Laika prognoze nākamajai nedēļai: aukstums saglabāsies

Pirmdien virs Baltijas valstīm izveidosies neliela zema spiediena ieplaka, tādēļ daudzviet īslaicīgi līs un iespējams arī slapjš sniegs, informē Latvijas Vides Ģeoloģijas un Meteoroloģijas centrā.

Gaisa temperatūra nakts stundās pazemināsies līdz +1…-4°, bet vietām piekrastē tā nebūs zemāka par +4°.

FOTO: Shutterstock.com

Gaisa temperatūra nakts stundās pazemināsies līdz +1…-4°, bet vietām piekrastē tā nebūs zemāka par +4°.

Naktī, pūšot lēnam ziemeļu puses vējam, austrumos izveidosies migla. Gaisa temperatūra nakts stundās pazemināsies līdz +1…-4°, bet vietām piekrastē tā nebūs zemāka par +4°. Savukārt dienā gaisa temperatūra gaidāma +3…+8° robežās.

Naktī uz otrdienu daudzviet vēl būs sals, bet nokrišņi galvenokārt gaidāmi piekrastes rajonos, kur pārsvarā gaidāms lietus, bet iespējams arī slapjš sniegs.

Dienā jau daudzviet būs nokrišņi - gaidāms lietus, bet rīta stundās arī slapjš sniegs.

Pūtīs pārsvarā lēns dienvidu puses vējš, un Kurzemē izveidosies migla. Dienā gaiss iesils līdz +4…+9°.


Gaisa temperatūrai pazeminoties zem 0 grādu atzīmes, autovadītājiem ieteicams izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un būt uzmanīgiem uz ceļiem, jo tie var būt slideni!

Sākot ar trešdienu, Latvijā pakāpeniski ieplūdīs siltāks gaiss - naktīs gaisa temperatūra būs jau virs 0°, bet dienas laikā teritorijas lielākajā daļā tā būs jau virs +10°.

Reklāma
Reklāma

Trešdienas naktī Kurzemi sasniegs plaša nokrišņu zona, kas šķērsos Latvijas teritoriju, atnesot lietu. Arī turpmākajās dienās, saglabājoties ciklonu ietekmei, visā valsts teritorijā pa laikam līs.

No nākamās nedēļas vidus dominēs dienvidu puses vēji. Pēc pašreizējām prognozēm, brāzmaināks laiks ir gaidāms nākamās nedēļas nogalē, kad vēja brāzmas piekrastē būs virs 15 m/s. 

 

Avots: Jauns.lv