virtuālajā pasaulē Klēra ir 24 gadus jauna skaistule Klāra. Un ļoti drīz viņai rodas virtuālas attiecības ar jauno fotogrāfu Aleksu.

Koķetas sarunas pamazāk kļūst par abpusēju pieķeršanos un pēc tad arī par patiesu kaisli, kas, izrādās, ir tāda pati kā profils – neīsta.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 4. oktobra!

Lielajā zālē: 12.10. seanss 17:30 

Mazajā zālē: 11.10. seanss 20:15; 14.10. seanss 16:30

 

DAUNTONAS ABATIJA. Downton Abbey. Lielbritānija, 2019

Drāma

Garums: 122 min.

Režisors: Michael Engler

Lomās: Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Allen Leech, Penelope Wilton, Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, Tuppence Middleton, Stephen Campbell Moore, Michelle Dockery, Joanne Froggatt, Brendan Coyle

Atkalredzēšanās ar iemīļotajiem TV seriāla varoņiem - šoreiz uz lielā ekrāna kinolentē "Dauntonas abatija", kur viņu stāsts turpināsies ar karalisku vērienu! Pēc tam, kad tiek tiek saņemta vēsts par drīzumā gaidāmo karaļa un karalienes vizīti Dauntonā, Krouliju ģimenei un viņu kalpotājiem ir darba pilnas rokas. Gaidāmā augsto viesu ierašanās sacels vētru abos stāvos, un romantiskas vēsmas apvīs ne vienu vien filmas varoņa sirdi. Esiet laipni gaidīti "Dauntonas abatijā" - kinoteātros visā Latvijā!

6 sezonu garumā televīzijas seriāls "Downton Abbey" attēloja britu aristokrātu un viņu kalpotāju dzīvi no 1912. gada līdz pagājušā gadsimta 20. gadu vidum. Grantemas grāfa un grāfienes lomas seriālā atveidoja aktieri Hjū Bonevils un Elizabete Makgoverna.

Seriāls saņēmis virkni apbalvojumu, to skaitā divas 3 Golden Globe balvas, 15 Primetime Emmy godalgas, kā arī īpašo Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvu un kopumā 69 nominācijas Emmy balvai. Visā pasaulē skatītāju iemīļotais TV seriāls iekļuvis arī Ginesa pasaules rekordu grāmatā kā kritiķu visu laiku visaugstāk novērtētais TV seriāls.

Oscar® balvas ieguvējs Džulians Felouzs – TV seriāla “Dauntonas Abatija” veidotājs, ir arī filmas “Dauntonas Abatija” scenārija autors. Filmas režisors - Maikls Englers (TV seriāli "Downton Abbey", "30 Rock", "Sex and the City u.c.).

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 4. oktobra!

Lielajā zālē: 11.10. seanss 15:30; 13.10. seanss 13:00

Mazajā zālē: 12.10. seanss 17:00

 

OĻEGS. Oļegs. Latvija, Lietuva, Beļģija, Francija, 2019

Drāma

Garums: 108 min.

Režisors: Juris Kursietis

Lomās: Valentin Novopolskij (LT), Dawid Ogrodnik (PL), Anna Próchniak (PL),  Adam Szyszkowski (PL), Guna Zariņa (LV)

Oļegs, vēloties tikt galā ar parādu nastu, mēģina sakārtot savu dzīvi un dodas peļņā uz Beļģiju, bet pēc darba vietas pazaudēšanas un sasaistīšanās ar poļu mafiju, attopas savas dzīves dziļākajā bezdibenī.

Viņš iekārtojas tur darbā savā profesijā - kā gaļas atkaulotājs gaļas kombinātā, taču peļņas iespējas pasliktina tas, ka Oļegs ir nepilsonis. Pēc konflikta darba vietā Oļegs paliek svešā valstī bez ienākumiem, tādēļ viņš pieņem nesen iepazītā poļa Andžeja piedāvājumu nākt viņa paspārnē.

Reklāma
Reklāma

Sākotnēji viss šķiet gludi - Oļegs tiek iekārtots darbā Andžeja firmā, kur viņa nodarbošanās ir saules kolektoru uzstādīšana. Tomēr pēc algas neizmaksāšanas seko konflikts ar poļiem. Pēc neveiksmīga mēģinājuma atrast ko citu Briselē, tiek panākts izlīgums. Pamazām atklājas Andžeja īstā daba. Oļegam izgatavo viltotu poļu pasi un apsola iekārtot jaunā darba vietā. Solījumi netiek pildīti, soli pa solim Andžejs Oļegu salauž gan fiziski, gan psiholoģiski.

Bez naudas, dokumentiem un telefona ziemas aukstumā Oļegam nav kur glābties. Kad ir sasniegts viszemākais eksistences punkts, viņam tomēr pietiek spēka atsperties un celties augšup.

Filma latviešu, angļu, krievu, poļu, franču, flāmu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Lielajā zālē: 13.10. seanss 15:30

Mazajā zālē: 11.10. seanss 16:00; 12.10. seanss 19:30 

 

KINO BĒRNIEM - 

Auniņš Šons: Fermagedons. Shaun the Sheep Movie: Farmageddon. ASV, Lielbritānija, Francija, 2019

Animācija

Garums: 1h 26 min.

Režisors: Richard Phelan, Will Becher

Scenārija autors: Mark Burton, Nick Park, Jon Brown

Aktieri: Justin Fletcher, John Sparkes, Kate Harbour

Netālu no auniņa Šona fermas ir avarējis piemīlīgās un draiskās citplanētietes Lu-Las kosmosa kuģis. Lu-Las neparasto spēju, nebeidzamo blēņu un galaktikas mēroga atraugu apburts, Šons nolemj palīdzēt savai jauniegūtajai draudzenei atgriezties mājās, nenojaušot, ka nežēlīga citplanētiešu mednieku organizācija jau dzen viņiem pēdas. Vai Šons un viņa bars spēs novērst Fermagedonu, pirms nav par vēlu?

Piedzīvojumu komēdija “Auniņš Šons: Fermagedons” tapusi animācijas studijā “Aardman Animations”, kas veidojusi tādas filmiņas kā “Voless un Gromits”,  “Vistu dumpis”, “Auniņš Šons. Filma” un citas. Filmas režisori ir Vills Bečers un Ričards Felans, bet scenārija autori - Marks Bērtons, Niks Pārks un Džons Brauns.

Filmiņu sapratīs ikviens skatītājs, jo tās varoņi runā paši savā valodā.

Vecuma ierobežojums: nav

Mazajā zālē: 12.10. seanss 12:00

Lai mazie kino mīļotāji iejustos “Splendid Palace” mājīgajās telpās un ērti baudītu filmu, bērni kinoteātrī kopā ar vecākiem, vecvecākiem, māsām, brāļiem un draugiem ir gaidīti stundu pirms seansa. Šajā laikā ikvienam atnācējam ir iespēja radīt savu pasauli ar GIGI Bloks – būvēt savu spēļu kinoteātri, māju, pili, pilsētu vai kaut ko citu.

 

DOKUMENTĀLĀ KINO PIRMDIENAS – 

Putina liecinieki. (Putin's Witnesses). Latvija, 2018

Garums: 1 st. 47 min.

Dokumentālā filma

Vēsture, politika

Režisors: Vitaly Manskiy

Dokumentālajā filmā “Putina liecinieki” atainotie notikumi sākas 1999. gada 31. decembrī, kad Krievija tika iepazīstināta ar tās jauno prezidentu. Filmas pamatā ir Mansku ģimenes privātā arhīva video un Vitālija Manska filmu darba materiāli, kas līdz šim nav nonākuši līdz ekrānam. Tie ir unikāli dokumentāli kadri par patiesajiem cēloņiem un sekām operācijai “Pēctecis”, kuras rezultātā Krievija ieguva prezidentu, kurš joprojām vada valsti. Filmas varoņi ir Mihails Gorbačovs, Boriss Jeļcins, Vladimirs Putins un Krievijas tauta, kas, kā parasti, ir kluss liecinieks savam liktenim.

Vecuma ierobežojums: 7+

Filma krievu valodā ar latviešu subtitriem.

Kinoteātrī "Splendid Palace" 14. oktobrī plkst. 20:00!

Pēc filmas Jautājumu un Atbilžu pusstunda kopā ar režisoru Vitaly Manskiy un kino zinātnieci Ditu Rietumu. 

 

JELGAVA '94. Latvija, 2019. Drāma

Garums: 86 min.

Režisors: Jānis Ābele

Scenārija autors: Matīss Gricmanis

Operators: Aigars Sērmukšs

Mākslinieks: Aivars Žukovskis

Producente: Antra Cilinska.

Lomās: Bruno Bitenieks, Alekss Tauriņš, Endijs Žuks, Elizabete Zviedre, Alise Danovska, Sandris Broks, Ieva Puķe, Kaspars Gods, Māra Ķimele, Andris Keišs, Kaspars Aniņš, Jānis Jarāns, Ilze Pukinska, Elīna Vaska, Gļebs Beļikovs, Igors Nazarenko, Katrīna Puķe, Jānis Gorškovs, Mārcis Broks

Filmas “Jelgava ’94” stāsta centrā ir četrpadsmitgadīgais Jānis, Jelgavas puika ar “zubra” līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nepamanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lappusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki.

Filma latviešu valodā.

Lielajā zālē: 12.10. seanss 13:00 

Mazajā zālē: 13.10. seanss 20:00 

 

ODESA. Krievija, 2019. Komēdija, drāma

Garums: 130 min.

Režisors: Valērijs Todorovskis

Lomās: Irina Rozanova, Leonīds Jarmoļņiks, Jevgeņijs Ciganovs, Ksenija Rapoporta, Jevgeņija Brika

Valērija Todorovska filma “Odesa” – viens no galvenajiem viņa mūža veikumiem

No 27. septembra kinoteātris "Splendid Palace" demonstrēs talantīgā režisora Valērija Todorovska („Dižais balets“, „Stilīgie“, „Kurlo zeme“)  jaunāko darbu „Odesa“. 30. festivāla „Kinotaurs“ atklāšanā filma izpelnījās skatītāju ovācijas. Filmas pamatā ir režisora atmiņas, darbība notiek Odesā 1970. gada vasarā.

Odesa, karsts 1970. gada augusts. Tveices nomocītie atpūtnieki piepildījuši pilsētas pludmales no Lanžeronas līdz Černomorkai. Viņu klaigas un spiedzienus pastāvīgi pārspēj balss no skaļruņa: “Apmaldījies puisēns Žora zilā cepurītē. Vecākiem nekavējoties jāpienāk pie radio mezgla!” Bet vakarā, kad saule kā nokaitēta bumba nolaižas aiz horizonta, nebeidzama raiba ļaužu upe plūst pa platajiem Deribasovskas ielas trotuāriem uz Piejūras bulvāri, kur līdz dziļai naktij nerimst trokšņaina jautrība.

Pašā sezonas plaukumā piepeši tiek izsludināta karantīna, jo noticis holeras uzliesmojums. Pilsēta pamirst kā nelaimes priekšnojautā. To vidū, kuri kļuvuši par epidēmijas ķīlniekiem, ir arī Boriss, starptautisko ziņu žurnālists, kas uz pāris dienām ieradies pie sievas radiniekiem. Negaidītais briesmu tuvums iespaido visas ģimenes dzīvi: izlaužas iekšējas pretrunas un daudzus gadus apslēpti konflikti, pārvēršot klusu Odesas pagalmu graujošas ģimenes drāmas arēnā. Ekstremālā situācija saasina jūtas un vēlmes, tā radīdama nepieciešamību dzīvot kaislīgi un pārdroši. Te būs viss: seni noslēpumi un satriecoša atmaskošana, drosmīga rīcība un aizliegta mīlestība. Augusta svelmē virmojošais gaiss, aizkara plīvošana, pie miklās pieres pielipušie mati... Atmiņas kā saules mirga, kas spēlējas ar iztēli; dzintarā sastingusi gaišas nostalģijas lāse, kas vēsta par irstošo pasauli, ko aiznesis pārmaiņu vējš.

Filma uzņemta uz 35 mm kinolentes, lai ar attēla dabisko “graudainumu” radītu nepieciešamo laika filtru un kopā ar unikālajām dekorācijām pārceltu uz 1970. gada Odesu – pilsētu, kuras nav.

Šī filma ir režisora mūža sapnis, un tajā viņš sapulcinājis vislabākos aktierus. “Odesā” redzēsim burvīgo Irinu Rozanovu, Leonīdu Jarmoļņiku, Jevgeņiju Ciganovu, Kseniju Rapoportu un daudzas citas Krievijas kinozvaigznes, kuru tēlojums ar nelielu nostalģijas pieskaņu  darīs filmu lielisku.

Vecuma ierobežojums: 18+

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Mazajā zālē: 13.10. seanss 17:30

 

SARUNAS PAR MŪZIKU “NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA!”

Lielajā zālē 2019. gada 16. oktobrī plkst. 11.00 un 13.00 “Rīgas skaņas un noskaņas”

Vai esi ieklausījies, kā skan Rīga? Mūzika jau kopš pirmsākumiem ir bijusi Rīgas pilsētas neatņemama sastāvdaļa. Tā skanējusi pilsētas laukumos, baznīcās un baznīcu torņos, lielākos vai mazākos namos, zālēs un koncertzālēs. Laikam ritot, ir krietni mainījies ne vien Rīgas ārējais veidols, bet arī muzikālā ainava, un, protams, arī pašu rīdzinieku muzikālā gaume. Ir ievērojams skaits komponistu, kas īpaši Rīgai veltījuši savas kompozīcijas.

Lielajā zālē 2019. gada 4. decembrī plkst. 11.00 un 13.00 “Mūzika gardēžiem”

Ir mūzika un ir ēdiens dažādām gaumēm. Un ir arī komponisti, kuri sacer mūziku par ēdieniem dažādām gaumēm. Tāpat kā mūzikā, arī pavārmākslā ir gan atzīti meistari, kas rada  meistardarbus un kulināros šedevrus, gan gardēži un bargi kritiķi, kas tos vērtē. Par dažādu ēdienu muzikāli kulinārajām īpašībām uzzināsim ko vairāk kopā ar Orķestri “Rīga” kādu ļoti muzikālu šefpavāru…

Lielajā zālē 2019. gada 22. janvārī plkst. 11.00 un 13.00 “Muzikālie koki”

Cilvēku dzīvi ir grūti iedomāties bez kokiem – tie ražo skābekli un attīra gaisu; no kokiem gūstam arī siltumu, apkurinot mājas. Kokus izmantojam gan būvniecībā,  gan galdniecībā, gan… arī mūzikā. Izrādās, ka koki patiešām ir muzikāli, jo tie skan! Skan gan no koka veidota gana stabulīte, klarnete, oboja un fagots, gan ar stīgām nospriegotā vijole, kontrabass, kokle vai koncertflīģelis. Skan arī dažādie koka sitaminstrumenti. Pēc šīs muzikālās sarunas ikvienam būs pilnīgi skaidrs – kokiem ir muzikālas dvēselītes.

2019. gada 26. februārī plkst. 11.00 un 13.00 “Pa ceļam ar mūziku”

Sezonas noslēdzošo sarunu par sauszemes, ūdens vai gaisa transportlīdzekļiem varētu ierindot pie visai “tehniskas dabas jautājumiem”, ja vien… atkal talkā nenāktu mūzika. Vai tā būtu jāšana zirga vai kamieļa mugurā; došanās izbraucienā ar velosipēdu vai ar auto; brauciens ar vilcienu, laivu vai kuģi; vai gaisa ceļojums lidmašīnā, dirižablī vai pat kosmiskajā lidaparātā – tas viss būs iespējams, pateicoties Orķestrim “Rīga”, Daumantam Kalniņam un atbilstošai mūzikai! Ceļot ir jautri un aizraujoši, bet vēl aizraujošāk ir ceļot kopā ar mūziku!

Ieteicamas 1. – 4. klašu skolēniem un bērniem vecumā līdz desmit  gadiem.

Katram bērnam un pieaugušajam jāiegādājas atsevišķa sēdvieta.

Abonementa biļetes cena uz visiem četriem koncertiem - 12 EUR.

Abonementus iespējams iegādāties no 2019. gada 9. maija iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

 

Organizē Orķestris "Rīga", e-pasts: orkestris@riga.lv, www.orkestris.riga.lv.

 

RIGA IFF: ATKLĀŠANAS VAKARS – PROJĀM

Festivāls tiks atklāts 17. oktobrī ar latviešu jaunā animācijas talanta Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas filmu “Projām”. Atklāšanas vakars ir īpašs ar to, ka tajā varēs ne tikai ekskluzīvi noskatīties “Projām” nacionālo pirmizrādi, bet arī satikt filmas autoru, festivāla organizētājus un izbaudīt svinīgo gaisotni.

Noslēpumainā salā, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas, pārvarot fiziskus un metafiziskus šķēršļus, uz motocikla ceļo kāds puisis. Viņš kopā ar putniņu cenšas aizmukt no tumšā gara un atgriezties mājās.

Mākslinieka Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas debijas darbs animācijā ir tapis tikai paša spēkiem trīsarpus gadu garumā. Režisors aizrāvies ar kino jau no agras bērnības, līdz šim veidojis septiņas starptautisku atzinību guvušas īsfilmas un savā vizuālajā stāstniecībā spēcīgi uzrunā skatītāju, iztiekot bez dialogiem. Projām pieredzēja pirmizrādi pasaules animācijas kinofestivāla Animafest Zagreb konkursa skatē Grand Competition – Feature Film, kā arī tika iekļauta Anesī Starptautiskā kinofestivāla konkursā Feature Film Contrechamp.

Ieteicamais vecums: 7+

Ekrāna valoda: angļu

Tulkojums: latviešu

Pasākuma ilgums: ~134 min

Bezmaksas ieeja: līdz 3 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu

Vieta ratiņkrēslam: ir

 

Vairāk informācijas: http://rigaiff.lv 

 

Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim! 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
Ieskaties: www.splendidpalace.lv